Marques de Murrieta, Dalmau Reserva 2017

Dalmau 2016 er en af de mest elegante årgange fra Murrieta. Vinen er lavet på Tempranillo, Graciano og 95 år gamle Cabernet Sauvignon-vinstokke fra 'Canajas' i 465 meters højde. Den kalkrige jordbund og Murrietas arbejde giver et lavt høstudbytte med koncentrerede druer. Druerne sorteres enkeltvis, og vinen gærer ved 24 grader i ståltanke. Efterfølgende lagres vinen 19 måneder på nye franske egetræsfade og 3 år på flaske. Dalmau adskiller sig med et beskedent fadpræg og intensitet fra de gamle Cabernet Sauvignon-druer. Aromaen har noter af solbær, brombær, paprika og mokka, mens smagen domineres af Tempranillo med rød, mørk og krydret frugt, svesker, tobak og cedertræ. Modne tanniner og Tempranillos høje syreindhold giver balance og en kompleks eftersmag. Serveres med kvalitetskød som rib-eye, entrecôte eller hvidløgsmarineret lammekrone. Iltes 1-2 timer før servering ved 15-16 grader. Kan gemmes op til 25 år fra høståret.

749 kr

Andre kiggede også på

Marqués de Murrieta Reserva 2012

er en klassisk spansk rødvin fra Rioja-regionen, produceret af det velrenommerede vinhus Marqués de Murrieta. Denne reserva er lavet primært på Tempranillo-druen, kombineret med små mængder af andre lokale druesorter som Graciano, Mazuelo, og Garnacha, hvilket bidrager til vinens kompleksitet. 2012-årgangen byder på en dyb rubinrød farve og en elegant bouquet af modne røde frugter, krydderier, vanilje og ristede noter fra lagringen på amerikanske egetræsfade i 18 måneder. På ganen er vinen velafbalanceret med en god struktur, silkebløde tanniner og smagsnoter af bærfrugt, krydderier og en let strejf af balsamico og tobak. Eftersmagen er langvarig og behagelig. Marqués de Murrieta Reserva 2012 er en alsidig vin, der passer godt til grillet kød, lam, vildtretter og hårde oste. Den kan også lagres i flere år og vil udvikle yderligere kompleksitet over tid.

Marques de Murrieta - Gran Reserva Especial 1985

er en af Spaniens mest ikoniske vine, på niveau med Vega Sicilia og Pingus. Vinen stammer fra La Plana vinmarken i næsten 500 meters højde, hvor gamle tempranillo- og mazuelo-stokke vokser i kalkholdig jord. Tempranillo (86%) og mazuelo (14%) vinificeres separat og lagres 28 måneder i amerikanske og franske egetræsfade. Efterfølgende blandes vinene og lagres yderligere 6 måneder i cementkar, inden de flaskes og lagres i mindst 3 år. Ved frigivelse er vinen 9 år gammel, men stadig ung. Farven er mørk med en violet kant, og duften byder på nuancer af kirsebær, dild, nelliker, vanilje, solbær, læder og appelsin. Smagen er balanceret med mørk, krydret frugt, frisk syre og fine tanniner. Vinen kan holde i 40-50 år og udvikler større kompleksitet med tiden. Ved ung nydelse anbefales det at ilte vinen 1-2 timer før servering ved 15-16 grader. Marqués de Murrieta er et anerkendt navn i Rioja. Luciano de Murrieta satte i 1844 kvalitet på dagsordenen i området, inspireret af sin erfaring fra Bordeaux. I 1878 grundlagde han ejendommen Ygay, som i dag er et af Spaniens mest prominente vinhuse. Fra de over 300 hektar produceres fem vine, herunder de ikoniske Dalmau og Castillo Ygay Gran Reserva Especial. Der produceres også en af Spaniens største hvidvine, Capellanía. Marqués de Murrieta ejer også Pazo Barrantes i Rias Baixas, kendt for Galiciens fineste hvidvine. I 2016 vandt de 'Elle Gourmet Award for the Best Winery'.

Marqués de Murrieta Reserva 2013

er en anerkendt rødvin fra Rioja-regionen i Spanien, produceret af det berømte vinhus Marqués de Murrieta. Denne vin er hovedsageligt fremstillet af Tempranillo-druen, med små mængder af Mazuelo, Graciano og Garnacha, som bidrager til vinens dybde og kompleksitet. 2013-årgangen har en smuk rubinrød farve og byder på en aromatisk profil med modne røde bær, krydderier, tørrede urter og noter af vanilje og cedertræ fra lagringen på amerikanske egetræsfade i 18 måneder. Smagen er afbalanceret og elegant, med modne tanniner, der skaber en glat og raffineret tekstur. Vinen har nuancer af mørke frugter, krydderier og subtile noter af lakrids og ristet egetræ, som fører til en lang og vedvarende eftersmag. Marqués de Murrieta Reserva 2013 er en alsidig vin, der egner sig fremragende til stegt kød, gryderetter, vildtretter og modnede oste. Den kan også drikkes nu eller gemmes yderligere for at udvikle mere kompleksitet med alderen.

Marqués de Murrieta Reserva 2012-2017 i trækasse

Marques de Murrieta Gran Reserva En af Spaniens mest ikoniske vine, på niveau med Vega Sicilia og Pingus. Vinen kommer fra La Plana vinmarken i næsten 500 meters højde, hvor gamle tempranillo- og mazuelo-stokke vokser i kalkholdig jord. Tempranillo (86%) og mazuelo (14%) vinificeres separat. Tempranillo lagres 28 måneder i amerikanske egetræsfade, mens mazuelo lagres 28 måneder i franske egetræsfade. Efterfølgende blandes vinene og lagres 6 måneder i cementkar. Vinen lagres derefter minimum 3 år på flaske inden frigivelse. Ved frigivelse er vinen 9 år gammel, men stadig ung. Farven er mørk med en violet kant. Duften åbner op med nuancer af kirsebær, dild, nelliker, vanilje, solbær, læder og appelsin. Smagen er balanceret med mørk, krydret frugt, frisk syre og fine tanniner. Ygay er en vin i perfekt harmoni, der kan holde 40-50 år og udvikle større kompleksitet. Ved nydelse i sin ungdom anbefales det at ilte vinen 1-2 timer før servering ved 15-16 grader. Marqués de Murrieta er et særligt navn i Rioja. Luciano de Murrieta satte i 1844 kvalitet på dagsordenen i Rioja, inspireret af sin erfaring fra Bordeaux. I 1878 købte han ejendommen Ygay, som i dag er et af Spaniens mest prominente vinhuse. Fra de over 300 hektar produceres kun fem vine, startende ved Reserva og Gran Reserva, op til de ikoniske Dalmau og Castillo Ygay Gran Reserva Especial. Der produceres også en af Spaniens største hvidvine, Capellanía. Marqués de Murrieta ejer også Pazo Barrantes i Rias Baixas, kendt for Galiciens fineste hvidvine. I 2016 vandt de 'Elle Gourmet Award for the Best Winery'.