Barbera d'Alba Superiore, Volupta 2021

195,-175 kr

Andre kiggede også på

Barbera d'Alba Superiore, Volupta 2019

Volupta står med en mørk-rød farve og osende aromaer af sorte kirsebær, blåbær, tjære, chokolade og lakrids, mens den i smagen viser fedmefyldt frugt, som opretholdes af en syngende syre. Eftersmagen er lang og afslutter på ungdommelig og magtfuld vis

Barbera d'Alba Superiore, Volupta 2021

Rocche dei Manzoni, Barbera d'Alba Superiore, Sorito Mosconi 2020

Kraftfuld og saftig Barbera rødvin fra en af Barolo distriktets bedste producenter. Barbera druen giver her en stor og åben bouquet med noter af solbær, brombær og blommer, samt krydrede toner fra fadlagringen. Smagen er kraftfuld med stor intensitet i frugten. Strukturen føles nærmest fløjlsblød, hvor de ncremede frugt holdes på plads af fine modne tanniner. En pragtfuld ledsager til kraftfige kødretter, eller modne oste.Sorito Mosconi er navnet på en enkeltmark, hvor vinstokkene er mere end 60 år gamle. De gamle vinstokke er med til at give en vin med stor smagsintensitet. Vinen gæres i 15 dage, med drueskallerne. Herefter lagres den i op til 18 måneder på små egetræsfade, inden aftapning. En kraftfuld vin der med sin flotte struktur kan drikkes ung, gerne efter en time på karaffel. Den har udviklingspotentiale i op til 12 år fra høståret, under optimale betingelser.

Gian Luca Colombo, Barbera d'Alba Superiore 2019

Barbera d’Alba Superiore er fra vecchie viti, gamle planter, og druerne fra de tre lokaliteter høstes, gæres og fadlagres separat og blandes først derefter. Der er ingen færdig opskrift, men en fast holdning om, at sunde planter og druer er den eneste kilde til store vine og Gian Luca søger med stor nænsomhed at udtrykke det territoriale særpræg ud fra denne devise. Det gør han også i denne Barbera d’Alba, der har ynde og sammensathed og en sansehenførende frugtappel.Gian Lucas Barbera d’Alba har en dyb rubinrød farve. Sanserne mødes med en berusende, dyb frugtighed og man oplever raffinement og en skøn nerve og stoflighed i munden. Det er en karakterfuld, nytraditionel Barbera d’Alba på højeste niveau.