François Carillon Puligny-Montrachet 1´Cru Champ-Gain 2020

Champ-Gain er en vinmark på Montrachet-skråningen, anlagt på tidligere skovareal. Beliggende vest for Puligny, grænsende til St. Aubin og Blagny, ligger marken i en højde af 320-380 m. o. h. med østvendt orientering. Dette giver masser af sol og kølige nætter, hvilket sikrer langsom og stabil modning af druerne. Den ler- og kalkholdige jord med stenrig overflade tilføjer finesse og mineralitet, som ellers kun findes i Grand Cru-vine. François Carillon ejer en 2 ha. parcel i Champ-Gain med over 50 år gamle Chardonnay-vinstokke. Mosten får et kort ophold i store tanke efter presning, inden den flyttes til franske træfade (20% nye) til gæring. Efter malolaktisk gæring modnes vinen 12 måneder på fade og derefter 6 måneder på ståltanke. Vinen er naturligt dekanteret og let filtreret inden aftapning. Champ-Gain har en frugtrig, aromatisk duft med nuancer af citrusfrugter, melon og mango. Smagen er mineralsk, frisk og struktureret, og med iltning udvikler vinen mere komplekse toner. Eftersmagen byder på letrøgede nuancer og en god syre. Perfekt til skaldyr som hummer, krabbekløer og østers eller fisk. Besøg François Carillon: www. francoiscarillon.

1749 kr

Andre kiggede også på

François Carillon Puligny-Montrachet 1´Cru Champ-Gain 2020

Champ-Gain er en vinmark på Montrachet-skråningen, anlagt på tidligere skovareal. Beliggende vest for Puligny, grænsende til St. Aubin og Blagny, ligger marken i en højde af 320-380 m.o.h. med østvendt orientering. Dette giver masser af sol og kølige nætter, hvilket sikrer langsom og stabil modning af druerne. Den ler- og kalkholdige jord med stenrig overflade tilføjer finesse og mineralitet, som ellers kun findes i Grand Cru-vine. François Carillon ejer en 2 ha. parcel i Champ-Gain med over 50 år gamle Chardonnay-vinstokke. Mosten får et kort ophold i store tanke efter presning, inden den flyttes til franske træfade (20% nye) til gæring. Efter malolaktisk gæring modnes vinen 12 måneder på fade og derefter 6 måneder på ståltanke. Vinen er naturligt dekanteret og let filtreret inden aftapning. Champ-Gain har en frugtrig, aromatisk duft med nuancer af citrusfrugter, melon og mango. Smagen er mineralsk, frisk og struktureret, og med iltning udvikler vinen mere komplekse toner. Eftersmagen byder på letrøgede nuancer og en god syre. Perfekt til skaldyr som hummer, krabbekløer og østers eller fisk. Besøg François Carillon: www.francoiscarillon.com

François Carillon Saint-Aubin 1er Cru 2019

1er Cru-marken "Les Murgers des Dents de Chien" i Saint-Aubin er kendt for sin stenrige undergrund, der minder om Le Montrachet. Marken har en jordsammensætning af grus, sten, kalk og lidt mergel, hvilket giver god dræning. Druerne modner lidt senere her, hvilket resulterer i vine med kølighed, mineralitet og elegance. François Carillon købte en parcel på 0,67 ha i 2013. De ældre vinstokke dyrkes efter "lutte raisonnée"-principper uden brug af ukrudtsmidler og med gammeldags pløjning. Høstudbyttet er begrænset, hvilket giver stor koncentration og kompleksitet. Vinen modnes i 12 måneder i små træfade (15-20% nye) og derefter 6 måneder i rustfrie ståltanke. Den filtreres let inden aftapning. 1er Cru "Les Murgers des Dents de Chien" har Saint-Aubins kødfuldhed, mineralitet og dybde samt stor finesse og delikat aroma. Smagen er kompleks med toner af citrusfrugter, lindeblomst og krusemynte. Server den til grillet fisk eller skaldyrsretter som hummer eller kammuslinger. François Carillon

Morey-Coffinet Puligny Montrachet 1er Cru 'Les Combettes' 2019

Puligny-Montrachet hvidvin anses for at være blandt verdens bedste. Navnet Puligny stammer fra gallo-romersk tid for omkring 2000 år siden. Kalkstenen i området giver Chardonnay'en en unik subtilitet, forstærket af sydøstlig eksponering og skråninger, der hjælper med dræning. Hvidvinene fra Puligny har fornemme aromaer som mandelpasta, bregne, eksotiske frugter, rav og hvide blomster. I munden er syreindholdet diskret, hvilket giver en blød og intens vedholdenhed. De bedste klimaer i appellationen er Les Folatières, La Pucelle og Les Caillerets. Les Folatières producerer rige og dristige vine, mens La Pucelle og Les Caillerets producerer vine med finesse og intense aromaer af honning. Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, resultatet af en sammenslutning af Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste vinmarker ligger i Chassagne-Montrachet, herunder premier crus la Romanée, Remilly og les Caillerets. Godset har også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk (under certificering) og lagres på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

François Carillon et Fils Cap au Sud 2021

Domaine François Carillon oplevede en udfordrende årgang i 2021 med sen forårsfrost, der reducerede produktionen. For at kunne tilbyde vine til deres kunder, hentede Carillon druer fra Sydfrankrig, hvilket resulterede i "Cap au Sud" vinene under Vin de France appellationen. Chardonnay-druerne til denne vin kommer fra nord for Nîmes, nær Montagnac. Området har ler- og kalkholdige skråninger, ideelle til Chardonnay. Vinstokkene blev plantet i 1990 på skråninger i 250 meters højde. Efter ankomsten til Puligny-Montrachet gærer vinen i klassiske Bourgogne-fade (20% nye) med efterfølgende malolaktisk gæring og 11 måneders modning. Vinen sammenstikkes derefter i ståltanke og hviler inden aftapning. Vinen har en gylden farve og en duft af smør, vilde blomster, lime, fersken og tropiske frugter. Den er tør med en struktureret eftersmag, der matcher de eksotiske toner. En harmonisk og intens sydfransk Chardonnay med Carillons klasse. Vinen passer til fiske- eller skaldyrsretter samt fjerkræ i hvid sauce. Serveres afkølet men ikke iskold. Francois Carillon