Torre Muga 2019 - Rioja, Spanien

Torre Muga er en vin lavet på 75% Tempranillo, 15% Mazuelo og 10% Graciano fra marker med ler og kalk. Vinen lagres 24 måneder, heraf 18 måneder på nye franske egetræsfade. Den har en intens rubinrød farve med aromaer af brombær, lakrids, læder og tobak. Smagen byder på mørk rød frugt, ribs, skovbær, mørk chokolade og grafit, med afstemte tanniner og god syre. Torre Muga passer godt til grillet lam, oksekød og intense gryderetter. I vinens unge år anbefales det at ilte vinen 3-4 timer før servering ved 15-17 grader. 98 point - James Suckling, juli 2022. Vinen har en ren frugtkarakter med brombær, grafit og trækul, fyldig med intense frugtnuancer og polerede tanniner. Subtile noter af asfalt og blå frugt. Lang og smuk eftersmag. Bør lagres 2-4 år. Prøv efter 2024.

799 kr

Andre kiggede også på

Muga Reserva 2019, Rioja Spanien

Muga Reserva Muga Reserva er en af vores mest populære vine, der kombinerer klassisk Rioja med moderne elegance. Druer og vinificering Vinen består af 70% Tempranillo, 20% Garnacha og 10% Graciano og Mazuelo fra udvalgte marker i Rioja Alta. Efter høsten afstilkes druerne, og gæringen sker med vild gær. Vinen lagres i 22 måneder på franske, centraleuropæiske og amerikanske egetræsfade (20% nye) og derefter minimum 14 måneder på flaske. Aroma og smag Noter af sorte kirsebær, skovbund, mokka, trøfler, vanilje og tørrede blomster. Saftig, mediumfyldig med frisk rød frugt, bløde tanniner og afstemt syre. Serveringsforslag Passer til svinekoteletter, hvidløgsmarineret lam, kødfulde pastaretter eller krydrede vegetarretter som stegte svampe og squash. Kan nydes ung med 1-2 timers iltning eller gemmes op til 20 år. Anmeldelser og point 94 point - Robert Parker's Wine Advocate, juli 2022

Torre Muga Rioja 2015

Torre Muga er en topvin fra Muga, lavet på 75% Tempranillo, 15% Mazuelo og 10% Graciano. Druerne kommer fra marker med højt indhold af ler og kalk. Vinen lagres 24 måneder på fad, heraf 18 måneder på nye franske egetræsfade. Den har en intens rubinrød farve og aromaer af brombær, lakrids, læder og tobak. Smagen byder på mørk rød frugt, ribs, skovbær, mørk chokolade og grafit, med afstemte tanniner og god syre. Torre Muga passer godt til grillet lam, oksekød og intense gryderetter. I vinens unge år anbefales det at ilte vinen 3-4 timer før servering ved 15-17 grader. James Suckling gav vinen 98 point i juli 2019 og beskrev den som "meget fascinerende med brombær, grafit og trækul. Fyldig med perfekt polerede tanniner. Meget lang og smuk. Behøver to til fire års flaskelagring. Prøv efter 2021."

Muga ARO 2019, Rioja Spanien

Muga Aro er en eksklusiv vin lavet på 60 år gamle vinstokke med Tempranillo (70%) og Graciano (30%). Vinen gennemgår vildgæring og 24 måneders fadlagring, heraf 18 måneder i nye franske barriques. Den har en dyb mørkerød farve og en intens aroma af solbær, oliven, mokka, trøffel, muldjord, krydderurter og kakao. Smagen er muskuløs, dyb og elegant med friskhed og mineralitet. Aro produceres kun i de bedste årgange og er blandt Spaniens bedste vine. Den kan nydes ung efter et par timer på karaffel eller gemmes i op til 20 år. Serveres ved 15-16 grader til lam, vildt eller okse. Vinen har en intens sort-kirsebærfarve med lilla nuancer og er næsten uigennemsigtig. Næsen byder på koncentration og dybde med nuancer af rød frugt, vilde bær og sort peber. På ganen er den fyldig med faste tanniner og en balanceret syre, fuld af frugt, mineraler og krydderier. Eftersmagen er lang, fyldig og elegant. 100 point - James Suckling, juli 2019: "I am speechless about this wine. It’s so deep and vertical with a stunning texture of super polished tannins and juicy acidity. Full body. Yet, it’s agile. Blackberries, black olives, chocolate, stone, cement and dried rosemary. Crazy wine. Blend of tempranillo and graciano. Release at the end of 2019. Better in 2024, but so great to taste young." Muga

Muga Rosé 2021, Rioja Spanien

Muga Rosé 2021, Rioja, Spanien Muga Rosé er fremstillet af Garnacha, Viura og lidt Tempranillo. Efter 12 timers skindkontakt gærer vinen i 25 dage i 200-liters træbeholdere og lagres derefter i 2 måneder. Vinen har en elegant laksefarve og aromaer af jordbær, rosenblomst, nektariner, citrusfrugter og et strejf af vanilje. Smagen er blød, frisk og mineralsk med en fyldig, frugtagtig eftersmag. Perfekt til fisk, skaldyr, salater, kylling eller valenciansk paella. Bør nydes indenfor 5 år fra høståret.