Pio Cesare Barolo 2017, Italien

BESKRIVELSE Siden Pio Cesares grundlæggelse som vinhus tilbage i 1881 har man stået forrest i kampen for at gøre Barolo til Italiens største vin. Ornato, Grinzane Cavour, La Morra og Novello leverer den helt nøjagtige stil af frugt, der skal til for at opnå en helt klassisk Barolo. I kælderen har druerne gennemgået 25-30 dages skinkontakt og maceration, hvorefter den færdige vin lagrer videre, dels på 255 liters barriques af fransk eg (ca. 25%) og resten på store franske fade "botti" på mellem 2000 og 5000 liter. Efter ca. 30 måneders fadlagring blandes indholdet fra fadene til den endelige vin. På tungen fornemmer man straks den intense tanninstruktur men kombineret med en saftig og poleret frugtsmag. I sine unge år bør vinen iltes 3-4 timer før servering for at vise sin tilgængelige side. Efter yderligere 5-6 år i flasken udvikler vinen en elegance, som kan sammenlignes med de største vine fra Bourgogne. Et velvalgt match til f. eks. kalvekød, intense pastaretter og efterårets simre-klassikere med vildt og svampe.

549 kr

Andre kiggede også på

Pio Cesare Barolo 2016, Italien

BESKRIVELSE Siden Pio Cesares grundlæggelse som vinhus tilbage i 1881 har man stået forrest i kampen for at gøre Barolo til Italiens største vin. Ornato, Grinzane Cavour, La Morra og Novello leverer den helt nøjagtige stil af frugt, der skal til for at opnå en helt klassisk Barolo. I kælderen har druerne gennemgået 25-30 dages skinkontakt og maceration, hvorefter den færdige vin lagrer videre, dels på 255 liters barriques af fransk eg (ca. 25%) og resten på store franske fade "botti" på mellem 2000 og 5000 liter. Efter ca. 30 måneders fadlagring blandes indholdet fra fadene til den endelige vin. På tungen fornemmer man straks den intense tanninstruktur men kombineret med en saftig og poleret frugtsmag. I sine unge år bør vinen iltes 3-4 timer før servering for at vise sin tilgængelige side. Efter yderligere 5-6 år i flasken udvikler vinen en elegance, som kan sammenlignes med de største vine fra Bourgogne. Et velvalgt match til f.eks. kalvekød, intense pastaretter og efterårets simre-klassikere med vildt og svampe. PIOCESARE  

Pio Cesare Barolo Ornato 2017, Piemonte

BESKRIVELSE Om Pio Cesare Barolo Ornato Pio Cesares familieejede Cascina Ornato i Serralunga d'Alba hører til de ældste og mest prestigiøse marker i hele Barolo. Herfra udvælger de hvert år sæsonens bedste druer og laver denne faste og seriøse vin, der er ufatteligt ærlig over for dens terroir. Vinificering Vinen er gæret ved relativt høje temperaturer - et valg, der er truffet for at give den fornødne kraft og fylde til at kunne gennemgå de 30 måneders lagring, heraf 18 i franske barriques. Alligevel holder den balancen og stråler af potentiale! Aroma og smag I næsen er vinen kraffuld og intens men samtidig helt fin og delikat i frugtaromaen af kirsebær, jordbær og roser, der får følgeskab af tjære, appelsinskal, pipetobak, vanilje og nødder. Smagen og særligt eftersmagen byder også på læder, skovbund, lidt svampe og tørrede blomster. De altid kraftige tanniner fra Nebbiolo er her også, men de er allerede nu ved at være fine og modne - ligesom vinens øvrige komponenter. Serveringsforslag Med den gennemgående rigdom leverer Ornato Barolo et sublimt modspil til kraftfulde madretter. Prøv den f.eks. til vilde fjerkræ, braiseret oksekød eller smagsintens risotto med svampe, gerne i dag men endnu hellere om 5, 10 eller 15 år. Serveres vinen alligevel her i sin relative ungdom, vil vi anbefale at hælde den på karaffel et par timer inden, du ønsker at servere den ved15-17 grader. Anmeldelser og point 94 point - Robert Parker Wine Advocate, juni 2021 "With fruit from the village of Serralunga d'Alba, the Pio Cesare 2017 Barolo Ornato exhibits a richer textural style and more concentrated fruit flavors compared to all the other Nebbiolo-based wines in this portfolio. Dark cassis and blackberry segue to black licorice and tarry smoke. Those signature hints of rusty nail, earth and candied orange peel that are so specific to this village are also quite evident. The wine shows structure and depth that will help it withstand extra cellar aging." PIOCESARE  

Pio Cesare Barolo 2017, Italien

BESKRIVELSE Siden Pio Cesares grundlæggelse som vinhus tilbage i 1881 har man stået forrest i kampen for at gøre Barolo til Italiens største vin. Ornato, Grinzane Cavour, La Morra og Novello leverer den helt nøjagtige stil af frugt, der skal til for at opnå en helt klassisk Barolo. I kælderen har druerne gennemgået 25-30 dages skinkontakt og maceration, hvorefter den færdige vin lagrer videre, dels på 255 liters barriques af fransk eg (ca. 25%) og resten på store franske fade "botti" på mellem 2000 og 5000 liter. Efter ca. 30 måneders fadlagring blandes indholdet fra fadene til den endelige vin. På tungen fornemmer man straks den intense tanninstruktur men kombineret med en saftig og poleret frugtsmag. I sine unge år bør vinen iltes 3-4 timer før servering for at vise sin tilgængelige side. Efter yderligere 5-6 år i flasken udvikler vinen en elegance, som kan sammenlignes med de største vine fra Bourgogne. Et velvalgt match til f.eks. kalvekød, intense pastaretter og efterårets simre-klassikere med vildt og svampe. PIOCESARE   DH WINES NYHEDSBREV