Dominio del Aguila Reserva 2019 OWC

BESKRIVELSE Dominio del Águila Reserva er en rødvin fra Ribera del Duero produceret af Dominio del Águila i byen La Aguilera, Burgos.     Dominio del Águila er en vingård grundlagt af Jorge Monzón og Isabel Rodero i 2010. Jorge startede sine ønologistudier i Burdeos og fortsatte sin professionelle karriere i emblematiske vingårde som Romanée-Conti og Vega Sicilia, inden han endte på Arzuaga vingården.   De dyrker 30 hektar øko-venlige vinmarker, og Tempranillo er den vigtigste sort plantet med andre såsom Bobal, Garnacha og Albillo på sandet-leret-stenet jord afhængigt af plottet.   Denne gamle vingård er mere end 85 år gammel og ligger i samme by La Aguilera. Den er plantet på kalksandjord 900 meter over havets overflade. Tempranillo er den vigtigste sort i vingården, men da den er en gammel vingård, er der også andre mindre sorter til stede som Bobal og Albillo mellem vinstokkene.   Dominio del Águila Reserva gærer og macererer hele grunden på samme tid i rustfri ståltanke og med egen gær. Med en langvarig macerationsproces dekanteres den på franske egetræsfade, hvor malolaktisk gæring og en senere lagring på 35 måneder udføres.   Dominio del Águila Reserva er en lagret vin med en enorm kompleksitet, som vil fortsætte med at udvikle sig gennem årene.

549 kr

Andre kiggede også på

Dominio del Aguila Reserva 2019 OWC

BESKRIVELSE Dominio del Águila Reserva er en rødvin fra Ribera del Duero produceret af Dominio del Águila i byen La Aguilera, Burgos.     Dominio del Águila er en vingård grundlagt af Jorge Monzón og Isabel Rodero i 2010. Jorge startede sine ønologistudier i Burdeos og fortsatte sin professionelle karriere i emblematiske vingårde som Romanée-Conti og Vega Sicilia, inden han endte på Arzuaga vingården.   De dyrker 30 hektar øko-venlige vinmarker, og Tempranillo er den vigtigste sort plantet med andre såsom Bobal, Garnacha og Albillo på sandet-leret-stenet jord afhængigt af plottet.   Denne gamle vingård er mere end 85 år gammel og ligger i samme by La Aguilera. Den er plantet på kalksandjord 900 meter over havets overflade. Tempranillo er den vigtigste sort i vingården, men da den er en gammel vingård, er der også andre mindre sorter til stede som Bobal og Albillo mellem vinstokkene.   Dominio del Águila Reserva gærer og macererer hele grunden på samme tid i rustfri ståltanke og med egen gær. Med en langvarig macerationsproces dekanteres den på franske egetræsfade, hvor malolaktisk gæring og en senere lagring på 35 måneder udføres.   Dominio del Águila Reserva er en lagret vin med en enorm kompleksitet, som vil fortsætte med at udvikle sig gennem årene. Dominio del Aguila   DH WINES NYHEDSBREV  

Dominio Del Aguila Picaro Vinas Viejas 2020

BESKRIVELSE Picaro må være den vin i Ribera del Duero, hvor du får mest kvalitet for pengene. De seneste 6 år har den slået Peters Sissecks PSI og i forrige årgang opnåede Picaro det, som ingen troede var muligt - at få højere ratings end Flor de Pingus af selveste Robert Parker. Her taler vi altså en prisforskel på 600 kroner mellem de to vine. 2020 årgangen er om muligt endnu bedre og topanmeldelserne er allerede væltet ind. Det er der ikke noget af sige til. Det var nemlig en af de få årgange, der blev kvalitetsstemplet som ” Excelente” af Ribera del Dueros officielle kvalitetsråd. Supersaftig, økologisk og fadkrydret top-tempranillo til en vanvittig pris! Picaro præsenterer sig med en dyb kirsebærrød farve, der i kanten af glasset har violette nuancer. I næsen er vinen fortryllende frisk og byder på en parfumeret duft af rosenblade, jordbærsaft, mørke kirsebær og blåbær, der elegant suppleres af friske urter og sødlige fadkrydderier fra de 11 mdr. på fad. I munden er Picaro ubegribeligt saftig og forfører smagsløgene med en nuanceret, rød og mørk bærfrugt. Finishen er forbløffende lang og intens, der afrundes flot af tætte tanniner samt et strejf af kanel og grøn te. Alle, der elsker Ribera del Duero må ikke gå glip af Picaro 2020! Drik nu med iltning eller gem de næste 8-10 år fra høståret. Anmeldelser af Dominio del Aguila Picaro Ribera del Duero 2020 94-97/100 Houlberg "6 Thumbs Up. Næsen er landlig og animalsk ... virkelig skrald på, har mælkede noter, våde fade, sort og sødlig tobak, en mørk frugt med solbær, brombær og Amarena kirsebærsauce, godt med engelsk og finsk lakrids, kakaopulver, mælkechokolade, blomster, skolekridt ... hvor dufter vinen dog bare freaking f..... godt. Det bliver aldrig helt for tungt, for vinen har også en tør og balsamisk syre. I munden minder vinen om 2019'eren ... opulent, ødsel samt overdådig. Den nærmest smelter i munden, virkelig cremet, fyldig med en stilfærdig godmodig, tonstung og mørk frugt samt et tydeligt fagpræg med kanel, vanilje, chokolade og lakrids. Der kommer også en let, tør bitterhed, som skaber lidt struktur, hvilket sammen med en lille syre skaber friskhed på et let måde. Hvor er det bare en vild lækker vin og atter lader jeg med rive med, så dermed ligger jeg som sidst lige mellem 5,5 og 6 tomler. 95/100 Rolf Madsen, Vinexpressen "Så er der saxofonsolo! Helt vidunderlig og let rustik duft af læder, mørke bær, lidt sorte oliven og en gang stødt sort peber. Monster lækker i smagen, der oser af racerenhed, god luftighed – ja og så er den faktisk også relativt kølig munden. Læg dertil en god gang saftige tanniner og en læskende gummesyre, der bider de helt rigtige steder i munden. Masser af dejligt DNA, sund aura og velkomponeret energi. Ugens vinhit – jeg er fan! 95" 95/100 Rasmus Christensen, Winewherever "Jorge Monzóns evne til at få et smukt, elegant og næsten parfumeret udtryk ud af de gamle Tempranillo vinstokke, holder ikke op med at imponere mig. Knuste syrlige røde bær, krydderurter, Madagaskar vaniljestænger, spændstig syre og finpoleret glatte tanniner. Specielt balancen mellem det fine parmuferede og det kraftfulde, står virkelig i flot symbiose her. " 95/100 Mad & Monopolet "Denne er på en blanding af Albillo, Bobal og Tempranillo, som giver en stor spanier – den er kraftfuld i næsen med noter af netop vanilje, brombær, kirsebær men også af mørk chokolade, lakrids og ”flæsk”. I munden er den fyldt med frugt, læskende og intens. Det er tydeligt, at den har været en tur på fad, men det er godt integreret og skaber en flot balance." 94/100 Flaskehalsen "I første omgang er det som om, at Picaro del Aguila virker en anelse lukket, men efterhånden som den vågner i glasset, er det en usædvanligt marmelade-præget frugtbombe, når man tager med i betragtning, at vi er i Ribera del Duero. Den skal have noget luft, men så byder den veltilfredst ind med bløde nuancer og læner sig op ad den mere friske og dybdegående stil, vi kender fra området. Men med masser af frugt og imødekommende charme. 4,1 stjerner Vivino   Vinen går særligt godt til lam, grillet oksekød, and, vildt, sortfodsskinke samt modne oste. Nydes optimalt ved 16-18°C. Domino del Aguila Picaro 2020 er fremstillet på druer fra mindst 75 år gamle stokke. 90% Tempranillo samt 10% samplantede sorter som Albillo, Bobal, Garnacha og Tempranillo Gris. Vinens unikke elegance og aromatiske finesse opnås gennem markens nordvendte orientering samt den kalkholdige jordbund. Vinen tilføres ekstra parfume og grønlige nuancer fra gæring med stilke. Endelig modnes vinen 11 mdr. på fransk eg og aftappes uden klaring. Om producenten På få år har Dominio del Aguila opnået det, som ingen hidtil troede var muligt: at få Parker Ratings på samme niveau som de legendariske vine fra Vega Sicilia samt Spaniens dyreste vin, Pingus. Jorge Monzón og Isabel Rodero driver i dag Dominio del Aguila, der blev grundlagt i 2010. Jorge Monzón er uddannet ønolog i Frankrig og har desuden årelang erfaring fra henholdsvis Do

Dominio Tierras de Cair Reserva 2015 Ribera del Duero

BESKRIVELSE Tierras de CAIR er Dominio de Cairs flagskib og laves på 100% Tempranillo høstet fra vinstokke som er over 60 år gamle i La Aguilera, Quintana del Pidio, Gumiel de Mercado og Moradillo de Roa, i en højde af 800-900 m.o.h. med en undergrund af kalk, ler, sand og småsten. Høsten foregår manuelt (ca. 15 hl./ha.), og druerne transporteres til kælderen i små kasser for at undgå masning og oxydering. Ved ankomsten bliver klaserne og druerne håndsorteret på et sorteringsbånd. Efter en total afstilkning bliver druerne skånsom mast og gæret på store træfade i et temperaturreguleret lokale. Efter presning bliver vinen flyttet til nye franske egetræfade, hvor den gennemgår en malolaktisk gæring og senere en modning i 24 måneder på træfade (225 l.). Efter aftapningen bliver vinen yderligere modnet i 18 måneder i kælderen på Dominio de Cair. Vinen har en flot, mørk, dyb rubinrød farve med lilla kant. I duften finder man toner af cedertræ, engelsk lakrids, mørke bær, bitter chokolade og krydderier. Smagen er meget kompleks med et væld af frugt- og krydderinuancer (nellikke, muskatnød). Det er en vin, som udvikler sig flot i glasset, og som man derfor med fordel kan hælde på karaffel en time før servering. Den slutter i den bløde, frugtrige stil, men man kan fornemme en masse underliggende struktur og potentiale. Server den til kødretter med lam, okse eller vildt. Guía Peñin 93point https://dominiodecair.com/  

Dominio del Águilo Gran Reserva 2014

BESKRIVELSE Vinadvokatnotater 96 Points, Luis Gutierrez, Robert Parkers vinadvokat: "Gran Reserva´en fra 2014 havde også været tappet i over et år, da jeg smagte vinene, så jeg inkluderede 2014 Peñas Aladas Gran Reserva i denne rapport, selvom vinen evt. tager lidt tid at nå markedet. Dette er en sjælden vin, modnet på egetræsfade i 45 måneder og produceret i begrænsede mængder i en smertefuldt langsom proces for at skabe en vin med et meget højt lagringspotentiale, der selv når den frigives omkring fem eller seks år efter høsten, føles for ung og lidt rå. Den føles meget blidere og imødekommende end den 2013, jeg smagte ved siden af; den er mere aromatisk og udtryksfuld, kompleks og samtidig let at forstå. Ganen er også tilgængelig og mør, med meget finkornede tanniner, når den i virkeligheden er meget kraftig og garvesyre, men balancen er forrygende.Den vil udvikle sig smukt på flaske, og Ribera-karakteren, som er der, skulle være endnu mere tydelig med lidt mere tid 3.051 flasker og 43 magnums blev er blevet tappet og ufiltreret i hånden i juni 2018.