Domaine Hoffmann-Jayer Echezeaux "Du Dessus" Grand Cru 2018

BESKRIVELSE Domaine Hoffmann-Jayer var tidligere kendt som Domaine Jayer-Gilles, og blev oprindeligt grundlagt i 1950'erne af Robert Jayer og hans kone Paulette. Vingården ligger i de gamle Gilles-bygninger i landsbyen Magny-lès-Villers, i bakkerne lige sydvest for Nuits-Saint-Georges. Robert og Paulette's søn, Gilles Jayer, født i 1961, begyndte at arbejde i familieforetagendet i 1991, og han overtog det sidenhen efter sine forældre i 1998. Stilen hos Jayer-Gilles har altid været ret enestående, omend nogle nok har fundet den en kende gammeldags. Dette gjorde også at efterspørgslen efter vinene har været faldende gennem årene, selvom vi altid har været begejstrede for den specielle stil. I 2017 besluttede Gilles at sælge ejendommen til André Hoffmann, da han ikke havde nogen efterkommere, der kunne eller ønskede at overtage den. André Hoffmann er schweizer og kommer fra en baggrund i medicinalindustrien, og desuden er han en ivrig vinentusiast. Han driver nu domænet med nogle gode mennesker, heriblandt vinmageren Alexandre Vernet som ses på billedet ovenfor. Domænet er nu i færd med at konvertere fra Gilles Jayers robuste stil til en mere moderne og afbalanceret stil. Dette betyder at man er begyndt at begrænse egetræsindtrykket og reducere anvendelse af egetræ i det hele taget. Domaine Hoffmann-Jayer gennemgår i disse år en rivende udvikling, og det er en udvilkling der bliver interessant at følge. Kvaliteten af vinmarkerne og de høstede druer er yderst høj, og den nye stil er bestemt interessant sammenlignet med den gamle, og mange vil helt sikkert finde den mere tilgængelig. Druerne vokser på en parcel der er placeret i den nedre del af Echézeaux, ved den øvre grænse af Grand Echézeaux. Parcellen har et areal på 0,53 ha og vinstokkene en alder på 50 år. Druerne plukkes i hånden ved optimal modenhed og sorteres og afstilkes og lægges på fade for at fermentere i 20 til 25 dage.  Vinen modner i 18 til 24 måneder på 70% nye fade hvorefter den bliver hældt på flaske uden filtrering. Farven er en mørk og tæt rubinrød og næsen er domineret af sort frugt, violer og pæoner.

2495 kr

Andre kiggede også på

Domaine Les Parcellaires de SaulxCharmes Chambertin Grand Cru 2015

BESKRIVELSE Den lille parcel i Charmes-Chambertin, hvorfra Les Parcellaires de Saulx henter Pinot Noir-druerne til denne vin ligger på en undergrund af ren klippe i dybden, kalk- og jernholdige sten blandet med mergel (ler) længere oppe og meget lidt muld (40-60 cm) øverst. En klassisk sammensætning for marken, som giver delikate og komplekse vine. Vinen vinificeres i egne kældre i Meursault, og opskriften er klassisk for Bourgogne, med en gæring i store, opretstående trækar, en malolaktisk gæring og en efterfølgende modning i 15-18 måneder på nye burgundiske træfade à 228 l. Vinen har en flot, blank, mørk, rubinrød farve. Duften er både charmerende og sammensat, med nuancer af roser, ribs og blommer. Smagen er en smule mørkere, men dog meget frugtig, med toner af sorte bær, vanilje og krydderier. Den slutter meget elegant og velouragtig. En stor vin! Serveres til lam, okse, fuglevildt eller råvildt. Vinen kan sagtens gemmes i 10-15 år (under gode forhold) og vinde i harmoni og kompleksitet.

Domaine François Lumpp Givry 1er Cru 'Clos du Cras Long' 2018

BESKRIVELSE Clos du Cras Long premier cru tilbyder en overbærende næse med aromaer af røde og sorte bær og krydrede noter. Smagen er blød og meget aromatisk, med elegante tanniner og en meget attraktiv længde. OPLYSNINGER OM DOMÆNE FRANÇOIS LUMPP Domaine François Lumpp er et af flagskibsområderne i Givry-appellationen. François Lumpp begyndte at arbejde som vinavler i 1977 sammen med sin bror, og derefter adskilt og oprettede sit eget domæne i 1991 på 8 hektar jord. Vinene han producerer viser ensartet kvalitet og er kendetegnet ved fin længde på ganen.

Domaine Morey-Coffinet - Batard Montrachet Grand Cru 2019

BESKRIVELSE Batard behøver vel ikke den store præsentation. Thibault ejer 0,13 ha. og laver omtrent 1 fad om året.  --   Det fås ikke større ..  !!! Det er svært at gå galt her. Næsten uimodståelige nu, disse vine vil selvfølgelig ældes i et årti eller mere med lethed.! INFORMATION OM DOMÆNE MOREY-COFFINET Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, der er et resultat af at slutte sig til Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste af vinmarkerne ligger i Chassagne-Montrachet, herunder den berømte premier crus la Romanée, Remilly og les Caillerets, men godset har også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene er dyrket økologisk (under certificering) og lagringen sker på egetræsfade som kan være op til 60% nye afhængig af årgange og cuvéer

Clos de la Roche Domaine Dujac 2011 Grand Cru

BESKRIVELSE Clos de la Roche Domaine Dujac 2011 God mørkerød farve. Moskus, pebret aroma af røde kirsebær, rosenblad og underbusk. Silkeblød, rig og fint kornet, med udefinerbare smagsoplevelser af røde bær, kirsebær, pebrede urter og krydderier, der spreder sig ud og mætter ganen uden at efterlade indtryk af vægt. Vidunderligt smidig, energisk vin med enestående kompleksitet og bredde i eftersmagen. Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD