Cascina Sòt Barolo 2018

500 kr

Andre kiggede også på

Cascina Ballarin Barolo "Bricco Rocca" 2016

Cascina Ballarin Barolo "Bricco Rocca" 2016 Bricco Rocca-vinmarken, ejet af familien Viberti, ligger tæt på Cascina Ballarin. Marken, med sydøstlig eksponering, producerer vine med stort gemmepotentiale. Druerne håndplukkes, og gæringen foregår i temperaturregulerede tanke. Efter malolaktisk gæring lagres vinen i 26 måneder på slavonske egetræsfade og yderligere 8 måneder på flaske. Barolo "Bricco Rocca" er en kompleks vin med teglrød farve. Den åbner sig hurtigt med iltning og afslører aromaer af søde kirsebær, vanilje og mandler. Smagen er intens med toner af roser og violer og en lang frugtsødme i eftersmagen. Vinen kan nydes ung efter iltning eller gemmes for yderligere udvikling. Som ung passer den til oksekød, lam eller and, og med alder er den velegnet til vildt. Serveres ved 15-17 grader.

Cascina Ballarin Barolo "Bussia" 2016

Cascina Ballarin ejer en parcel på Cru-marken Bussia ved Monforte d'Alba. Med en produktion på kun ca. 1.600 flasker er vinen udsolgt hver årgang. Den sydvendte parcel blev beplantet i 1970'erne med ca. 5.000 vinstokke/ha, hvilket giver få, men meget koncentrerede druer. Gæringen af Barolo Bussia foregår i temperaturregulerede tanke. Efter malolaktisk gæring lagres vinen i 26 måneder på franske barriques (15% nye) og yderligere 8 måneder på flaske. Barolo Bussia har en dybrød og intens farve med let orange skær. Duft og smag byder på komplekse nuancer af violer, solbær, mandler, krydderier og chokolade. Eftersmagen er lang med god balance mellem sødme, frugt og styrke. En topvin med stor klasse. Som ung passer den til okse, lam eller vildt, og med alder er den velegnet til kraftige oste. Anmeldelser: Gambero Rosso: 2/3 Glas Decanter 2020: Gold Decanter: 95/100 Point James Suckling: 95/100 Point Wine Enthusiast: 89/100 Point

Giacomo Conterno Barolo Cascina Francia 2010

Giacomo Conterno Barolo Francia 2010 Vinous: 98 point 2010 Barolo Francia er en eksotisk skønhed med noter af lavendel, salvie, menthol, tobak og tørrede rosenblade. Vinen er konstant skiftende og fængslende med ekspressive aromaer, smidige frugter og pulserende tanniner. Den vil tage mange år at modne fuldt ud, men er allerede imponerende fra første smag. Bemærk, at på grund af nye vinmarksregler er Cascina Francia nu kendt som Francia.