Dominio De Pingus Flor De Pingus 2019
2019 var et varmt og tørt år i Ribera del Duero. Peter Sisseck lod flere drueklaser blive på vinstokkene for at undgå for meget alkohol og kraftige tanniner. De gamle vinstokke havde nok vandreserver, og fra den 26. september blev der plukket homogent modnede druer.
Flor de Pingus fremstilles af frugt fra delvist lejede vinmarker nær Barrosso og San Cristóbal. Sisseck eksperimenterer med hele drueklaser blandt de let knuste druer, der gærer i 2.000 liters egefade. Vinen modnes 14 måneder på en blanding af 30% nye franske fade og brugte fade fra Pingus. Den tappes på flaske uden klaring eller filtrering.
Flor de Pingus spejler Pingus, og kvalitetsforskellene er mindre, end prisskiltet indikerer. I 2008 konkluderede Robert Parkers mand i Spanien, Jay Miller, at "In the price/quality sweepstakes, this might be Spain's finest wine." Dette gælder stadig, selvom prisen måske ikke er for en mandag aften.
Flor de Pingus er kraftfuld med masser af blommer, violer og krydrede urter, kombineret med varme krydderier fra fadene. Vinen er fyldig, men har en frisk, salt mineralitet, der får tanninerne til at glide i baggrunden.