Domaine Jean-Pierre Maldant Aloxe-Corton 1er Cru 2020

2020 Aloxe-Corton fra Jean-Pierre Maldant 1. Cru Marèchaudes er en unik vin for appellationen. Druerne kommer fra et lille område, der ligger ideelt og burde have en højere pris end den, vi tilbyder. Vinen er lavet på Pinot Noir druer fra to parceller (i alt 0,34 ha). Den ene ligger i Les Maréchaudes i Aloxe-Corton, og den anden i La Maréchaude i Ladoix-Sérigny, hvor nogle få 1. Cru-marker har ret til appellationen Aloxe-Corton 1. Cru. Begge parceller har ca. 50 år gamle vinstokke. Gæringen og modningen (14 måneder) foregår på klassiske Bourgogne træfade (228 l. ). Maldants Maréchaudes er klassisk for vine fra denne mark med stor finesse og aroma. Duften domineres af hindbær og kirsebær, mens vinen i munden er kødfuld og koncentreret med en afbalanceret finesse og harmoni. En fantastisk afbalanceret Pinot Noir fra den fremragende årgang 2020.

649 kr

Andre kiggede også på

Domaine Morey-Coffinet Chassagne-Montrachet 1er Cru En Remilly 2019

Oplev essensen af Chassagne med Domaine Morey-Coffinet's hvidvine. Med en base af 1er Crus fra sydøstvendte bjergsider, byder disse vine på duftende aromaer, perfekt egetræsintegration og kraftfuld mineralitet. Ideelle til at nyde nu eller lagre i et årti. Domaine Morey-Coffinet, beliggende i Chassagne-Montrachet, strækker sig over 8,5 hektar. Vingården er resultatet af en fusion mellem Marc Morey og Fernand Coffinet. De fleste vinmarker er i Chassagne-Montrachet, med premier crus som la Romanée, Remilly og les Caillerets, samt parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk, og vinene lagres på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

Domaine Morey-Coffinet - Corton Grand Cru 2019

Corton-bakken er et unikt terroir med 160,1 hektar "Grand Cru", hvoraf 51,2 hektar er Chardonnay, kendt som Corton-Charlemagne. Pinot Noir herfra aftappes som Corton Grand Cru. Thibault har skaffet druer fra Corton, som afstilkes og efter tre ugers maceration lagres i 16 måneder på burgundiske barriques, hvoraf 50% er nye. Resultatet er en tæt og mørk bær-Corton, der skinner i 2019-årgangen med sit ekstrakt og fine tanninstruktur. Denne vin vil blomstre efter fire-fem års flaskelagring og har potentiale til at ældes i over to årtier. Røde Cortons er kendt for at være reserverede som unge, men modnes godt i flasken. Tålmodighed belønnes, som Clive Coates MW bemærker: "Røde Cortons har brug for tid til at blive rundere og modnes godt i flasken." Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, resultatet af en sammenslutning af Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste vinmarker er i Chassagne-Montrachet, men der er også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk og lagres på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

Domaine Morey-Coffinet - Puligny Montrachet 1er Cru Les Pucelles 2018

Puligny Pucelles 2019 er en fremragende vin fra en 12,3 hektar stor Premier Cru-vingård i Puligny-Montrachet, Bourgogne. Beliggende ved siden af Batard Montrachet, tilbyder denne vin en frisk og kompleks smagsprofil med noter af lime, grapefrugt, æble, pære og mirabelle blommer samt en dynamisk mineralitet. Den er næsten uimodståelig nu og vil ældes yndefuldt i et årti eller mere. Domaine Morey-Coffinet, beliggende i Chassagne-Montrachet, er en 8,5 hektar stor vingård, der dyrker vinstokke økologisk. Vingården lagrer vinene på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

Domaine Remi Jobard Volnay 1er Cru 'Les Santenots' 2018

Rémi Jobard høster økologisk Pinot Noir-druer manuelt, selekterer nøje, afstilkker og maser dem skånsomt. Druerne gæres køligt med naturlige gærceller, først i udvendige tanke fra oktober til november og derefter i kælderen på østrigske demi-muids (600 l., 25% nye) fra Stockinger. Vinen modnes i 18 måneder på de samme træfade og aftappes uden filtrering. Volnay 1. Cru Les Santenots har en delikat, frugtig duft med røgede nuancer af træ og vanilje. Smagen er kompleks med toner af kirsebær, violer og milde krydderier som kanel. Den har en fin balance mellem struktur, kødfuldhed og charme. Eftersmagen er lang med god tannin og underliggende mineralitet, der giver modspil til frugtsødmen. Serveres ved 12-14 grader til fuglevildt, lam, okse og modne hvidskimmeloste.