Domaine Jean-Pierre Maldant Aloxe-Corton 1er Cru 2020

2020 Aloxe-Corton fra Jean-Pierre Maldant 1. Cru Marèchaudes er en unik vin for appellationen. Druerne kommer fra et lille område, der ligger ideelt og burde have en højere pris end den, vi tilbyder. Vinen er lavet på Pinot Noir druer fra to parceller (i alt 0,34 ha). Den ene ligger i Les Maréchaudes i Aloxe-Corton, og den anden i La Maréchaude i Ladoix-Sérigny, hvor nogle få 1. Cru-marker har ret til appellationen Aloxe-Corton 1. Cru. Begge parceller har ca. 50 år gamle vinstokke. Gæringen og modningen (14 måneder) foregår på klassiske Bourgogne træfade (228 l. ). Maldants Maréchaudes er klassisk for vine fra denne mark med stor finesse og aroma. Duften domineres af hindbær og kirsebær, mens vinen i munden er kødfuld og koncentreret med en afbalanceret finesse og harmoni. En fantastisk afbalanceret Pinot Noir fra den fremragende årgang 2020.

649 kr

Andre kiggede også på

Domaine Morey-Coffinet - Puligny Montrachet 1er Cru Les Pucelles 2018

Puligny Pucelles 2019 er en fremragende vin fra en 12,3 hektar stor Premier Cru-vingård i Puligny-Montrachet, Bourgogne. Beliggende ved siden af Batard Montrachet, tilbyder denne vin en frisk og kompleks smagsprofil med noter af lime, grapefrugt, æble, pære og mirabelle blommer samt en dynamisk mineralitet. Den er næsten uimodståelig nu og vil ældes yndefuldt i et årti eller mere. Domaine Morey-Coffinet, beliggende i Chassagne-Montrachet, er en 8,5 hektar stor vingård, der dyrker vinstokke økologisk. Vingården lagrer vinene på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

Domaine Morey Coffinet Meursault 1er Cru Perrieres 2018

Næsen åbner sig med blomsteraromaer, frisk marmor og kridtpulver, blandet med citrus, lime og kiwi. På ganen afslører vinen lime, grapefrugt, æble, pære og mirabelle blommer, sammen med en dynamisk mineralitet. Denne vin er næsten uimodståelig nu og vil ældes med lethed i et årti eller mere. Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, resultatet af en sammenslutning af Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste vinmarker ligger i Chassagne-Montrachet, herunder premier crus la Romanée, Remilly og les Caillerets, men godset har også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk og lagres på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

Fixin 1er Cru Clos Du Chapitre Domaine Méo-Camuzet 2021

Domaine Méo-Camuzet er en af de mest berømte producenter i Bourgogne, grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet af Etienne Camuzet. Efter hans datter Maria Noirots død i 1959, blev ejendommen testamenteret til Jean Méo, som fortsatte driften med hjælp fra markarbejdere og vinbønder, herunder den legendariske vinmager Henri Jayer. Jean Méo begyndte at sælge vinene direkte fra ejendommen i 1985, og i 1988 overtog han også ansvaret for markerne. Siden 1989 har hans søn, Jean-Nicolas Méo, ledet domainet sammen med Christian Faurois. De har fastholdt og udbygget de ambitiøse mål for Domaine Méo-Camuzet, som stadig rangerer blandt de bedste i Bourgogne. Pinot Noir-druerne til denne Fixin hentes på to parceller nord for landsbyen Fixey. Vinstokkene er mellem 25 og 50 år gamle, og modningen foregår langsomt, hvilket resulterer i en vin med god sprødhed og aroma. Modningen varer 12-14 måneder på hovedsageligt brugte træfade. Méo-Camuzets Fixin er ofte mere afrundet og frugtrig i sin ungdom end mange andre Fixin-vine, med intense nuancer af kølige skovbær og en god portion tannin, som sikrer en god modning. Den er meget anvendelig til gastronomien. For mere information, besøg MEO CAMUZET.

Domaine Remi Jobard Monthelie 1er Cru 'Les Vignes-Rondes' 2018

Monthelie 1. Cru "Les Vignes Rondes" er en elegant rødvin fra en vinmark øst for landsbyen Monthelie, nær Volnay og Meursault. Undergrunden består af kalksten, rødt ler og mergel, hvilket giver vinen struktur og charme. Rémi Jobard høster økologisk dyrkede druer manuelt og gennemgår en streng selektering. Gæringen foregår køligt med druernes egne gærceller, først i udvendige gærtanke og derefter i kælderen på østrigske demi-muids (600 l., 25% nye) fra Stockinger. Vinen modnes i 18 måneder på træfade og aftappes uden filtrering. Vinen har en dyb, granatrød farve og en frugtig, elegant duft. Smagen er præget af finesse og harmoni mellem dybde, sprødhed og charme. Den udvikler komplekse toner af mørke bær og skovbund med tiden. Serveres ved 12-14 grader til grillet eller stegt and, lam, okse eller fuglevildt, gerne med vilde svampe, ribs eller tyttebær.