Michel Noellat Clos De Vougeot Grand Cru 2016

BESKRIVELSE Den kommer fra Pinot Noir-druer, der dyrkes og dyrkes i 0,47 ha jord med vinstokke i gennemsnitsalder på 80 i den prestigefyldte Grand Cru Clos Vouge på kalkholdig lerjord. Vinificeringen involverer en manuel høst og fuldstændig afstilkning. En kold forgæringsperiode følger mellem 3 og 5 dage, som forudser selve gæringen, som varer omkring 15-20 dage, hvor der foretages daglige udskiftninger. Vinene lagres på egetræsfade (nye omkring 70%) i en periode på fra 15 til 18 måneder afhængigt af året. En vin med en dyb og strålende rød farve, der udtrykker sig på typiske noter af pinot nero med et godt udvalg af aromaer. I munden en rig vin, hvor de røde frugter veksler med god balance til krydretheden, der gør vinen rigtig interessant. En vin med fremragende lagringspotentiale, Domainet ledes i øjeblikket af brødrene Alain og Jean-Marc Noëllat. Domaine producerer 2 Grands Crus og 8 Premiers Crus samt Village og Regional appellation.

1999 kr

Andre kiggede også på

Champagne M08, Blanc de Blanc Grand Cru 2008

M08 Brut Nature er en langtlevende "barberblads-Champagne" med syngende syre og en stenet mineralitet. En nørdevin, som "Prosecco-elskere" skal være varsom med, men som helt sikkert får syre-elskerne til at juble. M07 deler uden tvivl vandene, hvorfor du

Collery Blanc De Noirs Brut Champagne Grand Cru 'A Aÿ' NV

Collery Champagne fra Grand Cru-kommunen Aÿ med flaskegæring på 72 måneder og en restsukkergrad på 8 g/l skaber et fantastisk glas hvidvin med fine blide og perlende bobler, hvor dybden af røde frugter giver Champagnen lidt mere struktur end en blanc de

Domaine Méo-Camuzet Clos De Vougeot Gr. Cru 2020

BESKRIVELSE Domaine Méo-Camuzet er en af de mest berømte producenter i Bourgogne - og har været det længe. Det blev grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet af Etienne Camuzet - vinbonde i Vosne-Romanée og repræsentant for Côte-d’Or i det franske deputeretkammer fra 1902 til 1932. Han samlede de fleste af de berømte parceller, som ejendommen den dag i dag stadig består af, foruden ved at være den sidste ejer af slottet Clos de Vougeot, inden han solgte det til vinbroderskabet Confrérie du Tastevin. Parcellerne (i alt 2,9 ha.) på Clos de Vougeot, som Domaine Méo-Camuzet råder over, er blandt de absolut bedste på denne kendte Grand Cru-mark. Datteren til Etienne Camuzet, Maria Noirot, arvede vinmarkerne efter sin far, men da hun var barnløs ved sin død i 1959, testamenterede hun ejendommen til sit nærmeste familiemedlem, Jean Méo, som dengang var medlem af præsident de Gaulles stab. Maria Noirots ønske var, at alt skulle fortsætte som før på ejendommen, og Jean Méo fastholdt derfor ansættelsen af de såkaldte ”métayers”, markarbejdere og vinbønder, til at bestyre domainet. Som løn for deres indsats fik de halvdelen af høsten, ganske som det ofte har været skik i Bourgogne. En af disse ”métayers” var i øvrigt den legendariske vinmager, Henri Jayer, som var personen bag det ambitiøse mål: Vinene fra Méo-Camuzet skulle samle struktur, finesse, koncentration og charme. Midlerne var først og fremmest at reducere udbyttet til højest 25 hl./ha. eller endnu mindre i visse årgange, 100% afstilkning, 3-5 dages kold-macerering på tank inden den temperaturregulerede alkoholiske gæring, aftapning uden brug af pumper, filtrering og (allerhelst uden) klaring. På denne måde bevarer vinene bedst deres typicitet i respekt for, at vin er en levende substans, som kræver omhu og omtanke for at opnå det bedste resultat. Jean Méo tog sig selv, af vinsalget til lokale ”négocianter”, mens han stadig passede sit arbejde i Paris. I 1985 begyndte man at sælge vinene fra Domaine Méo-Camuzet direkte fra ejendommen, og fra 1988 overtog Jean Méo også ansvaret for markerne, efterhånden som nogle af disse ”métayers” gik på pension. I dag er 2,5 ha. på ejendommen dog stadig dyrket af ”métayers”. Siden 1989 har ledelsen af domainet været i hænderne på Jean Méos søn, Jean-Nicolas Méo, godt hjulpet af Christian Faurois, som selv har været ”métayer” på ejendommen. De har sammen fastholdt og udbygget de ambitiøse mål for Domaine Méo-Camuzet, således at dets vine stadig rangerer blandt de absolut bedste og mest respekterede i Bourgogne. Bourgogne når det er bedst! Fra dem berømte Clos de Vougeot Grand Cru mark i Cote de Nuits, laver Meo Camuzet guddommelig flot, velafbalanceret bourgogne, niveauet er tårnhøjt og man fornemmer hurtigt intensiteten og brugen af ny eg. En ganske enkelt vidunderlig flot Bourgogne! Clos Vougeot Grand Cru Med 80 ha. er Vougeot den mindste kommune i Côte d’Or, og vinmarkerne fylder godt i landskabet. Tager man de 50 ha. fra Clos de Vougeot og de ca. 17 ha. i Appellation Communale og 1. Cru fra, er der ikke ret meget tilbage til landsbyen, vejene mm. i området. Den imponerende bygning på Grand Cru-marken, Clos de Vougeot, er bygget i 1551, og det er her, Bourgogne-vinbroderskabet ”Chevaliers du Tastevin” holder sine møder og sine smagninger. Allerede under klostertiden blev vinen produceret på de 50 ha. fordelt på 3 cuvéer efter kvalitet. Den bedste var Cuvée des Papes (Paven), dernæst kom Cuvée des Rois (Kongen) og til sidst Cuvée des Moines (Munkene). I dag er der ca. 80 forskellige ejere af en større eller mindre parcel på Clos de Vougeot, og kvaliteten kan derfor variere enormt fra producent til producent. MEO CAMUZET   Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag vores gode tilbud FØR alle andre:

Michel Noellat Clos De Vougeot Grand Cru 2016

BESKRIVELSE Den kommer fra Pinot Noir-druer, der dyrkes og dyrkes i 0,47 ha jord med vinstokke i gennemsnitsalder på 80 i den prestigefyldte Grand Cru Clos Vouge på kalkholdig lerjord. Vinificeringen involverer en manuel høst og fuldstændig afstilkning. En kold forgæringsperiode følger mellem 3 og 5 dage, som forudser selve gæringen, som varer omkring 15-20 dage, hvor der foretages daglige udskiftninger. Vinene lagres på egetræsfade (nye omkring 70%) i en periode på fra 15 til 18 måneder afhængigt af året. En vin med en dyb og strålende rød farve, der udtrykker sig på typiske noter af pinot nero med et godt udvalg af aromaer. I munden en rig vin, hvor de røde frugter veksler med god balance til krydretheden, der gør vinen rigtig interessant. En vin med fremragende lagringspotentiale, Domainet ledes i øjeblikket af brødrene Alain og Jean-Marc Noëllat. Domaine producerer 2 Grands Crus og 8 Premiers Crus samt Village og Regional appellation.