Dominio De Pingus Flor De Pingus 2014

BESKRIVELSE Ikke nogen anden vin, men den anden vin fra Peter Sisseck, der som bekendt har sat det mest berømte danske fingeraftryk i vinens verden. Peter kom til Spanien i 1993 for at lede et nyt projekt finansieret af danske investorer. Han fik en stor pose penge til at udvikle Hacienda Monasterio til et mønster vinbrug, men sideløbende med det puslede han i sin sparsomme fritid med sit eget lille projekt funderet på købte Tempranillo druer fra et par små parceller med gamle vinstokke i Ribera del Duero ikke langt fra legenden Vega Sicilia. Projektet fik navnet "Pingus" som var Peters kælenavn i barndommen, og da han dukkede op med et par prøveflasker af den førstefødte 1995'er hos Corney & Barrow i London i marts 1996 blev en legende født. Til stede kom også en hvis Robert Parker, som senere udtalte at dette var "den største unge rødvin jeg nogensinde har smagt fra Spanien", og kvitterede med de nu historiske 96-100 point i augustnummeret af Wine Advocate et fuldt år inden vinen overhovedet kom i handelen. Flor de Pingus kommer fra delvis lejede vinstokke alle plantet nær de to parceller, der føder selve Pingus. Vinstokkene er blot yngre, men med planter på mellem 35 og 45 år er der stadig tale om velvoksne vinstokke hvis rødder trænger dybt ned i undergrunden og fremadrettet bidrager med stor mineralitet til vinen. Som ved Pingus er der tale om 100% Tempranillo og høstudbyttet er stadig lavt, maksimum 25 hl. /ha. Vinen gærer i store træfade, og det meste overlades til naturen. Derpå følger 14 måneder på en blanding af nye franske fade og fade der har været brugt til Pingus inden aftapningen på flaske, som sker uden klaring og filtrering. Vinen er på mange måder et spejl af Pingus, og kvalitets og stil forskellene er langt mindre end prisforskellen indikerer. Således har vinen langsom hentet ind på storebror hos den gode Robert Parker, og fra 2004 og frem ligger vurderingen på 95-98 point, mens Pingus i samme periode scorer 98-100 point. Dette fik i 2008 Parkers mand i Spanien Jay Miller til at konkludere at "In the price/quality sweepstakes, this might be Spain's finest wine.

999 kr

Andre kiggede også på

Dominio De Pingus Flor De Pingus 2018

BESKRIVELSE Ovenpå den knappe 2017-årgang, hvor Peter Sisseck i de tidlige morgentimer den 28. april mistede halvdelen af høsten på grund af frost, er Flor de Pingus i 2018 tilbage i fuld produktion og Peter beretter at der samtidigt var tale om smukt modne og nærmest perfekte druer da han igen at sætte høsten i gang lidt tidligere end mange andre. Således er druerne plukket i perioden 16. september til 8. oktober, hvilket var omkring en uge tidligere end gennemsnittet. Flor de Pingus bliver nu som før skabt på frugt fra delvist lejede vinmarker nær de to parceller Barrosso og San Cristóbal, der føder selve Pingus. Vinstokkene er blot yngre, men med planter på 40-60 år er der stadig tale om velvoksne vinstokke, hvis rødder trænger dybt ned i undergrunden og bidrager med stor mineralitet til vinen samtidig med at de er så vidt forgrenede at de kan tære på vinterens nedbør så stress undgås i de tørre sommermåneder.

Dominio De Pingus Flor De Pingus 2013

BESKRIVELSE Flor de Pingus 2013 kommer fra delvis lejede vinstokke alle plantet nær de to parceller, der føder selve Pingus. Vinstokkene er blot yngre, men med planter på mellem 35 og 45 år er der stadig tale om velvoksne vinstokke hvis rødder trænger dybt ned i undergrunder og fremadrettet bidrager med stor mineralitet til vinen. Som ved Pingus er der tale om 100% Tempranillo og høstudbyttet er stadig lavt, maksimum25 hl. /ha. Vinen gærer i store træfade, og det meste overlades til naturen. Derpå følger 14 måneder på en blanding af nye franske fade og fade der har været brugt til Pingus inden aftapningen på flaske, som sker uden klaring og filtrering. Vinen er på mange måder et spejl af Pingus, og kvalitets og stilforskellene er langt mindre end prisforskellen indikerer. Således har vinen langsom hentet ind på storebror hos den gode Robert Parker, og fra 2004 og frem ligger vurderingen på 95-98 point, mens Pingus i samme periode scorer 98-100 point. Dette fik i 2008 Parkers mand i Spanien Jay Miller til at konkludere at "In the price/quality sweepstakes, this might be Spain's finest wine." Biodynamisk siden årgang 2005. Rating: Robert Parker: 92 point

Dominio De Pingus Flor De Pingus 2021 - MAGNUM

BESKRIVELSE Flor de Pingus bliver nu som før skabt på frugt fra 25-60 år gamle vinstokke, der står på primært lejede parceller spredt rundt omkring landsbyerne La Horra og Olmedillo de Rio ikke så forfærdeligt langt fra de to berømte parceller Barrosso og San Cristóbal, der leverer frugten til den ikoniske Pingus. I årenes løb er antallet af parceller, som Peter Sisseck har fundet værdige til Flor de Pingus, vokset støt, så der efterhånden er tale om 35 ha., der de fleste år leverer frugt nok til at producere mere end 100.000 flasker.   Flor de Pingus er således ikke en anden vinen til Pingus, men en helt anden vin skabt på frugt, der blev plukket fra den 20. september og en uge frem, og for anden gang er der ikke udelukkende tale om Tempranillo druer, men også Grenache (4%) som nu er blevet en del af game planen. Turen ned til vingården i landsbyen Quintanilla de Onésimo klares på en times tid. Her sker der en soignering og sortering af druerne, hvor de smukkeste klaser lægges til siden fordi Peter Sisseck eksperimenterer med hele drueklaser blandt de let knuste druer. Frugten forvandles til vin parcel for parcel i 4.000 liters ståltanke uden fremmede gærstammer, hvorefter den unge vin modner på en blanding af omkring 20% nye franske fade, fade der har været brugt til Pingus en enkelt gang og nu også nogle større 1.500 liters fade for at favorisere frugten frem for fadet. Sammenlagt 14 måneder hvorefter den endelige cuvée er sammenstukket og tappet på flaske i juni og juli 2023 uden forudgående klaring eller filtrering. Flor de Pingus er på mange måder et spejl af Pingus, og kvalitets- og stil forskellene er især de første år mindre, end prisskiltet indikerer.  Flor de Pingus er ikke så koncentreret som tidligere, men Spanien fornægter sig ikke, så der er stadig pænt med smæk på. Masser af blommer, violer og vilde krydrede urter, som igen danser legesygt med de stadig generøse krydderier fra fadene. Kraftfuld og fyldig, men samtidig båret frem af en underliggende frisk, salt mineralitet, som får tanninerne til at glide lidt i baggrunden, så vinen som Peter Sisseck siger bliver ”saftig og sexet” på en måde ”som jeg virkelig elsker”. Peter Sisseck beskriver i øvrigt Flor de Pingus 20212 således: “The Flor de Pingus 2021 is less dark in color than Pingus itself. Pure ruby light. The nose is very fresh and more red than blue fruit. The 4 % Grenache that we have been adding through replanting surely helps here. Flor de Pingus is always lighter than Pingus but the quality of the tannins is of cause as important, and we aim more for a lush feeling than for something structural. This 2021 is very much the ideal of this. I am really proud of this wine!” PINGUS Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD DIG   

Dominio De Pingus Flor De Pingus 2007

BESKRIVELSE Flor de Pingus 2007 kommer fra delvis lejede vinstokke alle plantet nær de to parceller, der føder selve Pingus. Vinstokkene er blot yngre, men med planter på mellem 35 og 45 år er der stadig tale om velvoksne vinstokke hvis rødder trænger dybt ned i undergrunder og fremadrettet bidrager med stor mineralitet til vinen. Som ved Pingus er der tale om 100% Tempranillo og høstudbyttet er stadig lavt, maksimum25 hl. /ha. Vinen gærer i store træfade, og det meste overlades til naturen. Derpå følger 14 måneder på en blanding af nye franske fade og fade der har været brugt til Pingus inden aftapningen på flaske, som sker uden klaring og filtrering. Vinen er på mange måder et spejl af Pingus, og kvalitets og stilforskellene er langt mindre end prisforskellen indikerer. Således har vinen langsom hentet ind på storebror hos den gode Robert Parker, og fra 2004 og frem ligger vurderingen på 95-98 point, mens Pingus i samme periode scorer 98-100 point. Dette fik i 2008 Parkers mand i Spanien Jay Miller til at konkludere at "In the price/quality sweepstakes, this might be Spain's finest wine." Rating: Robert Parker: 95 point