Château La Fleur-Pétrus 2016

La Fleur-Pétrus er en af de bedste vine i Pomerol, grundlagt i 1782 og beliggende mellem Petrus og Lafleur. Moueix-familien købte slottet i 1953 og har løftet det til nye højder. Vinmarkerne på knap 9 ha er beplantet med 90% Merlot, 6% Cabernet Franc og 4% Petit Verdot. Druerne håndhøstes, stilkene fjernes, og druerne sorteres med optisk teknologi. Vinen gærer i rustfri ståltanke og modnes i 16-20 måneder på 30-50% nye fade. Den klares med æggehvider før tapning. Siden 2013 er produktionen flyttet til Château Hosanna. Vinen får konsekvent høje anmeldelser. Antonio Galloni beskriver 2016-årgangen som elegant, poleret og raffineret med bløde tanniner og en cashmere-lignende blødhed. Christian Moueix tiltrådte familievirksomheden i 1970 og blev præsident i 1991. Han har udvidet familiens vinmarksbesiddelser med ejendomme som Château Hosanna, Château Providence og Château Bélair. Han har også udviklet Dominus Estate i Napa Valley og Ulysses vinmark.

2495 kr

Andre kiggede også på

Château La Croix Saint Georges, Pomerol 2016

Robert Parker, The Wine Advocate, 90-93 point "The 2016 La Croix St Georges is a blend of 94% Merlot and 6% Cabernet Franc picked from 4-10 October and matured in 50% new oak. The alcohol comes in at 13.8%. This has quite an opulent black cherry and

Château La Rose Brana Saint-Estèphe 2021

Château La Rose Brana Saint-Estèphe er en fornem vin, der afspejler det bedste fra Saint-Estèphe-regionen i Bordeaux, Frankrig. Årgang 21 er særligt bemærkelsesværdig og har givet liv til en vin med en fantastiske balance mellem kraft og elegance. D

Château Fleur Cardinale, Saint-Émilion Grand Cru Classé 2020

95-96 point | James Suckling: Vivid and lively with blackberries, earth and some flowers. Its full and layered with tannins that spread across the palate. Broader form to this young Bordeaux. Lots of tannins at the end. 93-95+ point | Robe

Château La Gaffelière, Saint-Émilion 1. Grand Cru Classé 2015

Wine Enthusiast 95 point "Enticing warm plum, fig and blackberry compote notes roll through, inlaid with singed alder and tobacco accents. There's a light tug of warm cast iron and another wave of fruit after that, all supported by well-buried chalky