Cascina Ballarin Barolo "Bussia" 2016
Cascina Ballarin ejer en parcel på Cru-marken Bussia ved Monforte d'Alba. Med en produktion på kun ca. 1. 600 flasker er vinen udsolgt hver årgang. Den sydvendte parcel blev beplantet i 1970'erne med ca. 5. 000 vinstokke/ha, hvilket giver få, men meget koncentrerede druer. Gæringen af Barolo Bussia foregår i temperaturregulerede tanke. Efter malolaktisk gæring lagres vinen i 26 måneder på franske barriques (15% nye) og yderligere 8 måneder på flaske. Barolo Bussia har en dybrød og intens farve med let orange skær. Duft og smag byder på komplekse nuancer af violer, solbær, mandler, krydderier og chokolade. Eftersmagen er lang med god balance mellem sødme, frugt og styrke. En topvin med stor klasse. Som ung passer den til okse, lam eller vildt, og med alder er den velegnet til kraftige oste.