Barbera d'Alba Superiore, Volupta 2019

Volupta står med en mørk-rød farve og osende aromaer af sorte kirsebær, blåbær, tjære, chokolade og lakrids, mens den i smagen viser fedmefyldt frugt, som opretholdes af en syngende syre.

189,-169 kr

Andre kiggede også på

Castello di Neive, Barbera d'Alba Superiore 2019

Blændende Barbera-elegance, i denne storslåede Superiore-udgave. Udelukkende sammensat af frugt fra den fantastiske Marcorino-mark og blot produceret i de absolut bedste årgange, hvilket i særdeleshed skinner igennem i vinen. Kompleks, frugtfyldt og smertende intens, men samtidig fløjlspoleret, saftig og graciøs. Duften er ganske enkelt uimodståelig, med noter af syltede kirsebær, vilde jordbær og blomme, foruden frisk lakrids, violer, eksotiske røgelsespinde og perfekt doseret fad. Mellemfyldig på paletten, med en tæt kerne af sexet kirsebærfrugt, velpoleret tannin og en spil-levende syre. Smagen følger den ekspressive duft, med lag af nyplukkede blommer, syrligt-søde boysenbær og kirsebær-essens, omkranset af bitter orangeskal, mokkabønne og sød pibetobak. En lang, komplet og satin-agtig finish, med en salt mineralitet der kærligt bider fra sig. Elegance, rigdom og intensitet i forførisk symbiose – ganske enkelt en mesterlig Barbera d’Alba fra Castello di Neive’s hånd!Castello di Neive’s Barbera d’Alba Superiore udtrykker i sandhed druesortens store potentiale. Vinen repræsenterer den bedste frugt fra den sydvendte og kalkholdige Marcorino-Mark, hvor producenten udfører ganske streng grøn-høst (fjernelse af umodne drueklasser), for netop at begrænse det endelige udbytte. Mosten gærer i en periode på 10 dage, med regelmæssige manuelle ”pumpovers”, suppleret af såkaldt ”rack and return”. Vinen lagrer i ca. 12 mdr. på franske barriques (225 liters fade), efterfulgt af 6 måneders flaskelagring.

2021 Barbera d'Alba Superiore, E Pira & Figli, Chiara Boschis, DOC

Barbera er fra flere parceller: Mosconi og Ravera i Monforte, Gabutti i Serralunga og Cannubi San Lorenzo i Barolo kommune. Mest vinstokke fra 1960 og '87. Blød, frugtrig med noter af blåbær, blomme, oliven og mineraler. Sprød afslutning med frisk syr

Pelassa, Barbera d'Alba San Pancrazio Superiore, 2021

Réva Barbera d?Alba DOC Superiore 2020

I Langhe, Piemonte laver wine maker Giana Luca Colombo fantastisk, neoklassiskpiemontansk-naturvin hos vinhuset Réva. Réva producerer syv forskellige vine herunder tre Barolo-vine, en Barbera, en Nebbiolo d?Alba, en Dolcetto samt en Langhe-hvidvin. Ens fo