Marques de Murrieta - Gran Reserva Especial 2009

Marqués de Murrieta Castillo Ygay Gran Reserva Especial er en af Spaniens mest ikoniske vine, på niveau med Vega Sicilia og Pingus. Vinen stammer fra La Plana vinmarken i næsten 500 meters højde, hvor gamle tempranillo- og mazuelo-stokke vokser i kalkholdig jord. Tempranillo (86%) og mazuelo (14%) vinificeres separat og lagres 28 måneder i amerikanske og franske egetræsfade. Herefter blandes vinene og lagres 6 måneder i cementkar, efterfulgt af mindst 3 år på flaske. Ved frigivelse er vinen 9 år gammel, men stadig ung. Farven er mørk med en violet kant, og duften byder på nuancer af kirsebær, dild, nelliker, vanilje, solbær, læder og appelsin. Smagen er balanceret med mørk, krydret frugt, frisk syre og fine tanniner. En vin i perfekt harmoni. Ygay kan holde 40-50 år og udvikle større kompleksitet. Ved nydelse i sin ungdom anbefales det at ilte vinen 1-2 timer før servering ved 15-16 grader. Marqués de Murrieta er et særligt navn i Rioja, grundlagt af Luciano de Murrieta i 1844. Ejendommen Ygay, købt i 1878, er nu et af Spaniens mest prominente vinhuse. Fra de over 300 hektar produceres kun fem vine, herunder de ikoniske Dalmau og Castillo Ygay Gran Reserva Especial. Der produceres også en af Spaniens største hvidvine, Capellanía. Marqués de Murrieta ejer også Pazo Barrantes i Rias Baixas, kendt for Galiciens fineste hvidvine. 2016 vinder af 'Elle Gourmet Award for the Best Winery'.

1599 kr

Andre kiggede også på

Marqués de Murrieta Reserva 2016

er en rødvin af høj kvalitet fra Rioja-regionen, produceret af det historiske vinhus Marqués de Murrieta. Denne vin er hovedsageligt fremstillet af Tempranillo-druen, med mindre mængder af Graciano, Mazuelo og Garnacha, der bidrager til vinens kompleksitet og finesse. 2016-årgangen har en dyb rubinrød farve og en forførende aroma af modne røde og mørke bær som kirsebær og brombær, sammen med krydrede noter af vanilje, kanel og let ristet eg fra de 18 måneders lagring på amerikanske egetræsfade. I munden er vinen elegant, velstruktureret og harmonisk med silkebløde tanniner og en flot balance mellem frugt, krydderier og en behagelig syre. Eftersmagen er langvarig og kompleks med toner af lakrids, tobak og ristede krydderier. Marqués de Murrieta Reserva 2016 er en fremragende ledsager til grillet kød, lam, vildtretter og modne oste. Den kan nydes nu, men har også potentiale til at udvikle sig yderligere med lagring, hvilket vil fremhæve vinens dybde og nuancer over tid.

Marques de Murrieta - Gran Reserva Especial 2009

Marqués de Murrieta Castillo Ygay Gran Reserva Especial er en af Spaniens mest ikoniske vine, på niveau med Vega Sicilia og Pingus. Vinen stammer fra La Plana vinmarken i næsten 500 meters højde, hvor gamle tempranillo- og mazuelo-stokke vokser i kalkholdig jord. Tempranillo (86%) og mazuelo (14%) vinificeres separat og lagres 28 måneder i amerikanske og franske egetræsfade. Herefter blandes vinene og lagres 6 måneder i cementkar, efterfulgt af mindst 3 år på flaske. Ved frigivelse er vinen 9 år gammel, men stadig ung. Farven er mørk med en violet kant, og duften byder på nuancer af kirsebær, dild, nelliker, vanilje, solbær, læder og appelsin. Smagen er balanceret med mørk, krydret frugt, frisk syre og fine tanniner. En vin i perfekt harmoni. Ygay kan holde 40-50 år og udvikle større kompleksitet. Ved nydelse i sin ungdom anbefales det at ilte vinen 1-2 timer før servering ved 15-16 grader. Marqués de Murrieta er et særligt navn i Rioja, grundlagt af Luciano de Murrieta i 1844. Ejendommen Ygay, købt i 1878, er nu et af Spaniens mest prominente vinhuse. Fra de over 300 hektar produceres kun fem vine, herunder de ikoniske Dalmau og Castillo Ygay Gran Reserva Especial. Der produceres også en af Spaniens største hvidvine, Capellanía. Marqués de Murrieta ejer også Pazo Barrantes i Rias Baixas, kendt for Galiciens fineste hvidvine. 2016 vinder af 'Elle Gourmet Award for the Best Winery'.

Marqués de Murrieta Reserva 2019

er en klassisk rødvin fra Rioja, Spanien, produceret af det historiske vinhus Bodegas Marqués de Murrieta, som blev grundlagt i 1852. Vinhuset er kendt for sine elegante og velstrukturerede vine, og Reserva-vinene er en vigtig del af deres portefølje. Denne vin er lavet primært på Tempranillo-druer, men kan også indeholde en lille mængde af andre traditionelle Rioja-druer som Garnacha, Mazuelo (Carignan) og Graciano. Marqués de Murrieta Reserva 2019 har været lagret i en periode på 18 måneder på amerikanske egetræsfade, efterfulgt af yderligere tid på flaske, hvilket bidrager til dens kompleksitet og balance. Aromaerne i vinen er veludviklede og lagdelte, med noter af modne røde og mørke bær som kirsebær og brombær, sammen med krydderier, vanilje og lidt ristet egetræ. Der er også nuancer af tobak og et strejf af læder, som tilføjer dybde til vinens bouquet. Smagen er fyldig og velstruktureret med bløde tanniner og en god balance mellem frugtens sødme og syre. Vinen har smagsnoter af mørke frugter, krydderier og let ristet egetræ, med en lang og behagelig eftersmag. Den har en god kompleksitet og en flot integration af fadnoter, der giver en sofistikeret finish. Marqués de Murrieta Reserva 2019 er en alsidig vin, der passer godt til en række retter, herunder grillet kød, lam, vildt og modne oste. Det er en vin, der kan nydes nu, men som også har potentiale til at udvikle sig yderligere med lidt alder. Denne Reserva er et fremragende eksempel på den klassiske Rioja-stil, med en god balance mellem frugt, fad og struktur.

Vina Marro Gran Reserva Bodegas Domeco de Jarauta 2012

Vina Marro Gran Reserva 2012 fra Bodegas Domeco de Jarauta 2012 var en fremragende årgang i Rioja med optimale vejrforhold. Druerne kommer fra 30-65 år gamle vinstokke på ler- og kalkstensjord. Vinen gærer i ståltanke og modnes i 30 måneder på egetræsfade fra USA, Frankrig, Ungarn og Rusland, efterfulgt af 40 måneder på flaske. Vinen har en dyb rubinrød farve og en kompleks duft af moden frugt, krydderurter, lakrids samt røgede og ristede noter. Smagen er kraftig med mørk chokolade, toffee, ristet brød og lette rosinagtige nuancer. Tanninerne er modne og runde, og eftersmagen er harmonisk og langvarig. Servér ved 16-17 grader til lam, okse og råvildt.