Kanonkop Estate Wine, Poul Sauer 2018

BESKRIVELSE Paul Sauer er Kanonkops prestigevin, og 2018 er lavet på 76% Cabernet Sauvignon, 17% Cabernet Franc og 7% Merlot fra vinmarken Simonsberg i Stellenbosch, med vinstokke som i gennemsnittet er 29 år gamle. Undergrunden består hovedsageligt af smuldrende granit, sand, silt og en smule ler (Hutton-type). Nogle af parcellerne dyrkes som dry land, andre får supplerende vandforsyninger. Vinificeringen er klassisk med en gæring på åbne kar med en omrøring hver anden time. Efter endt gæring og en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i 24 måneder på nye franske barriques (225 l. , medium toasted) af eg fra Nevers. En ekstrem varm vinter og et ligeledes varmt forår gav en meget tidlig knopskydning. En del regn under blomstring og druedannelse, med sygdomsangreb til følge, betød en begrænsning i udbyttet for 2017. Heldigvis var sensommeren tør og varm med kølige nætter, og man kunne derfor høste druer med en sjælden aroma, koncentration og syre. Paul Sauer 2017 har en dyb, rubinrød farve. I duften har den en ekstrem aromakoncentration og kompleksitet, med klassiske toner af solbær, blommer og eksotiske krydderier samt nuancer af tobak og cedertræ. Smagen er som altid for Paul Sauer både delikat og intens, og trækarakteren og tanninen smelter flot sammen i vinens frugtkarakter. 2017 er en lille årgang mængdemæssigt, men betragtes som en af de bedste i de senere år. Den har et stort gemmepotentiale (20-25 år). Drik den sammen med de bedste kulinariske kreationer med and, lam, vildt eller okse. Giv den god iltning inden servering.

499 kr

Andre kiggede også på

Kanonkop Estate Wine, Poul Sauer 2017

BESKRIVELSE Paul Sauer er Kanonkops prestigevin, og 2017 er lavet på 76% Cabernet Sauvignon, 17% Cabernet Franc og 7% Merlot fra vinmarken Simonsberg i Stellenbosch. Vinstokkene er i gennemsnit 29 år gamle. Undergrunden består hovedsageligt af smuldrende granit, sand, silt og en smule ler (Hutton-type). Nogle af parcellerne dyrkes som dry land, andre får supplerende vandforsyninger. Vinificeringen er klassisk med en gæring på åbne kar med en omrøring hver anden time. Efter endt gæring og en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i 24 måneder på nye franske barriques (225 l., medium toasted) af eg fra Nevers. En ekstrem varm vinter og et ligeledes varmt forår gav en meget tidlig knopskydning. En del regn under blomstring og druedannelse, med sygdomsangreb til følge, betød en begrænsning i udbyttet for 2017. Heldigvis var sensommeren tør og varm med kølige nætter, og man kunne derfor høste druer med en sjælden aroma, koncentration og syre. Paul Sauer 2017 har en dyb, rubinrød farve. I duften har den en ekstrem aromakoncentration og kompleksitet, med klassiske toner af solbær, blommer og eksotiske krydderier samt nuancer af tobak og cedertræ. Smagen er som altid for Paul Sauer både delikat og intens, og trækarakteren og tanninen smelter flot sammen i vinens frugtkarakter. 2017 er en lille årgang mængdemæssigt, men betragtes som en af de bedste i de senere år. Den har et stort gemmepotentiale (20-25 år). Drik den sammen med de bedste kulinariske kreationer med and, lam, vildt eller okse. Giv den god iltning inden servering. KANONKOP

Kanonkop Estate Wine, Poul Sauer 2015

BESKRIVELSE Paul Sauer er Kanonkops prestigevin, og 2015 er lavet på 76% Cabernet Sauvignon, 17% Cabernet Franc og 7% Merlot fra vinmarken Simonsberg i Stellenbosch, med vinstokke som i gennemsnittet er 29 år gamle. Undergrunden består hovedsageligt af smuldrende granit, sand, silt og en smule ler (Hutton-type). Nogle af parcellerne dyrkes som dry land, andre får supplerende vandforsyninger. Vinificeringen er klassisk med en gæring på åbne kar med en omrøring hver anden time. Efter endt gæring og en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i 24 måneder på nye franske barriques (225 l., medium toasted) af eg fra Nevers. En ekstrem varm vinter og et ligeledes varmt forår gav en meget tidlig knopskydning. En del regn under blomstring og druedannelse, med sygdomsangreb til følge, betød en begrænsning i udbyttet for 2017. Heldigvis var sensommeren tør og varm med kølige nætter, og man kunne derfor høste druer med en sjælden aroma, koncentration og syre. Paul Sauer 2015 har en dyb, rubinrød farve. I duften har den en ekstrem aromakoncentration og kompleksitet, med klassiske toner af solbær, blommer og eksotiske krydderier samt nuancer af tobak og cedertræ. Smagen er som altid for Paul Sauer både delikat og intens, og trækarakteren og tanninen smelter flot sammen i vinens frugtkarakter. 2017 er en lille årgang mængdemæssigt, men betragtes som en af de bedste i de senere år. Den har et stort gemmepotentiale (20-25 år). Drik den sammen med de bedste kulinariske kreationer med and, lam, vildt eller okse. Giv den god iltning inden servering. Tim Atkin 100 point KANONKOP

Kanonkop Poul Sauer Magnum 2016

BESKRIVELSE Kanonkop er uden sammenligning Sydafrikas mest prestigefyldte Wineestate. Kanonkop har 4 gange fået en vin valgt som den bedste rødvin i verden på International Wine and Spirit Competition, ligesom Winemaker Abrie Breeslar i 2008 blev valgt som verdens bedste winemaker. Paul Sauer er Kanonkops prestigevin, og 2016 er lavet på 62% Cabernet Sauvignon, 25% Cabernet Franc og 13% Merlot fra vinmarken Simonsberg i Stellenbosch, med vinstokke som i gennemsnittet er 28 år gamle. Undergrunden består hovedsageligt af smuldrende granit, sand, silt og en smule ler (Hutton-type). Nogle af parcellerne dyrkes som ”dry land”, andre får supplerende vandforsyninger. Vinificeringen er klassisk med en gæring på åbne kar med en omrøring hver anden time. Efter endt gæring og en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i 24 måneder på nye franske barriques (225 l., medium toasted) af eg fra Nevers. En varm og tør vinter og perfekt, varmt vejr i høstperioden gav optimalt modne og sunde druer. Paul Sauer 2016 har en dyb, rubinrød farve. I duften er den meget kompleks med toner af solbær, blommer og eksotiske krydderier samt nuancer af tobak og cedertræ. Smagen er som altid for Paul Sauer meget frugtrig, med karakter af både røde og mørke bær. Den har en perfekt balance mellem finesse, struktur og velour. Cabernets tørre stil, trækarakteren og tanninen smelter fint sammen med frugten, og vinen slutter med en meget charmerende, velouragtig karakter og elegance. En meget harmonisk og intens vin med et stort gemmepotentiale (20-25 år).

Kanonkop Estate Wine, Poul Sauer 2018

BESKRIVELSE Paul Sauer er Kanonkops prestigevin, og 2018 er lavet på 76% Cabernet Sauvignon, 17% Cabernet Franc og 7% Merlot fra vinmarken Simonsberg i Stellenbosch, med vinstokke som i gennemsnittet er 29 år gamle. Undergrunden består hovedsageligt af smuldrende granit, sand, silt og en smule ler (Hutton-type). Nogle af parcellerne dyrkes som dry land, andre får supplerende vandforsyninger. Vinificeringen er klassisk med en gæring på åbne kar med en omrøring hver anden time. Efter endt gæring og en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i 24 måneder på nye franske barriques (225 l., medium toasted) af eg fra Nevers. En ekstrem varm vinter og et ligeledes varmt forår gav en meget tidlig knopskydning. En del regn under blomstring og druedannelse, med sygdomsangreb til følge, betød en begrænsning i udbyttet for 2017. Heldigvis var sensommeren tør og varm med kølige nætter, og man kunne derfor høste druer med en sjælden aroma, koncentration og syre. Paul Sauer 2017 har en dyb, rubinrød farve. I duften har den en ekstrem aromakoncentration og kompleksitet, med klassiske toner af solbær, blommer og eksotiske krydderier samt nuancer af tobak og cedertræ. Smagen er som altid for Paul Sauer både delikat og intens, og trækarakteren og tanninen smelter flot sammen i vinens frugtkarakter. 2017 er en lille årgang mængdemæssigt, men betragtes som en af de bedste i de senere år. Den har et stort gemmepotentiale (20-25 år). Drik den sammen med de bedste kulinariske kreationer med and, lam, vildt eller okse. Giv den god iltning inden servering.