Morey-Coffinet Puligny Montrachet 1er Cru 'Les Combettes' 2019

Puligny-Montrachet hvidvin anses for at være blandt verdens bedste. Navnet Puligny stammer fra gallo-romersk tid for omkring 2000 år siden. Kalkstenen i området giver Chardonnay'en en unik subtilitet, forstærket af sydøstlig eksponering og skråninger, der hjælper med dræning. Hvidvinene fra Puligny har fornemme aromaer som mandelpasta, bregne, eksotiske frugter, rav og hvide blomster. I munden er syreindholdet diskret, hvilket giver en blød og intens vedholdenhed. De bedste klimaer i appellationen er Les Folatières, La Pucelle og Les Caillerets. Les Folatières producerer rige og dristige vine, mens La Pucelle og Les Caillerets producerer vine med finesse og intense aromaer af honning. Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, resultatet af en sammenslutning af Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste vinmarker ligger i Chassagne-Montrachet, herunder premier crus la Romanée, Remilly og les Caillerets. Godset har også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk (under certificering) og lagres på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

1599 kr

Andre kiggede også på

Chambolle Musigny 1er Cru Les Sentiers 2019

Chambolle Musigny, Les Sentiers er et mønstereksempel på, hvor unikke, finesserige vine, der kan produceres på dette mikroskopiske og stærkt eftertragtede stykke jord her i Bourgogne. Les Sentiers har en klar, let-transparent rød farve og uimod

Domaine Morey-Coffinet - Corton Grand Cru 2019

Corton-bakken er et unikt terroir med 160,1 hektar "Grand Cru", hvoraf 51,2 hektar er Chardonnay, kendt som Corton-Charlemagne. Pinot Noir herfra aftappes som Corton Grand Cru. Thibault har skaffet druer fra Corton, som afstilkes og efter tre ugers maceration lagres i 16 måneder på burgundiske barriques, hvoraf 50% er nye. Resultatet er en tæt og mørk bær-Corton, der skinner i 2019-årgangen med sit ekstrakt og fine tanninstruktur. Denne vin vil blomstre efter fire-fem års flaskelagring og har potentiale til at ældes i over to årtier. Røde Cortons er kendt for at være reserverede som unge, men modnes godt i flasken. Tålmodighed belønnes, som Clive Coates MW bemærker: "Røde Cortons har brug for tid til at blive rundere og modnes godt i flasken." Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, resultatet af en sammenslutning af Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste vinmarker er i Chassagne-Montrachet, men der er også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk og lagres på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

Domaine Morey-Coffinet - Batard Montrachet Grand Cru 2018

Batard fra Domaine Morey-Coffinet er en eksklusiv vin, der produceres i meget begrænset mængde. Thibault ejer kun 0,13 hektar og fremstiller cirka ét fad om året. Denne vin er uimodståelig nu og kan ældes i over et årti. Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og dækker 8,5 hektar. Vingården er resultatet af en fusion mellem Marc Morey og Fernand Coffinet. De fleste vinmarker er i Chassagne-Montrachet, inklusive premier crus som la Romanée, Remilly og les Caillerets. Der er også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk, og vinen lagres på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

François Carillon Puligny-Montrachet 1´Cru Champ-Gain 2020

Champ-Gain er en vinmark på Montrachet-skråningen, anlagt på tidligere skovareal. Beliggende vest for Puligny, grænsende til St. Aubin og Blagny, ligger marken i en højde af 320-380 m.o.h. med østvendt orientering. Dette giver masser af sol og kølige nætter, hvilket sikrer langsom og stabil modning af druerne. Den ler- og kalkholdige jord med stenrig overflade tilføjer finesse og mineralitet, som ellers kun findes i Grand Cru-vine. François Carillon ejer en 2 ha. parcel i Champ-Gain med over 50 år gamle Chardonnay-vinstokke. Mosten får et kort ophold i store tanke efter presning, inden den flyttes til franske træfade (20% nye) til gæring. Efter malolaktisk gæring modnes vinen 12 måneder på fade og derefter 6 måneder på ståltanke. Vinen er naturligt dekanteret og let filtreret inden aftapning. Champ-Gain har en frugtrig, aromatisk duft med nuancer af citrusfrugter, melon og mango. Smagen er mineralsk, frisk og struktureret, og med iltning udvikler vinen mere komplekse toner. Eftersmagen byder på letrøgede nuancer og en god syre. Perfekt til skaldyr som hummer, krabbekløer og østers eller fisk. Besøg François Carillon: www.francoiscarillon.com