Quintarelli della Valpolicella Amarone 2013
Quintarelli-vinene er kendt for deres kompromisløse kvalitet og håndværk. Familien, nu i 5. generation, viderefører arven efter Giuseppe Quintarelli, også kaldet "bepi". I visse år vælger de at deklassere deres Amarone og kalde den Rosso del Bepi. Dette skete i 1994, 1996, 1999, 2002, 2005 og 2008. Nuværende årgang er 2013. Amarone della Valpolicella 2013 består af 55% Corvina og Corvinone, 30% Rondinella og 15% Cabernet S, Nebbiolo, Croatina og Sangiovese. De bedste druer høstes med et lavt udbytte – ca. 10 kg druer pr. flaske. Druerne lægges i trækassetter og "arele" (sivmåtter). De presses i slutningen af januar, og efter 20 dages maceration starter gæringen, som varer ca. 45 dage. Vinen modner derefter i slavonske fade i mindst 7 år. Alkoholindholdet er 16,5%.
Andre kiggede også på
Quintarelli della Valpolicella Amarone 2012
Quintarelli, kendt som "monarkiet" med mytisk status, er nu i hænderne på 5. generation. Efter Giuseppe døde i januar 2012, har hans datter Fiorenza, svigersønnen Giampaolo og børnebørnene Francesco og Lorenzo overtaget familiens arv. Quintarelli-vine er kendt for deres kompromisløse kvalitet og håndværk. Giuseppe, også kaldet "bepi" (bedstefar), var en perfektionist. I almindelige år deklassificerer de deres Amarone og kalder den Rosso del Bepi – bedstefars rødvin. Dette skete i 1994, 1996, 1999, 2002, 2005 og 2008. Nuværende årgang er 2012. Amarone della Valpolicella 2012 består af 55% Corvina og Corvinone, 30% Rondinella og 15% Cabernet S, Nebbiolo, Croatina og Sangiovese. En selektion af de bedste druer – 15-30% – høstes til denne vin. Der bruges ca. 10 kg druer til én flaske. Druerne lægges i trækassetter og gammeldags "arele" (sivmåtter). De presses i slutningen af januar, og efter 20 dages maceration starter gæringen, som varer ca. 45 dage. Vinen modner derefter i slavonske fade i mindst 7 år, hvor den alkoholiske gæring fortsætter. Alkoholindholdet er 16,5%. Quintarelli Amarone della Valpolicella 2012 er en vin af kompromisløs kvalitet, lavet af 55% Corvina og Corvinone, 30% Rondinella og 15% Cabernet S, Nebbiolo, Croatina og Sangiovese. Druerne høstes selektivt, og der bruges ca. 10 kg druer pr. flaske. Efter 20 dages maceration og 45 dages gæring modner vinen i slavonske fade i mindst 7 år. Alkoholindholdet er 16,5%.
Massaro Norma Amarone Della Valpolicella Classico 2020
Massaro Norma Massaro's Amarone della Valpolicella 2020 kendetegnes ved dens mørke farve, smag af kirsebær, figner, laurbær og brun farin. Druerne er efter traditionen blevet tørret på træriste efter høsten. Valpolicella, Veneto hører med Sicilien og P
Ferragú Amarone della Valpolicella 2013
Ferragú Amarone della Valpolicella 2013 En must-try for enhver Amarone-entusiast! Denne vin er lavet af Corvina, Corvinone, Croatina, Oseleta og Rondinella druer fra 20 år gamle vinstokke i Callore. Druerne håndhøstes i oktober og tørres i 70 dage, før de gærer i ståltanke. Vinen lagres 48 måneder på franske og amerikanske egetræsfade og yderligere 12 måneder på flaske. Begrænset produktion på ca. 700 kasser årligt. 17,50% alkohol. Mørk rubinrød farve med intense aromaer af mørke frugter, rosiner, marmelade og krydderier. Fyldig og kraftfuld med afrundede tanniner og god syre. Server ved 17-18° og giv luft et par timer før servering. FERRAGU