Pinot Noir Carpe Diem Domaine Anderson, Anderson Valley California
Pinot Noir Carpe Diem Domaine Anderson, Anderson Valley, Californien Pinot Noir Carpe Diem fremstilles af druer fra udvalgte parceller på Roederers ejendomme i Anderson Valley. Druerne høstes om natten for at bevare friskheden og afstilkes straks ved ankomst til kælderen. Gæringen foregår separat for hver parcel i ca. 12 dage med druernes egen gær i ståltanke og små franske træfade. Vinen presses i små, lodrette træpresser og overføres derefter til 228 liters Bourgogne-fade (12% nye). Efter en langsom malolaktisk gæring om vinteren og foråret modner vinen i de samme fade i 10 måneder. Vinene fra de forskellige parceller blandes før aftapning og filtreres let. Pinot Noir Carpe Diem har en mørk, rubinrød farve med duftnoter af solbær, mørke kirsebær, blommer, cedertræ og vanilje. Smagen er velstruktureret og sprød med nuancer af friskplukkede bær, skovbund, eksotiske krydderier og sort peber. Serveres til kalv, okse eller lam, gerne med skovsvampe. Også velegnet til oste som asiago og manchego.