Domaine Les Parcellaires de SaulxCharmes Chambertin Grand Cru 2015

Les Parcellaires de Saulx henter Pinot Noir-druerne fra en lille parcel i Charmes-Chambertin med en undergrund af klippe, kalk- og jernholdige sten. Denne sammensætning skaber delikate og komplekse vine. Vinen vinificeres i Meursault med klassisk Bourgogne-metode: gæring i store trækar, malolaktisk gæring og modning i 15-18 måneder på nye burgundiske træfade. Vinen har en mørk, rubinrød farve. Duften er kompleks med nuancer af roser, ribs og blommer. Smagen er frugtig med toner af sorte bær, vanilje og krydderier, og den slutter elegant og velouragtig. Serveres til lam, okse, fuglevildt eller råvildt. Vinen kan gemmes i 10-15 år under gode forhold og vinde i harmoni og kompleksitet.

1999 kr

Andre kiggede også på

Domaine Chanzy Echezeaux Grand Cru 2013

Topvin fra Echezeaux Grand Cru, Bourgogne Bourgogne Echezeaux Grand Cru er en anerkendt rødvin fra Bourgogne, Frankrig, kendt for sin kompleksitet og elegance. Lavet af 100% Pinot Noir-druer fra Grand Cru-markerne i Echezeaux, Côte de Nuits. Lagret i 228L egetræsfade i 10 måneder (30% nye) og 5 måneder på ståltanke. Vinen har en mørkrubinrød farve med duft af mørke bær, kirsebær, violer, krydderier og en let jordagtig tone. Smagen er fyldig med en blanding af frugt, krydderier og jordagtige toner. Tanninerne er faste og velintegrerede, hvilket giver en vedholdende finish. Denne Grand Cru har et fremragende ældningspotentiale. Kan gemmes i op til 15 år for fuld modenhed. Hvis den drikkes nu, luftes i mindst en time før servering ved 16-18 grader. Passer godt til kraftfulde kødretter, lam, vildt og modne oste. CHANZY

Domaine de Chevalier, Cru Classé Pessac-Léognan 2021

95-96 point, James Suckling:  "A medium-bodied DC with a pretty core of ripe fruit that shows licorice, blackberry and some currant character. Spice box, too. Very long, with fine tannins and plenty of energy."  94 point, Decanter: &

Domaine Remi Jobard Volnay 1er Cru 'Les Santenots' 2018

Rémi Jobard høster økologisk Pinot Noir-druer manuelt, selekterer nøje, afstilkker og maser dem skånsomt. Druerne gæres køligt med naturlige gærceller, først i udvendige tanke fra oktober til november og derefter i kælderen på østrigske demi-muids (600 l., 25% nye) fra Stockinger. Vinen modnes i 18 måneder på de samme træfade og aftappes uden filtrering. Volnay 1. Cru Les Santenots har en delikat, frugtig duft med røgede nuancer af træ og vanilje. Smagen er kompleks med toner af kirsebær, violer og milde krydderier som kanel. Den har en fin balance mellem struktur, kødfuldhed og charme. Eftersmagen er lang med god tannin og underliggende mineralitet, der giver modspil til frugtsødmen. Serveres ved 12-14 grader til fuglevildt, lam, okse og modne hvidskimmeloste.

Dame De Trottevielle St. Emilion Grand Cru 2012

BESKRIVELSE Dame De Trottevielle St. Emilion Grand Cru 2012 Dame de Trotte Vieille (tidligere Vieille Dame de Trotte Vieille) er anden vinen fra Château Trotte Vieille og blev lanceret i begyndelsen af 2000-tallet. Årgang 2012 er sammensat af 50% Cabernet Franc og 50% Merlot, primært fra slottets yngste vinstokke på de 12 hektar vinmarker. Vinen gennemgår samme proces som første vinen, med en klassisk gæring i 4 uger på betontanke og derefter malolaktisk gæring. Modningen sker i 18 måneder på franske barriques (225 l.), hvoraf 70% er nye – til forskel fra 100% for første vinen. Dame de Trotte Vieille har en smuk, dyb, mørk farve. Duften er intens og aromatisk med friske nuancer af kirsebær og hindbær fra Merlot, samt mere komplekse og dybe toner af violer, blommer, solbær og et strejf af mørk chokolade fra Cabernet Franc. Disse karaktertræk går igen i smagen, som udvikler sig betydeligt ved lidt iltning, og hvor man også kan fornemme slottets karakteristiske mineralitet. Server den eksempelvis til kalvekød, oksekød eller vildt samt til modne hvidskimmeloste. Den passer også godt til varme, sydfranske grøntsagsretter. DAME DE TROTTEVIELLE