Domaine Chanzy Echezeaux Grand Cru 2013

BESKRIVELSE Topvin fra Echezeaux Grand Cru, Bourgogne Bourgogne Echezeaux Grand Cru er en berømt rødvin fra Bourgogne-regionen i Frankrig, som er kendt for sin kompleksitet, dybde og elegance.  Vinen er lavet af 100% Pinot Noir-druer, som er dyrket på Grand Cru-markerne i Echezeaux-området i Côte de Nuits. Vinene lagres i 228L egetræsfade i 10 måneder hvoraf 30% er nye, samt 5 måneder på ståltanke. Vinen har en mørkrubinrød farve med en intens og kompleks duft af mørke bær, kirsebær, violer, krydderier, toasty aromaer og en let jordagtig tone.  Smagen er fyldig og rig med en kompleks blanding af frugt, krydderier og jordagtige toner, der bliver mere intense og komplekse, når vinen åbner op i glasset. Tanninerne er faste og strukturerede, men velintegreret i vinen, som giver en flot og vedholdende finish.  Denne Grand Cru præsenterer en fuld og afbalanceret struktur, som antyder et fremragende ældningspotentiale. Denne vin er stadig ung og kan med fordel gemmes i yderligere 15 år for at opnå fuld modenhed og kompleksitet. Men hvis den skal drikkes nu, anbefales det at lufte vinen i mindst en time før servering og servere den ved en temperatur på 16-18 grader. Vinen vil passe rigtig godt til kraftfulde kødretter, lam, vildt og modne oste.

1499 kr

Andre kiggede også på

Domaine Morey-Coffinet - Batard Montrachet Grand Cru 2019

BESKRIVELSE Batard behøver vel ikke den store præsentation. Thibault ejer 0,13 ha. og laver omtrent 1 fad om året.  --   Det fås ikke større ..  !!! Det er svært at gå galt her. Næsten uimodståelige nu, disse vine vil selvfølgelig ældes i et årti eller mere med lethed.! INFORMATION OM DOMÆNE MOREY-COFFINET Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, der er et resultat af at slutte sig til Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste af vinmarkerne ligger i Chassagne-Montrachet, herunder den berømte premier crus la Romanée, Remilly og les Caillerets, men godset har også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene er dyrket økologisk (under certificering) og lagringen sker på egetræsfade som kan være op til 60% nye afhængig af årgange og cuvéer

Domaine Hoffmann-Jayer Echezeaux "Du Dessus" Grand Cru 2018

BESKRIVELSE Domaine Hoffmann-Jayer var tidligere kendt som Domaine Jayer-Gilles, og blev oprindeligt grundlagt i 1950'erne af Robert Jayer og hans kone Paulette. Vingården ligger i de gamle Gilles-bygninger i landsbyen Magny-lès-Villers, i bakkerne lige sydvest for Nuits-Saint-Georges. Robert og Paulette's søn, Gilles Jayer, født i 1961, begyndte at arbejde i familieforetagendet i 1991, og han overtog det sidenhen efter sine forældre i 1998. Stilen hos Jayer-Gilles har altid været ret enestående, omend nogle nok har fundet den en kende gammeldags. Dette gjorde også at efterspørgslen efter vinene har været faldende gennem årene, selvom vi altid har været begejstrede for den specielle stil. I 2017 besluttede Gilles at sælge ejendommen til André Hoffmann, da han ikke havde nogen efterkommere, der kunne eller ønskede at overtage den. André Hoffmann er schweizer og kommer fra en baggrund i medicinalindustrien, og desuden er han en ivrig vinentusiast. Han driver nu domænet med nogle gode mennesker, heriblandt vinmageren Alexandre Vernet som ses på billedet ovenfor. Domænet er nu i færd med at konvertere fra Gilles Jayers robuste stil til en mere moderne og afbalanceret stil. Dette betyder at man er begyndt at begrænse egetræsindtrykket og reducere anvendelse af egetræ i det hele taget. Domaine Hoffmann-Jayer gennemgår i disse år en rivende udvikling, og det er en udvilkling der bliver interessant at følge. Kvaliteten af vinmarkerne og de høstede druer er yderst høj, og den nye stil er bestemt interessant sammenlignet med den gamle, og mange vil helt sikkert finde den mere tilgængelig. Druerne vokser på en parcel der er placeret i den nedre del af Echézeaux, ved den øvre grænse af Grand Echézeaux. Parcellen har et areal på 0,53 ha og vinstokkene en alder på 50 år. Druerne plukkes i hånden ved optimal modenhed og sorteres og afstilkes og lægges på fade for at fermentere i 20 til 25 dage. Vinen modner i 18 til 24 måneder på 70% nye fade hvorefter den bliver hældt på flaske uden filtrering. Farven er en mørk og tæt rubinrød og næsen er domineret af sort frugt, violer og pæoner. I munden er vinen fed og ekstremt fyldig

Domaine Chanzy Santenay Premier Cru 2020

BESKRIVELSE Domaine Chanzy Santenay Premier Cru 2020 Santenay ligger i den sydlige del af Côte de Beaune på grænsen til Côte d'Or og Saône-et Loire. Santenay har længe haft fælles ambitioner: vin og termalvand. I dag helliger landsbyen sig fuldt ud til Bacchus (Vinens gud), og den har glemt, at den engang hed Santenay Les-Bains. Kun gennem tilfældig udpegelse af afdelingsgrænser under revolutionen blev Santenay adskilt fra Maranges. Santenay vine siges at have "Volnays sjæl og Pommards krop".  Denne Santenay Les Gravieeres Premier Cru (skrives også 1er Cru) ligger tæt på Chassagne-grænsen, klassisk den bedste del af Santenay. Vinen er lavet på 100% Pinot Noir, som høstes i hånden. Vinen lagres hele 18 måneder på 228 liter egetræsfade hvoraf 10% er nye.  I glasset har vinen en smuk rødlig farve. Duften byder på masser af klassiske noter, som kun åbner sig mere op efter en times luft. Du får noter af røde bær, såsom jordbær, hindbær og en smule jordbund. Smagen er frisk med masser af blød frugt, og velintegreret syre. Faste, fine tanniner bliver tydeligere i eftersmagen, hvor friskheden genopstår. Server vinen ved 16 grader og prøv den til oksekød, ostebordet, grill mad eller blot som meditationsvin.  DH WINES NYHEDSBREV

Domaine Morey-Coffinet - Batard Montrachet Grand Cru 2018

BESKRIVELSE Batard behøver vel ikke den store præsentation. Thibault ejer 0,13 ha. og laver omtrent 1 fad om året.  --   Det fås ikke større ..  !!! Det er svært at gå galt her. Næsten uimodståelige nu, disse vine vil selvfølgelig ældes i et årti eller mere med lethed.! INFORMATION OM DOMÆNE MOREY-COFFINET Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, der er et resultat af at slutte sig til Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste af vinmarkerne ligger i Chassagne-Montrachet, herunder den berømte premier crus la Romanée, Remilly og les Caillerets, men godset har også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene er dyrket økologisk (under certificering) og lagringen sker på egetræsfade som kan være op til 60% nye afhængig af årgange og cuvéer