Giacomo Conterno, Barolo Riserva 2010 Monfortino

I 1978 begyndte Conterno at anvende druer fra MGA Francia til deres Barolo Monfortino Riserva Speciale. Denne vin er berømt for sin særlige gæringsproces og den lange lagring på fade, der varer mellem 7 og 10 år, hvilket har gjort den til en moderne klassiker. Roberto Conterno har arbejdet på at gøre vinen tilgængelig tidligere uden at gå på kompromis med dens karakter, hvilket har tilført en ekstra elegance til dens intense smag. Conterno-familien har været vinproducenter siden 1770. Giacomo Conterno og hans far Giovanni skabte den første Barolo Monfortino omkring 1920, som nu er en ikonisk Barolo. I 1974 erhvervede Giacomos søn Giovanni og hans søn Roberto en 15,8 hektar stor vinmark ved navn Cascina Francia i Serralunga. Herfra producerer de Barolo Francia og Barolo Monfortino, mens de resterende 4,33 hektar anvendes til Barbera d’Alba Vigna Francia. I 2008 købte Roberto 3 hektar på Cerretta i Serralunga, hvor de fremstiller Barolo Cerretta og Barbera d’Alba Vigna Cerretta. I 2015 udvidede Roberto med næsten hele MGA Arione i Serralunga, hvorfra der forventes en Barolo Arione.

12995 kr

Andre kiggede også på

Giacomo Conterno, Barolo Riserva 2010 Monfortino

I 1978 begyndte Conterno at anvende druer fra MGA Francia til deres Barolo Monfortino Riserva Speciale. Denne vin er berømt for sin særlige gæringsproces og den lange lagring på fade, der varer mellem 7 og 10 år, hvilket har gjort den til en moderne klassiker. Roberto Conterno har arbejdet på at gøre vinen tilgængelig tidligere uden at gå på kompromis med dens karakter, hvilket har tilført en ekstra elegance til dens intense smag. Conterno-familien har været vinproducenter siden 1770. Giacomo Conterno og hans far Giovanni skabte den første Barolo Monfortino omkring 1920, som nu er en ikonisk Barolo. I 1974 erhvervede Giacomos søn Giovanni og hans søn Roberto en 15,8 hektar stor vinmark ved navn Cascina Francia i Serralunga. Herfra producerer de Barolo Francia og Barolo Monfortino, mens de resterende 4,33 hektar anvendes til Barbera d’Alba Vigna Francia. I 2008 købte Roberto 3 hektar på Cerretta i Serralunga, hvor de fremstiller Barolo Cerretta og Barbera d’Alba Vigna Cerretta. I 2015 udvidede Roberto med næsten hele MGA Arione i Serralunga, hvorfra der forventes en Barolo Arione.

Giacomo Conterno, Barolo Riserva 2006 Monfortino

I 1978 begyndte Conterno at anvende druer fra MGA Francia til deres Barolo Monfortino Riserva Speciale. Denne vin er berømt for sin særlige gæringsproces og den lange lagring på fade, der varer mellem 7 og 10 år, hvilket har gjort den til en moderne klassiker. Roberto Conterno har arbejdet på at gøre vinen tilgængelig tidligere uden at gå på kompromis med dens karakter, hvilket har tilføjet en ekstra elegance til dens intense smag. Conterno-familien har været vinproducenter siden 1770. Giacomo Conterno og hans far Giovanni skabte den første Barolo Monfortino omkring 1920, som nu er en ikonisk Barolo. I 1974 erhvervede Giacomos søn Giovanni og hans søn Roberto en 15,8 hektar stor vinmark ved navn Cascina Francia i Serralunga. Herfra producerer de Barolo Francia og Barolo Monfortino, mens de resterende 4,33 hektar anvendes til Barbera d’Alba Vigna Francia. I 2008 udvidede Roberto med 3 hektar på Cerretta i Serralunga, hvor de fremstiller Barolo Cerretta og Barbera d’Alba Vigna Cerretta. I 2015 købte Roberto næsten hele MGA Arione i Serralunga, hvorfra der forventes en Barolo Arione.

Giacomo Conterno Barolo Cascina Francia 2010

Giacomo Conterno Barolo Francia 2010 Vinous: 98 point 2010 Barolo Francia er en fortryllende vin med eksotiske noter af lavendel, salvie, menthol, tobak og tørrede rosenblade. Denne vin er dynamisk og fascinerende, med udtryksfulde aromaer, bløde frugtnuancer og livlige tanniner. Selvom den vil kræve mange år for at nå sin fulde modenhed, er den allerede nu en bemærkelsesværdig oplevelse fra første smag. Det er værd at bemærke, at på grund af ændringer i vinmarksreglerne er Cascina Francia nu kendt som Francia.