Dagromis Barolo, Angelo Gaja 2019
Dagromis Barolo, Angelo Gaja 2019 I 1995 erhvervede Gaja vingården Gromis i La Morra, som omfatter 10 hektar vinmarker i det berømte Cerquio-område i Barolo. Barolo "Dagromis" fremstilles af Nebbiolo-druer fra vinmarker i La Morra (Cerquio og Silio) samt en parcel i Serralunga, alle med kalk- og lerholdig jord. Foråret 2018 begyndte med kølige og regnfulde forhold, men en varm periode i april førte til tidlig knopskydning. Maj og juni bragte igen regn og kulde, hvilket krævede stor opmærksomhed fra GAJAs team på grund af risikoen for meldug og gråskimmel. En haglstorm i juli reducerede høsten med 30%. Solrige og stabile vejrforhold i august og september sikrede gode modningsbetingelser for de resterende druer. Vinificeringen sker separat i ståltanke med druernes naturlige gær. Efter malolaktisk gæring lagres vinene et år på barriques (30% nye) og derefter 18 måneder på store træfade (botti). Barolo Dagromis er kendt for sin frugtkoncentration, kompleksitet og struktur. Vinen præsenterer en intens rubinrød farve med aromaer af tørrede blomster, vilde roser, læder og hvid peber. Smagen er fyldig og kødfuld med noter af brombær, lakrids, hvid peber, træ, skovbund og en antydning af mynte. Når vinen er ung, anbefales det at dekantere den. Barolo Dagromis er et fremragende valg til lam, and, vildt og kraftige oste.