François Carillon Puligny-Montrachet 1´Cru Champ-Gain 2020

Champ-Gain er en vinmark på Montrachet-skråningen, anlagt på tidligere skovareal. Beliggende vest for Puligny, grænsende til St. Aubin og Blagny, ligger marken i en højde af 320-380 m. o. h. med østvendt orientering. Dette giver masser af sol og kølige nætter, hvilket sikrer langsom og stabil modning af druerne. Den ler- og kalkholdige jord med stenrig overflade tilføjer finesse og mineralitet, som ellers kun findes i Grand Cru-vine. François Carillon ejer en 2 ha. parcel i Champ-Gain med over 50 år gamle Chardonnay-vinstokke. Mosten får et kort ophold i store tanke efter presning, inden den flyttes til franske træfade (20% nye) til gæring. Efter malolaktisk gæring modnes vinen 12 måneder på fade og derefter 6 måneder på ståltanke. Vinen er naturligt dekanteret og let filtreret inden aftapning. Champ-Gain har en frugtrig, aromatisk duft med nuancer af citrusfrugter, melon og mango. Smagen er mineralsk, frisk og struktureret, og med iltning udvikler vinen mere komplekse toner. Eftersmagen byder på letrøgede nuancer og en god syre. Perfekt til skaldyr som hummer, krabbekløer og østers eller fisk. Besøg François Carillon: www. francoiscarillon.

1749 kr

Andre kiggede også på

François Carillon Saint-Aubin 1er Cru 2019

1er Cru-marken "Les Murgers des Dents de Chien" i Saint-Aubin er kendt for sin stenrige undergrund, der minder om Le Montrachet. Marken har en jordsammensætning af grus, sten, kalk og lidt mergel, hvilket giver god dræning. Druerne modner lidt senere her, hvilket resulterer i vine med kølighed, mineralitet og elegance. François Carillon købte en parcel på 0,67 ha i 2013. De ældre vinstokke dyrkes efter "lutte raisonnée"-principper uden brug af ukrudtsmidler og med gammeldags pløjning. Høstudbyttet er begrænset, hvilket giver stor koncentration og kompleksitet. Vinen modnes i 12 måneder i små træfade (15-20% nye) og derefter 6 måneder i rustfrie ståltanke. Den filtreres let inden aftapning. 1er Cru "Les Murgers des Dents de Chien" har Saint-Aubins kødfuldhed, mineralitet og dybde samt stor finesse og delikat aroma. Smagen er kompleks med toner af citrusfrugter, lindeblomst og krusemynte. Server den til grillet fisk eller skaldyrsretter som hummer eller kammuslinger. François Carillon

François Carillon Puligny-Montrachet 1´Cru Champ-Gain 2020

Champ-Gain er en vinmark på Montrachet-skråningen, anlagt på tidligere skovareal. Beliggende vest for Puligny, grænsende til St. Aubin og Blagny, ligger marken i en højde af 320-380 m.o.h. med østvendt orientering. Dette giver masser af sol og kølige nætter, hvilket sikrer langsom og stabil modning af druerne. Den ler- og kalkholdige jord med stenrig overflade tilføjer finesse og mineralitet, som ellers kun findes i Grand Cru-vine. François Carillon ejer en 2 ha. parcel i Champ-Gain med over 50 år gamle Chardonnay-vinstokke. Mosten får et kort ophold i store tanke efter presning, inden den flyttes til franske træfade (20% nye) til gæring. Efter malolaktisk gæring modnes vinen 12 måneder på fade og derefter 6 måneder på ståltanke. Vinen er naturligt dekanteret og let filtreret inden aftapning. Champ-Gain har en frugtrig, aromatisk duft med nuancer af citrusfrugter, melon og mango. Smagen er mineralsk, frisk og struktureret, og med iltning udvikler vinen mere komplekse toner. Eftersmagen byder på letrøgede nuancer og en god syre. Perfekt til skaldyr som hummer, krabbekløer og østers eller fisk. Besøg François Carillon: www.francoiscarillon.com

Domaine Morey-Coffinet - Puligny Montrachet 1er Cru Les Pucelles 2019

Puligny Pucelles 2019 er en fremragende vin fra en 12,3 hektar stor Premier Cru-vingård i Puligny-Montrachet, Bourgogne. Beliggende ved siden af Batard Montrachet, tilbyder denne vin en frisk og kompleks smagsprofil med noter af lime, grapefrugt, æble, pære og mirabelle blommer samt en dynamisk mineralitet. Den er næsten uimodståelig nu og vil ældes yndefuldt i et årti eller mere. Domaine Morey-Coffinet, beliggende i Chassagne-Montrachet, er en 8,5 hektar stor vingård, der dyrker vinstokke økologisk. Vingården lagrer vinene på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

Domaine François Lumpp Givry 1er Cru 'Clos du Cras Long' 2018

Clos du Cras Long Premier Cru har en indbydende næse med aromaer af røde og sorte bær samt krydrede noter. Smagen er blød og aromatisk med elegante tanniner og en lang eftersmag. Domaine François Lumpp er et anerkendt vinhus i Givry-appellationen. François Lumpp startede som vinavler i 1977 og grundlagde sit eget domæne i 1991 på 8 hektar. Vinene er kendt for deres ensartede kvalitet og fine længde på ganen.