Domaine Gros Frère et Soeur Clos de Vougeot Grand Cru 2016

Bernard Gros leder Domaine Gros Frère et Soeur, en af Bourgognes ældste vinavlerfamilier, med 21 hektar vinmarker og en imponerende grand cru-arv: Richebourg, Clos de Vougeot, Grands Echezeaux og Echezeaux. Vingården Grands-Échezeaux, på 36,62 hektar, ligger langs Clos de Vougeot i Vosne Romanée. For at forbedre kvaliteten genplantede Bernard Gros vinstokkene for et dusin år siden, og hans vine hyldes ofte af kritikere. Denne grand cru har en rig buket fra sin ungdom. Selvom den er vellavet, bør den have tid til at udvikle komplekse aromaer af lakrids, peber og vanilje. I munden afslører vinen en perfekt mineralsk og garvesyrestruktur. Denne friske, elegante vin er modnet på nye fade og er en perle fra et af Côte de Nuits' flagskibsdomæner.

1799 kr

Andre kiggede også på

Domaine Morey-Coffinet - Corton Grand Cru 2019

Corton-bakken er et unikt terroir med 160,1 hektar "Grand Cru", hvoraf 51,2 hektar er Chardonnay, kendt som Corton-Charlemagne. Pinot Noir herfra aftappes som Corton Grand Cru. Thibault har skaffet druer fra Corton, som afstilkes og efter tre ugers maceration lagres i 16 måneder på burgundiske barriques, hvoraf 50% er nye. Resultatet er en tæt og mørk bær-Corton, der skinner i 2019-årgangen med sit ekstrakt og fine tanninstruktur. Denne vin vil blomstre efter fire-fem års flaskelagring og har potentiale til at ældes i over to årtier. Røde Cortons er kendt for at være reserverede som unge, men modnes godt i flasken. Tålmodighed belønnes, som Clive Coates MW bemærker: "Røde Cortons har brug for tid til at blive rundere og modnes godt i flasken." Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, resultatet af en sammenslutning af Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste vinmarker er i Chassagne-Montrachet, men der er også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk og lagres på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

Domaine Armand Rousseau Gevrey-Chambertin 1er Cru 'Clos St Jacques' 2021

Armand Rousseau Gevrey-Chambertin 1er Cru 'Clos St Jacques' 2021 Domaine Armand Rousseau er en ikonisk bourgogneproducent, kendt som kongen af Gevrey-Chambertin. Domænet producerer 11 vine, heraf syv Grand Cru. Topvinene Chambertin og Chambertin-Clos de Bèze er særligt eftertragtede, med en årlig produktion på under 10.000 flasker. Den begrænsede produktion og høje efterspørgsel har ført til prisstigninger, hvilket glæder investorer.

Domaine de la Gayère Rasteau Le Clos d’Anaïs et Adrien 2018 Rouge

Domaine de la Gayère ligger i Cairanne, en landsby i det sydlige Frankrig kendt for sin vinproduktion. Christèle Plantevin, femte generation vinproducent, dyrker vin på over 30 år gamle stokke i jord med rød ler og småsten, hvilket skaber intense og rige vine. Denne vin består af 50% Grenache og 50% Mourvèdre med noter af rød og sort frugt samt garrigue. Den modnes i 12-15 måneder i betontanke og har en lang finish.

Clos De Vougeot Grand Cru Domaine Méo-Camuzet 2021

Clos De Vougeot Grand Cru Domaine Méo-Camuzet 2021 Domaine Méo-Camuzet er en af Bourgognes mest berømte producenter, grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet af Etienne Camuzet. Ejendommen råder over 2,9 ha på den prestigefyldte Grand Cru-mark Clos de Vougeot. Efter Etienne Camuzets død arvede hans datter, Maria Noirot, vinmarkerne, som senere blev testamenteret til Jean Méo i 1959. Jean Méo ansatte den legendariske vinmager Henri Jayer, der indførte høje standarder for vinproduktionen, herunder reduceret udbytte og temperaturreguleret gæring. Fra 1985 begyndte Domaine Méo-Camuzet at sælge vinene direkte fra ejendommen. Siden 1989 har Jean-Nicolas Méo, Jean Méos søn, ledet domainet og fastholdt de ambitiøse mål, hvilket har sikret domainets position blandt de mest respekterede i Bourgogne.