Dominio De Pingus Flor De Pingus 2016

Peter Sisseck har siden 2011 fokuseret på saftighed og finesse i sine vine frem for det voldsomme. Dette gør, at vinene åbner sig tidligere og frugten forbliver frisk længere. I 2016-årgangen er han i storform. Om Flor de Pingus siger han: ”Lidt mere alkohol og farve end Pingus. 30% nye fade giver et smukt løft og en nærmest sexet karakter. 100% Tempranillo. ” Flor de Pingus har mere alkohol end Pingus og bruges til at slibe kanterne af de nye fade, så de ikke forstyrrer, når Pingus skal formidle sit terroir og sin mineralitet. Vinen skabes på frugt fra delvist lejede vinmarker nær de to parceller, der føder Pingus. Vinstokkene er 40-60 år gamle og bidrager med stor mineralitet. Peter Sisseck eksperimenterer med hele drueklaser blandt de let knuste druer, der gærer i 2. 000 liters egefade. Vinen modnes 14 måneder på en blanding af nye og brugte franske fade og tappes på flaske uden klaring eller filtrering. Flor de Pingus spejler Pingus, og kvalitetsforskellene er mindre end prisforskellen indikerer. I 2008 konkluderede Robert Parkers mand i Spanien, Jay Miller, at "In the price/quality sweepstakes, this might be Spain's finest wine. " 2014-årgangen var fremragende, men allerede i 2015 blev den overgået. I den varme 2016-årgang bringes en enestående friskhed ind i vinen. Peter Sisseck fortsætter sin rejse væk fra det super koncentrerede udtryk og bruger et forøget høstudbytte til at opnå ultimativ balance. Spanien fornægter sig ikke. Vinen er aromatisk med friske røde kirsebær og sorte brombær, der smelter sammen med søde og røgfyldte noter fra fadet. Den er kraftfuld og fyldig, men har en underliggende frisk, salt mineralitet, der får tanninerne til at glide i baggrunden.

1295 kr

Andre kiggede også på

Dominio De Pingus Flor De Pingus 2016

Peter Sisseck har siden 2011 fokuseret på saftighed og finesse i sine vine frem for det voldsomme. Dette gør, at vinene åbner sig tidligere og frugten forbliver frisk længere. I 2016-årgangen er han i storform. Om Flor de Pingus siger han: ”Lidt mere alkohol og farve end Pingus. 30% nye fade giver et smukt løft og en nærmest sexet karakter. 100% Tempranillo.” Flor de Pingus har mere alkohol end Pingus og bruges til at slibe kanterne af de nye fade, så de ikke forstyrrer, når Pingus skal formidle sit terroir og sin mineralitet. Vinen skabes på frugt fra delvist lejede vinmarker nær de to parceller, der føder Pingus. Vinstokkene er 40-60 år gamle og bidrager med stor mineralitet. Peter Sisseck eksperimenterer med hele drueklaser blandt de let knuste druer, der gærer i 2.000 liters egefade. Vinen modnes 14 måneder på en blanding af nye og brugte franske fade og tappes på flaske uden klaring eller filtrering. Flor de Pingus spejler Pingus, og kvalitetsforskellene er mindre end prisforskellen indikerer. I 2008 konkluderede Robert Parkers mand i Spanien, Jay Miller, at "In the price/quality sweepstakes, this might be Spain's finest wine." 2014-årgangen var fremragende, men allerede i 2015 blev den overgået. I den varme 2016-årgang bringes en enestående friskhed ind i vinen. Peter Sisseck fortsætter sin rejse væk fra det super koncentrerede udtryk og bruger et forøget høstudbytte til at opnå ultimativ balance. Spanien fornægter sig ikke. Vinen er aromatisk med friske røde kirsebær og sorte brombær, der smelter sammen med søde og røgfyldte noter fra fadet. Den er kraftfuld og fyldig, men har en underliggende frisk, salt mineralitet, der får tanninerne til at glide i baggrunden.

Dominio De Pingus Flor De Pingus 2018

Efter en udfordrende 2017-årgang er Flor de Pingus tilbage i fuld produktion i 2018. Peter Sisseck begyndte høsten lidt tidligere end mange andre, fra 16. september til 8. oktober, og druerne var smukt modne og nærmest perfekte. Flor de Pingus skabes på frugt fra delvist lejede vinmarker nær Barrosso og San Cristóbal, som også leverer druer til Pingus. Vinstokkene er 40-60 år gamle, hvilket giver vinen stor mineralitet og mindsker stress i de tørre sommermåneder.

Dominio De Pingus Flor De Pingus 2008

Flor de Pingus er en vin fra yngre vinstokke nær Pingus-parcellerne. Vinstokkene er 35-45 år gamle og giver vinen stor mineralitet. Høstudbyttet er lavt, maks 25 hl/ha. Vinen gærer i store træfade og lagres i 14 måneder på en blanding af nye og brugte franske fade. Den tappes uden klaring og filtrering. Flor de Pingus afspejler Pingus i kvalitet og stil, men til en lavere pris. Siden 2004 har vinen fået 95-98 point af Robert Parker. Biodynamisk siden 2005. Robert Parker 96.

Dominio De Pingus, Pingus 2015

Peter Sisseck har med den 21. udgave af Pingus skabt en vin med imponerende rigdom, friskhed og balance. Frugten kommer fra sydvendte parceller i 800 meters højde. 2015 var et varmt og tørt år, hvilket førte til en tidligere høst og en større mængde druer. Druerne sorteres under høsten og i vinkælderen, gærer i træfade uden tilsat gær og modner i brugte Bourgognefade i 20 måneder. Vinen tappes uden klaring eller filtrering. Resultatet er en vin med eksotiske aromaer af viol, brombær, kirsebær, figner, visne roser, tørrede frugter, mokka, karamel, svampe og skovbund. Den er fyldig, forførende og uden kanter, med tanniner svøbt i frugt og krydderier. Vinen sætter nye standarder for finesse og elegance i Ribera del Duero. RP 99 Point