Domaine Remi Jobard Volnay 1er Cru 'Les Santenots' 2018

Rémi Jobard høster økologisk Pinot Noir-druer manuelt, selekterer nøje, afstilkker og maser dem skånsomt. Druerne gæres køligt med naturlige gærceller, først i udvendige tanke fra oktober til november og derefter i kælderen på østrigske demi-muids (600 l. , 25% nye) fra Stockinger. Vinen modnes i 18 måneder på de samme træfade og aftappes uden filtrering. Volnay 1. Cru Les Santenots har en delikat, frugtig duft med røgede nuancer af træ og vanilje. Smagen er kompleks med toner af kirsebær, violer og milde krydderier som kanel. Den har en fin balance mellem struktur, kødfuldhed og charme. Eftersmagen er lang med god tannin og underliggende mineralitet, der giver modspil til frugtsødmen. Serveres ved 12-14 grader til fuglevildt, lam, okse og modne hvidskimmeloste.

799 kr

Andre kiggede også på

Domaine Laroche Chablis Premier Cru 'Les Montmains' 2020

Domaine Laroche dyrker vin på 11 1. Cru-vinmarker, i alt 21 ha. Vinmarken Les Montmains (109,61 ha.) ligger på Sereins venstre bred med perfekt sol eksponering. Laroches parcel på 1,46 ha. har en leret undergrund, som giver strukturerede og komplekse vine. Høsten på Les Montmains foregår manuelt, og druerne transporteres i små kasser til kælderen for sortering. Gæringen sker på franske træfade, efterfulgt af malolaktisk gæring på ståltanke. Modningen varer 9 måneder på træfade og yderligere 8 måneder på ståltanke for at bevare vinens friskhed. Aftapningen sker efter naturlig bundfældning og let filtrering. Les Montmains er kendt for sin store klasse. Vinen har en enorm personlighed og kompleksitet, kombineret med god mineralitet og charme. Serveres til skaldyr, fisk eller kalv med krydrede saucer og til rødskimmeloste.

Pommard, 1er Cru Les Epenots 2020

Vinen står med en transparent rød farve og viser kølige, delikate aromaer af jordbær, røde kirsebær, tranebær, krydderier, skovbund og våde sten. I smagen smyger frugten sig lagfyldt, silkeblødt og alligevel med dansende lethed over tungen, mens syren

Domaine Armand Rousseau Gevrey-Chambertin 1er Cru 'Clos St Jacques' 2021

Armand Rousseau Gevrey-Chambertin 1er Cru 'Clos St Jacques' 2021 Domaine Armand Rousseau er en ikonisk bourgogneproducent, kendt som kongen af Gevrey-Chambertin. Domænet producerer 11 vine, heraf syv Grand Cru. Topvinene Chambertin og Chambertin-Clos de Bèze er særligt eftertragtede, med en årlig produktion på under 10.000 flasker. Den begrænsede produktion og høje efterspørgsel har ført til prisstigninger, hvilket glæder investorer.

Domaine François Lumpp Givry 1er Cru 'Clos du Cras Long' 2018

Clos du Cras Long Premier Cru har en indbydende næse med aromaer af røde og sorte bær samt krydrede noter. Smagen er blød og aromatisk med elegante tanniner og en lang eftersmag. Domaine François Lumpp er et anerkendt vinhus i Givry-appellationen. François Lumpp startede som vinavler i 1977 og grundlagde sit eget domæne i 1991 på 8 hektar. Vinene er kendt for deres ensartede kvalitet og fine længde på ganen.