François Carillon Puligny-Montrachet 1´Cru Champ-Gain 2020

BESKRIVELSE Navnet ”Champ-Gain” betyder noget i retningen af ”genvundet mark”, og siger noget om, at vinmarken blev indrettet på et areal, som oprindeligt var skov, på den øvre del af Montrachet-skråningen. Den ligger vest for landsbyen Puligny, ved grænsen til St. Aubin mod sydvest og Blagny mod nord, lige ovenfor vinmarken ”Les Folatières”. Højden, som går fra ca. 320 til 380 m. o. h. – nærmest på grænsen til hvor højt man kan dyrke vin – og orienteringen mod øst, giver masser af sol om dagen og ret kølige nætter, forhold som giver en langsom, stabil modning af druerne og derved masser af aroma, sprødhed og smag. Desuden giver den ler- og kalkholdige undergrund med en meget stenrig overflade en finesse, mineralitet og klasse, som man ellers kun finder i Grand Cru-vine. François Carillon ejer en parcel på ca. 2 ha. i vinmarken Champ-Gain, beplantet med Chardonnay-vinstokke, som er over 50 år gamle. Vinificeringen er tilpasset årgangen, men hovedreglen er, at mosten får et kort ophold på store tanke efter presningen, inden den flyttes til franske træfade (228 l. , 20% nye) hvor gæringen foregår. Efter en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i 12 måneder på de samme fade. Til sidst modnes vinen i 6 måneder på ståltanke. Vinen er naturligt dekanteret og kun let filtreret inden aftapning. Det er de frugtrige, aromatiske og en smule eksotiske toner, som dominerer i duften for Champ-Gain, med lækre, æteriske nuancer af citrusfrugter, melon og mango. Smagen er mineralsk, frisk og med god struktur, og med iltningen får vinen mere delikate og komplekse toner. I eftersmagen finder man også letrøgede nuancer (flint), men først og fremmest en god syre. Servér den til de bedste kreationer med skaldyr (hummer, krabbekløer, østers) eller fisk.

1749 kr

Andre kiggede også på

Domaine François Lumpp Givry 1er Cru 'Clos du Cras Long' 2018

BESKRIVELSE Clos du Cras Long premier cru tilbyder en overbærende næse med aromaer af røde og sorte bær og krydrede noter. Smagen er blød og meget aromatisk, med elegante tanniner og en meget attraktiv længde. OPLYSNINGER OM DOMÆNE FRANÇOIS LUMPP Domaine François Lumpp er et af flagskibsområderne i Givry-appellationen. François Lumpp begyndte at arbejde som vinavler i 1977 sammen med sin bror, og derefter adskilt og oprettede sit eget domæne i 1991 på 8 hektar jord. Vinene han producerer viser ensartet kvalitet og er kendetegnet ved fin længde på ganen.

Morey-Coffinet Puligny Montrachet 1er Cru 'Les Combettes' 2019

BESKRIVELSE Vinen produceret på denne appellation siges at være en af de største hvidvine i verden. Navnet Puligny opstod i den gallo-romerske tid, hvor en vis Puliniacus anlagde sit felt, for omkring 2000 år siden. Kalkstenen giver Chardonnay'en en unik subtilitet forstærket af en sydøstlig eksponering og skråninger, der hjælper med dræning. Hvidvinene fra Puligny byder på et sæt meget fornemme ædle aromaer: mandelpasta, bregne, eksotiske frugter, rav, hvide blomster. I munden er syreindholdet ret diskret, hvilket efterlader et blødt udtryk og en intens, imponerende vedholdenhed. Det bedste klima i appellationen er Les Folatières, La Pucelle og Les Caillerets. Les Folatières producerer rige og dristige vine. La Pucelle er sammenhængende med Bienvenue-Bâtard-Montrachet, og Les Caillerets ligger ved siden af le Montrachet. Disse to klimaer producerer vine fulde af finesse og bemærkelsesværdigt præget af intense aromaer af honning. INFORMATION OM DOMÆNE MOREY-COFFINET Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, der er et resultat af at slutte sig til Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste af vinmarkerne ligger i Chassagne-Montrachet, herunder den berømte premier crus la Romanée, Remilly og les Caillerets, men godset har også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene er dyrket økologisk (under certificering) og lagringen sker på egetræsfade som kan være op til 60% nye afhængig af årgange og cuvéer

Domaine Morey-Coffinet - Puligny Montrachet 1er Cru Les Pucelles 2019

BESKRIVELSE Dette har alt, hvad jeg leder efter i stor hvid Bourgogne! Puligny Pucelles (ved siden af Batard Montrachet og lige ned ad skråningen fra Montrachet!) er helt fantastisk i 2019. Les Pucelles en 12,3 hektar stor Premier Cru-vingård i appellationen Puligny-Montrachet i Bourgognes Cote de Beaune. Det er lige nord for Batard-Montrachet..   Frisk og kompleks på ganen. Denne vin afslører lime og grapefrugt noter, blandet med æble, pære og mirabelle blommer, sammen med en dynamisk mineralitet... Det er svært at gå galt her. Næsten uimodståelige nu, disse vine vil selvfølgelig ældes i et årti eller mere med lethed.! INFORMATION OM DOMÆNE MOREY-COFFINET Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, der er et resultat af at slutte sig til Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste af vinmarkerne ligger i Chassagne-Montrachet, herunder den berømte premier crus la Romanée, Remilly og les Caillerets, men godset har også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene er dyrket økologisk (under certificering) og lagringen sker på egetræsfade som kan være op til 60% nye afhængig af årgange og cuvéer

François Carillon Chassagne 1´Cru Les Macherelles 2020

BESKRIVELSE François Carillons parcel på vinmarken Les Macherelles i Chassagne-Montrachet udgør 0,57 ha. beplantet med Chardonnay. Vinstokkene er plantet i 2003 på en undergrund af mergel, kalk og sand, som giver perfekte betingelser for netop Chardonnay-druen. Vinmarken dyrkes efter ”lutte raisonnée”-principper (overgang til økologi), uden brug af ukrudtsmidler og med gammeldags pløjning. Høstudbyttet holdes nede ved selektiv beskæring, grøn høst og yderligere sortering af druerne. Alt dette giver vinen mere stor koncentration og kompleksitet. Mosten er gæret med druernes egen gærkultur. Vinen er først modnet i 12 måneder i klassiske små træfade, hvoraf de 20% er nye, og derefter 6 måneder i rustfrie ståltanke. Vinen er klareret med bentonite (en slags ler) og er kun let filtreret inden aftapningen. Chassagne-Montrachet Les Macherelles har en flot, blank, lysgylden farve. Duften er meget aromatisk og fyldig, med toner af eksotiske frugter (mango og passionsfrugt), men også nuancer af citrus og røgede toner til sidst. I smagen har den en god fedme, struktur og mineralitet, men som altid for vinene fra François Carillon er det finessen og frugten, som dominerer. Server den til f.eks. grillet fisk, skaldyrs retter med f.eks. hummer eller kammuslinger. Perfekt til østers.   FRANCOIS CARILLON Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag vores gode tilbud FØR alle andre: