Kershaw Wines Hemel-en-Aarde Ridge GPS Pinot Noir 2019

 Kershaw Wines Hemel-en-Aarde Ridge GPS Pinot Noir 2019 Briten Richard Kershaw er en af de sjældne personer, der både har den teoretiske og praktiske side af vinproduktion helt i hænderne: han er Master of Wine og succesfuld vinproducent. I 1999 emigrerede Richard til Sydafrika, lærte vinproduktion der og begyndte i 2012 for sig selv. Kershaw Wines' vinmarker ligger i Elgin. Dette vinområde i Western Cape er helt omgivet af bjerge og ligger kun 10 kilometer fra havet. Klimaet er derfor køligt med en stor temperaturforskel mellem dag og nat, hvilket er godt for udviklingen af aromaer i druerne. Kershaws varemærke er kloner af vinstokke – hovedsageligt chardonnay og syrah – som er fuldstændigt tilpasset terroiret i de parceller, hvor han planter dem. Og disse parceller er også meget omhyggeligt udvalgt ud fra deres beliggenhed og jordbundssammensætning. Druerne blev håndplukket, sorteret og afstilket. De afstilkede druer faldt ned på et vibrerende bord for at fjerne dårlige bær, før de blev hele og uskårne fermenteret i små 500 kg åbne tanke. Druerne blev udsat for en 3-dages maceration, før den spontane gæring begyndte. Et skånsomt délestage-program blev anvendt, hvor al saften dagligt blev trukket ud af tanken for at fjerne uønskede gær. Druerne forblev 10-12 dage på skallerne, før de blev forsigtigt presset i en kurvepresse. Malolaktisk gæring fandt sted, og vinen modnede i 10-11 måneder i franske egetræsfade, før den blev aftappet og frigivet. I kælderen forsøger Kershaw at forstyrre vinen så lidt som muligt med forskellige indgreb. Han finder smarte alternativer til eksisterende metoder. For eksempel bruger han blokke af dybfrosset kuldioxid til at 'røre' i visse delikate vine: boblerne fra gassen skaber bevægelse i vinen uden at tilføre ilt. Kershaws vine er derfor noget helt særligt: intense men elegante, komplekse og forfriskende, med en afbalanceret balance og en smuk, lang eftersmag.

449 kr

Andre kiggede også på

Kershaw Wines Lower Duivenhoks River GPS Chardonnay 2019

Kershaw Wines Lower Duivenhoks River GPS Chardonnay 2019 Richard Kershaw, født i Sheffield, var en succesfuld kok, før han blev vinmager. Han flyttede til Sydafrika i 1999 og blev chefvinmager for Mulderbosch og Kanu i 2009. I 2012 grundlagde han Richard Kershaw Wines for at producere stedspecifikke, klonalt udvalgte Chardonnay, Pinot Noir og Syrah fra den kølige Elgin Valley nær Cape Town. Hans Clonal Selection Chardonnay kommer fra ni små parceller af Chardonnay-vinstokke dyrket fra fem burgundiske kloner. Vinen gæres med naturlig gær på barriques og 500L egetræsfade, hvoraf 40% er nye. Malolaktisk gæring stoppes for at bevare friskheden, og vinen lagres i 11 måneder. Resultatet er en afbalanceret Chardonnay med smøragtige brioche-noter, integreret eg og balancerende syre. Den er drikkeklar nu, men kan også lagres. Richard Kershaw Wines ligger i den kølige Elgin Valley. Richard er en af under 400 personer i verden med et Master of Wine (MW) diplom. Han fokuserer på cool climate, site-specific og klonalt udvalgte vine, hvilket giver vine med en kølig stil, der reflekterer Elgins terroir. Chardonnay og Syrah dyrkes, vinificeres og lagres separat, og vinene komponeres som en kok krydrer sin mad. Richard Kershaw tilbyder tre vine: en Burgundy style Chardonnay med frisk frugt og koncentration, en Northern Rhône style Syrah med dyb frugt, friskkværnet peber og sorte kirsebær, og en elegant Pinot Noir, der viser Elgins potentiale for vinproduktion.

Storm Wines Ignis Pinot Noir Single Vineyard 2021

er en bemærkelsesværdig rødvin fra Hemel-en-Aarde-dalen i Sydafrika, en region kendt for sine fremragende kølige klima-vine. Storm Wines, under ledelse af vinmageren Hannes Storm, er kendt for at producere vine, der udtrykker den unikke karakter af deres vinmarker, og Ignis er et fremragende eksempel på dette. Denne Pinot Noir kommer fra marken kaldet Ignis, som er kendt for sine særlige jordforhold og mikroklima, der giver en unik karakter til vinene. Vinen er lavet med stor omhu og opmærksomhed på detaljer, hvilket resulterer i en vin, der udtrykker dybde og kompleksitet. Aromaerne i Ignis Pinot Noir 2021 er intense og elegante, med noter af modne røde bær som kirsebær og jordbær, kombineret med nuancer af krydderier, røg og et hint af urter. Der er også en subtil mineralt tone, der tilføjer kompleksitet og et let saltet præg, der er karakteristisk for Ignis-marken. Smagen er fyldig og velstruktureret med en silkeblød tekstur og velintegrerede tanniner. Vinen har en flot balance mellem frugtens sødme og frisk syre, med smagsnoter af røde frugter, krydderier og en let ristet karakter fra fadlagringen. Eftersmagen er lang og vedvarende med en kompleksitet, der udvikler sig over tid. Storm Ignis Pinot Noir 2021 er en vin, der kan nydes nu, men som også har et betydeligt lagringspotentiale. Den er velegnet til retter som grillet laks, and, svinekød eller vildt, samt til at nyde alene som en sofistikeret og elegant oplevelse. Denne vin er et strålende eksempel på Sydafrikas evne til at producere Pinot Noir med dybde og nuance, og Ignis er en vin, der virkelig fremhæver det særlige terroir af Hemel-en-Aarde.

Kershaw Wines Hemel-en-Aarde Ridge GPS Pinot Noir 2019

 Kershaw Wines Hemel-en-Aarde Ridge GPS Pinot Noir 2019 Briten Richard Kershaw er en af de sjældne personer, der både har den teoretiske og praktiske side af vinproduktion helt i hænderne: han er Master of Wine og succesfuld vinproducent. I 1999 emigrerede Richard til Sydafrika, lærte vinproduktion der og begyndte i 2012 for sig selv. Kershaw Wines' vinmarker ligger i Elgin. Dette vinområde i Western Cape er helt omgivet af bjerge og ligger kun 10 kilometer fra havet. Klimaet er derfor køligt med en stor temperaturforskel mellem dag og nat, hvilket er godt for udviklingen af aromaer i druerne. Kershaws varemærke er kloner af vinstokke – hovedsageligt chardonnay og syrah – som er fuldstændigt tilpasset terroiret i de parceller, hvor han planter dem. Og disse parceller er også meget omhyggeligt udvalgt ud fra deres beliggenhed og jordbundssammensætning. Druerne blev håndplukket, sorteret og afstilket. De afstilkede druer faldt ned på et vibrerende bord for at fjerne dårlige bær, før de blev hele og uskårne fermenteret i små 500 kg åbne tanke. Druerne blev udsat for en 3-dages maceration, før den spontane gæring begyndte. Et skånsomt délestage-program blev anvendt, hvor al saften dagligt blev trukket ud af tanken for at fjerne uønskede gær. Druerne forblev 10-12 dage på skallerne, før de blev forsigtigt presset i en kurvepresse. Malolaktisk gæring fandt sted, og vinen modnede i 10-11 måneder i franske egetræsfade, før den blev aftappet og frigivet. I kælderen forsøger Kershaw at forstyrre vinen så lidt som muligt med forskellige indgreb. Han finder smarte alternativer til eksisterende metoder. For eksempel bruger han blokke af dybfrosset kuldioxid til at 'røre' i visse delikate vine: boblerne fra gassen skaber bevægelse i vinen uden at tilføre ilt. Kershaws vine er derfor noget helt særligt: intense men elegante, komplekse og forfriskende, med en afbalanceret balance og en smuk, lang eftersmag.

Kershaw Pinot Noir 2018, Sydafrika

**2018 Kershaw Elgin Pinot Noir** **Varietal:** 100% Pinot Noir from French clones PN777, PN667, PN115, PN114, and PN113. **Origin:** Elgin, Western Cape, South Africa **Production:** 6.87 tons from 6 small parcels. **History:** Established in 2012 by Richard Kershaw MW, Richard Kershaw Wines focuses on clonally selected, site-specific, cool climate wines. Elgin Valley, South Africa’s coolest wine district, offers ideal conditions for grapes like Chardonnay, Syrah, and Pinot Noir. **Vintage:** Handpicked between 14th – 24th February 2017. Brix at harvest: 22.60 – 24.90. **Season:** 2018 had a cool winter with low rainfall. Early budbreak and flowering, strong winds, and a cool December led to smaller berries with concentrated flavors. January rain nourished the soils. Harvest in February under blue skies with cool nights resulted in wines with natural acidity, pure fruit flavors, and fine tannins. **Winemaking:** Handpicked, sorted, and destemmed grapes underwent a 3-day maceration and spontaneous fermentation. Gentle pigeage, 10-16 days on skins, gravity racking to barrel, and basket-pressed pomace. Malolactic fermentation in barrel, light sulphuring, and 11-month maturation. Racked and filtered before bottling. **Barrel Selection:** French oak from Burgundy, 12% new, with 2nd and 3rd fill barrels of 228, 300, and 500 liters. **Alcohol:** 13.50%