Pinot Noir Carpe Diem Domaine Anderson, Anderson Valley California
Pinot Noir Carpe Diem fra Domaine Anderson i Anderson Valley, Californien Pinot Noir Carpe Diem er skabt af druer fra nøje udvalgte parceller på Roederers ejendomme i Anderson Valley. For at bevare druernes friskhed høstes de om natten og afstilkes straks ved ankomsten til vineriet. Hver parcel gæres separat i cirka 12 dage ved hjælp af druernes naturlige gær i både ståltanke og små franske egetræsfade. Vinen presses i små, lodrette træpresser og overføres derefter til 228 liters Bourgogne-fade, hvoraf 12% er nye. Efter en langsom malolaktisk gæring gennem vinteren og foråret, modner vinen i de samme fade i 10 måneder. Før aftapning blandes vinene fra de forskellige parceller og filtreres let. Pinot Noir Carpe Diem præsenterer en dyb rubinrød farve med aromaer af solbær, mørke kirsebær, blommer, cedertræ og vanilje. Smagen er velafbalanceret og frisk med noter af nyplukkede bær, skovbund, eksotiske krydderier og sort peber. Den er ideel til servering med kalv, okse eller lam, især når det ledsages af skovsvampe. Den passer også godt til oste som asiago og manchego.