Domaine Remi Jobard, Meursault 1. Cru Le Poruzot-Dessus 2019

Le Porusot Dessus 1er Cru marken ligger syd for Meursault, nær Puligny-Montrachet. Marken har en kalkstens-, mergel- og lerjordbund, perfekt til fyldige hvidvine. Jobards økologiske vinstokke er plantet i 1985 og 1944. Rémi Jobard høster druerne manuelt og presser dem skånsomt. Gæringen sker med druernes egne gærceller, først i udvendige tanke fra oktober til november og derefter i kælderen. Vinen modnes på barriques fra Stockinger i Østrig og yderligere 6 måneder på tank. Denne Meursault har en intens duft af flintsten, eksotiske frugter som passion og litchie, samt lindeblomst og kølige toner af hvidtjørneblomster og lime. Smagen er sprød og frugtsød med god struktur og kødfuldhed. Vinen har god mineralitet og tannin med fantastisk finesse. Perfekt til skaldyr og fisk. Serveres ved 10-12 grader.

1499 kr

Andre kiggede også på

Lucien le Moine Meursault 1er Cru Perrières 2021

Lucien le Moine Meursault 1er Cru Perrières 2021 Meursault i Côte de Beaune er berømt for nogle af Bourgognes bedste hvidvine, især kraftfulde og komplekse Chardonnay-vine. Byen har en rig historie som vinhandelscenter med mange flotte ejendomme og modningslokaler fra Middelalderen. Meursault har ingen Grand Cru-marker, men 20 Premier Cru og over 50 "lieuxdits". Unge Meursault-vine kan nydes som AOC, mens 1. Cru-vine kræver mere modning. Lucien le Moine, grundlagt af Rotem og Mounir Saouma i 1999, er kendt for deres kompromisløse tilgang og innovation. Parret, oprindeligt fra Israel og Libanon, deler en passion for Bourgogne og dets druer, Chardonnay og Pinot Noir. Efter studier i Montpellier og arbejde som kældermester i Israel, kom Mounir til Bourgogne i 1995. Han arbejdede som kældermester hos en stor negociant og fik idéen til Lucien le Moine: at købe topvine fra udvalgte producenter og vinificere dem i sin egen kælder i Beaune. Vinene lagres udelukkende på nye egetræsfade fra Bourgogne. Besøg Lucien le Moine: lucienlemoine.com

Domaine Morey Coffinet Meursault 1er Cru Perrieres 2018

Næsen åbner sig med blomsteraromaer, frisk marmor og kridtpulver, blandet med citrus, lime og kiwi. På ganen afslører vinen lime, grapefrugt, æble, pære og mirabelle blommer, sammen med en dynamisk mineralitet. Denne vin er næsten uimodståelig nu og vil ældes med lethed i et årti eller mere. Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, resultatet af en sammenslutning af Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste vinmarker ligger i Chassagne-Montrachet, herunder premier crus la Romanée, Remilly og les Caillerets, men godset har også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk og lagres på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

Domaine Remi Jobard Volnay 1er Cru 'Les Santenots' 2018

Rémi Jobard høster økologisk Pinot Noir-druer manuelt, selekterer nøje, afstilkker og maser dem skånsomt. Druerne gæres køligt med naturlige gærceller, først i udvendige tanke fra oktober til november og derefter i kælderen på østrigske demi-muids (600 l., 25% nye) fra Stockinger. Vinen modnes i 18 måneder på de samme træfade og aftappes uden filtrering. Volnay 1. Cru Les Santenots har en delikat, frugtig duft med røgede nuancer af træ og vanilje. Smagen er kompleks med toner af kirsebær, violer og milde krydderier som kanel. Den har en fin balance mellem struktur, kødfuldhed og charme. Eftersmagen er lang med god tannin og underliggende mineralitet, der giver modspil til frugtsødmen. Serveres ved 12-14 grader til fuglevildt, lam, okse og modne hvidskimmeloste.

Domaine Bouzereau Meursault-Charmes 1´cru, Bourgogne 2018

Domaine Bouzereau Meursault-Charmes 1er Cru Bourgogne 2018 er fremstillet af druer fra en 0,22 ha parcel med vinstokke plantet i 1950 i ler- og kalkjord. Ingen ukrudtsmidler anvendes, og siden 2015 har vingården været i overgang til økologisk dyrkning. Mosten gæres på egetræsfade med omrøring og modnes i 12 måneder på fade, hvoraf 20% er nye, og derefter 3 måneder på ståltanke. Vinen klaret let inden aftapning for at bevare frugt og finesse. Duften har nuancer af akacieblomst, abrikos, mirabel og mandel med god mineralitet. Smagen byder på “Crème Brûlée”, citrusfrugt og grøn mandel. Klassisk Chardonnay med toner af hasselnød og mandel, meget mineralsk og ren. Vinen har godt gemmepotentiale og serveres til kammusling, hummer, fisk eller and i lys sauce. Meursault bør serveres i store glas og afkølet, men ikke iskold.