Marques de Murrieta - Gran Reserva Especial 2009

BESKRIVELSE En af Spaniens mest ikoniske vine på højde med vine som f. eks. Vega Sicilia, Pingus og El Pisón. Grundlaget er vinmarken La Plana i næsten 500 meters højde; her står gamle tempranillo og mazuelo- (carignan-)stokke i porøs jordbund bestående hovedsageligt af kalk. Tempranillo (86%) og mazuelo (14%) vinificeres hver for sig. Tempranillo lagrer 28 måneder i amerikanske egetræsfade og mazuelo 28 måneder i franske egetræsfade. Herefter blandes vinene og lagrer 6 måneder i store cementkar. Efter flaskning lagres vinen minimum 3 år i flasken inden frigivelse. 9 år gammel ved frigivelse og alligevel ufattelig ung at gå til: Farven er stadig mørk, med klar violet kant. Efter lidt tid i glasset åbner duften op med et væld af nuancer af bl. kirsebær, dild, nelliker, vanilje, solbær, læder og appelsin. Smagen har en balance som få vine, alle vinens elementer sidder præcist hvor de skal. Pakket med mørk og krydret sødmefuld frugt, fornem frisk syre og helt fine tanniner i eftersmagen. En vin i perfekt harmoni. Ygay er en nærmest udødelig vin. Alle der har smagt gamle årgange, ved, at den snildt holder 40-50 år og blot udvikler en endnu større kompleksitet. Nydes vinen i sin ungdom, anbefaler vi, at ilte vinen 1-2 timer før servering ved 15-16 grader.   Marqués de Murrieta er et helt særligt navn i Rioja. Hvor vinene i dette område helt tilbage i tiden var af svingende kvalitet og udelukkende lavet til at blive drukket lokalt, var Luciano de Murrieta i 1844 den første til at sætte kvalitet på dagsordenen i Rioja. Hans erfaring kom bl. fra at have arbejdet på nogle af de fineste slotte i Bordeaux, og den professionelle tilgang til vinproduktion blev overført, først til hans egen måde at gøre tingene på, siden til metoderne i hele området. I 1878 købte Murrieta ejendommen Ygay, hvor han grundlagde, hvad der i dag er et af de mest prominente vinhuse i Spanien. Fra de over 300 hektar, der omkranser vingården, produceres der kun fem vine. Her er ingen Joven eller Crianza; niveauet starter højt ved Reserva og Gran Reserva og op til de ikoniske rødvine Dalmau og Castillo Ygay Gran Reserva Especial. Glemmes skal heller ikke en lille produktion af en Spaniens største hvidvine - Capellanía. Marqués de Murrieta ejer også Pazo Barrantes i galiciske Rias Baixas. Denne lille vingård anses af mange for at lave Galiciens fineste hvidvine.

1599 kr

Andre kiggede også på

Marques de Murrieta, Dalmau Reserva 2017

BESKRIVELSE This has all the traces to be the most elegant and finest vintage of Dalmau to date. Sådan skrev Luis Gutiérrez, der dækker Spanien for Robert Parker's Wine Advocate første gang, han smagte denne 2016-årgang af Riojas mest spændende og afvekslende vin fra den gamle skole. Dalmau laves på tre druetyper - alle fra den lille parcel 'Canajas' i 465 meters højde, hvor den porøse kalkrige jordbund og Murrietas enorme arbejde giver et ekstremt lavt høstudbytte med yderst koncentrerede druer til følge. 15% af disse druer hænger på ca. 95 år gamle Cabernet Sauvignon-vinstokke, der normalt ikke er tilladt i Rioja. Grundet den høje alder har Murrieta dog fået dispensation til at bruge druerne og stadig skrive Rioja på flasken. Resten er Tampranillo, lidt Graciano og en kæmpe portion nydelse! Både under og efter høsten sorterer Murrieta druerne enkeltvis, således at kun de helt perfekte eksemplarer ryger med videre til gæring, der er gennemført ved kun 24 grader i rustfri ståltanke. Derpå har vinen lagret 19 måneder på nye mediumristede franske egetræsfad og dernæst 3 års flaskelagring i kælderen. Dalmau er markant anderledes end Murrietas andre vine. Her er et mere beskedent fadpræg i aromaen, til gengæld skinner intensiteten fra de gamle Cabernet Sauvignon igennem med en duft, der sender tankerne mod Médoc med både solbær, brombær, paprika og mokka. Hvor Cabernet dominerer duften, tager tempranillo magten i smagen med helt ren, rød, mørk og krydret frugt og lidt svesker støttet af tobak og et pift cedertræ. Modne tanniner giver pondus i en særligt blød og favnende form, Tempranillos relativt høje syreindhold giver harmoni, balance og liv, og den komplekse eftersmag synes aldrig at stoppe igen. Selv ved frigivelse 5 år efter høst er vinen uhyre ungdommelig. Dalmau bør serveres sammen med det bedste kød, man kan få fat i, f.eks. rib-eye, entrecôte eller hvidløgsmarineret lammekrone fra grillen. Vi anbefaler at ilte vinen 1-2 timer før servering ved 15-16 grader. Gem den op til 25 år fra høståret. 94-95 point - Robert Parker/The Wine Advocate, juni 2019 Exceptionally, I also tasted an unbottled sample of the 2016 Dalmau Reserva, which will be launched in January 2019, as they want to show the public the change in the 2016 vintage. 2016 saw a very good growing season, and the harvest was in late September. It feels like a very young Bordeaux blend, elegant and powerful. And as I saw in the other 2016 I sampled (the Reserva), this has gained in precision (it fermented at 24 degrees Celsius, quite cold for a red), avoiding too much extraction, and that seems noticeable in the texture and the quality of the tannins, sleek, velvety, more elegant, focused and sophisticated. This has all the traces to be the most elegant and finest vintage of Dalmau to date. There will be some 16,000 bottles of this, which should be bottled in June 2019. Testvinder & 19 point ud af 20 fra Henrik Oldenburg i stor moderne Rioja tema ”En af Riojas absolutte topvine, lavet på ca. 75% Tempranillo, lidt Graciano og ca. 15% Cabernet Sauvignon fra så gamle vinstokke, at de er ældre end lovgivningen og derfor tilladte. At druerne har vokset på en enkelt parcel (Canájas) i 465 meters højde gør historien endnu bedre – og smagen med. Den er koncentreret, tør og udfordrende, med stødt peber og samme fornemmelse af fornem tobak, der også præger næsen. Den udfolder sig saftigt og potent, først med sveskesaft og tør lakrids, siden mere og mere med sveskeblommer, og de 21 mdr. på franske fade begynder at markere sig, heldigvis uden at forstyrre den urokkelige balance i glasset. Det er en af de mest koncentrerede Riojavine, der findes - også derfor er den imponerende. Ilt den 10-15 min.” 95 point og testvinder i Reserva-test - Din Vinguide, august 2020 Ultra tæt, meget fadpræget, sukret, vaniljet, eukalyptus. Stor koncentration, fedmefyldt frugt, der pakker tanninerne ind, kan næsten tygges. Meget lang med stor intensitet. Too much nu og her men imponerende og med stort potentiale.

Marques de Murrieta, Dalmau Reserva 2014

BESKRIVELSE This has all the traces to be the most elegant and finest vintage of Dalmau to date. Sådan skrev Luis Gutiérrez, der dækker Spanien for Robert Parker's Wine Advocate første gang, han smagte denne 2016-årgang af Riojas mest spændende og afvekslende vin fra den gamle skole. Dalmau laves på tre druetyper - alle fra den lille parcel 'Canajas' i 465 meters højde, hvor den porøse kalkrige jordbund og Murrietas enorme arbejde giver et ekstremt lavt høstudbytte med yderst koncentrerede druer til følge. 15% af disse druer hænger på ca. 95 år gamle Cabernet Sauvignon-vinstokke, der normalt ikke er tilladt i Rioja. Grundet den høje alder har Murrieta dog fået dispensation til at bruge druerne og stadig skrive Rioja på flasken. Resten er Tampranillo, lidt Graciano og en kæmpe portion nydelse! Både under og efter høsten sorterer Murrieta druerne enkeltvis, således at kun de helt perfekte eksemplarer ryger med videre til gæring, der er gennemført ved kun 24 grader i rustfri ståltanke. Derpå har vinen lagret 19 måneder på nye mediumristede franske egetræsfad og dernæst 3 års flaskelagring i kælderen. Dalmau er markant anderledes end Murrietas andre vine. Her er et mere beskedent fadpræg i aromaen, til gengæld skinner intensiteten fra de gamle Cabernet Sauvignon igennem med en duft, der sender tankerne mod Médoc med både solbær, brombær, paprika og mokka. Hvor Cabernet dominerer duften, tager tempranillo magten i smagen med helt ren, rød, mørk og krydret frugt og lidt svesker støttet af tobak og et pift cedertræ. Modne tanniner giver pondus i en særligt blød og favnende form, Tempranillos relativt høje syreindhold giver harmoni, balance og liv, og den komplekse eftersmag synes aldrig at stoppe igen. Selv ved frigivelse 5 år efter høst er vinen uhyre ungdommelig. Dalmau bør serveres sammen med det bedste kød, man kan få fat i, f.eks. rib-eye, entrecôte eller hvidløgsmarineret lammekrone fra grillen. Vi anbefaler at ilte vinen 1-2 timer før servering ved 15-16 grader. Gem den op til 25 år fra høståret. 94-95 point - Robert Parker/The Wine Advocate, juni 2019 Exceptionally, I also tasted an unbottled sample of the 2016 Dalmau Reserva, which will be launched in January 2019, as they want to show the public the change in the 2016 vintage. 2016 saw a very good growing season, and the harvest was in late September. It feels like a very young Bordeaux blend, elegant and powerful. And as I saw in the other 2016 I sampled (the Reserva), this has gained in precision (it fermented at 24 degrees Celsius, quite cold for a red), avoiding too much extraction, and that seems noticeable in the texture and the quality of the tannins, sleek, velvety, more elegant, focused and sophisticated. This has all the traces to be the most elegant and finest vintage of Dalmau to date. There will be some 16,000 bottles of this, which should be bottled in June 2019. Testvinder & 19 point ud af 20 fra Henrik Oldenburg i stor moderne Rioja tema ”En af Riojas absolutte topvine, lavet på ca. 75% Tempranillo, lidt Graciano og ca. 15% Cabernet Sauvignon fra så gamle vinstokke, at de er ældre end lovgivningen og derfor tilladte. At druerne har vokset på en enkelt parcel (Canájas) i 465 meters højde gør historien endnu bedre – og smagen med. Den er koncentreret, tør og udfordrende, med stødt peber og samme fornemmelse af fornem tobak, der også præger næsen. Den udfolder sig saftigt og potent, først med sveskesaft og tør lakrids, siden mere og mere med sveskeblommer, og de 21 mdr. på franske fade begynder at markere sig, heldigvis uden at forstyrre den urokkelige balance i glasset. Det er en af de mest koncentrerede Riojavine, der findes - også derfor er den imponerende. Ilt den 10-15 min.” 95 point og testvinder i Reserva-test - Din Vinguide, august 2020 Ultra tæt, meget fadpræget, sukret, vaniljet, eukalyptus. Stor koncentration, fedmefyldt frugt, der pakker tanninerne ind, kan næsten tygges. Meget lang med stor intensitet. Too much nu og her men imponerende og med stort potentiale.

Marques de Vargas Reserva 2015

BESKRIVELSE Dejlig kraftig Reserva fra det verdenskendte Marqués de Vargas. Rødvinen er lavet på 3 forskellige druer, nemlig 85% Tempranillo, 10% Mazuelo og 5% Garnacha – alle klassiske druer som generelt anvendes i Spanien. Druerne til vinen dyrkes på marken “Pradolagar,” en 50 hektar stor vinmark med i gennemsnit 35 år gamle vinstokke. Druerne høstes manuelt fra midten af september og frem til starten af oktober, her har de opnået den perfekte modning og er klar til den videre forarbejdning. Efter høsten presses og gæres druerne 11 – 13 dage på ståltanke. Det forgår ved en kontrolleret temperatur på 29 – 30 grader. Efterfølgende lagres vinen 20 måneder på fransk, amerikans og russisk egetræsfade. Træfadene har en maks alder på 5 år, og 20% af træfadene er nye. Vinen har en flot rubinrød farve med et strejf af en frisk og levende karakter. I vinen fornemmes tydligt modne røde frugter, sødlige krydderier og en behagelig balsamisk eftersmag. Tanninerne er under lageringen på egefadene blevet elegant og behagelige. Vi anbefaler du server vinen ved en temperatur på 17 – 18 grader. Du kan med stor fordel dekanter vinen inden servering. Prøv at server Marqués de Vargas Reserva til grillede rødt kød, kraftige retter eller oste

Marques de Murrieta - Gran Reserva Especial 2009

BESKRIVELSE En af Spaniens mest ikoniske vine på højde med vine som f.eks. Vega Sicilia, Pingus og El Pisón. Grundlaget er vinmarken La Plana i næsten 500 meters højde; her står gamle tempranillo og mazuelo- (carignan-)stokke i porøs jordbund bestående hovedsageligt af kalk. Tempranillo (86%) og mazuelo (14%) vinificeres hver for sig. Tempranillo lagrer 28 måneder i amerikanske egetræsfade og mazuelo 28 måneder i franske egetræsfade. Herefter blandes vinene og lagrer 6 måneder i store cementkar. Efter flaskning lagres vinen minimum 3 år i flasken inden frigivelse. 9 år gammel ved frigivelse og alligevel ufattelig ung at gå til: Farven er stadig mørk, med klar violet kant. Efter lidt tid i glasset åbner duften op med et væld af nuancer af bl.a. kirsebær, dild, nelliker, vanilje, solbær, læder og appelsin. Smagen har en balance som få vine, alle vinens elementer sidder præcist hvor de skal. Pakket med mørk og krydret sødmefuld frugt, fornem frisk syre og helt fine tanniner i eftersmagen. En vin i perfekt harmoni. Ygay er en nærmest udødelig vin. Alle der har smagt gamle årgange, ved, at den snildt holder 40-50 år og blot udvikler en endnu større kompleksitet. Nydes vinen i sin ungdom, anbefaler vi, at ilte vinen 1-2 timer før servering ved 15-16 grader.   Marqués de Murrieta er et helt særligt navn i Rioja. Hvor vinene i dette område helt tilbage i tiden var af svingende kvalitet og udelukkende lavet til at blive drukket lokalt, var Luciano de Murrieta i 1844 den første til at sætte kvalitet på dagsordenen i Rioja. Hans erfaring kom bl.a. fra at have arbejdet på nogle af de fineste slotte i Bordeaux, og den professionelle tilgang til vinproduktion blev overført, først til hans egen måde at gøre tingene på, siden til metoderne i hele området. I 1878 købte Murrieta ejendommen Ygay, hvor han grundlagde, hvad der i dag er et af de mest prominente vinhuse i Spanien. Fra de over 300 hektar, der omkranser vingården, produceres der kun fem vine. Her er ingen Joven eller Crianza; niveauet starter højt ved Reserva og Gran Reserva og op til de ikoniske rødvine Dalmau og Castillo Ygay Gran Reserva Especial. Glemmes skal heller ikke en lille produktion af en Spaniens største hvidvine - Capellanía. Marqués de Murrieta ejer også Pazo Barrantes i galiciske Rias Baixas. Denne lille vingård anses af mange for at lave Galiciens fineste hvidvine. 2016 vinder af 'Elle Gourmet Award for the Best Winery'