Vega Sicilia, Pintia Toro DO 2011

BESKRIVELSE Pintia fra Vega Sicilia er en 100% Tempranillo, der afslører sig i en dyb kirsebærrød med violetblå nuancer. Pintia fra Vega Sicilia forkæler dig med en uimodståelig, næsten eksplosiv buket. Krydret, mineralsk, frugtagtig, jordagtig og røgfyldt med noter af brombær, krydret lakrids og underskov, sådan præsenterer dens duft sig. Tøndernes ældning af Pintia i fransk, amerikansk og ungarsk eg giver den også fine trænoter. Pintias enorme kraft fra Vega Sicilia er tydelig på ganen. På trods af sin enorme fylde og overflod er denne top Toro-vin aldrig aggressiv, men snarere saftig, tæt, fremragende struktureret og silkeagtig med modne, udsøgte, gribende tanniner. Vinificering af Vega Sicilia Pintia Tempranillo- eller Tinta de Toro-druerne til Pintia vokser på ufrugtbare, stenede jordarter med et toplag af småsten. Stederne nær floden har også alluviale jordarter med silt og ler. Druer til pintia fås også fra vinmarker med undergrund af kalksten. Efter høsten bringes druerne straks til vingården, først koldmoset her og derefter traditionelt gæret på moset. Efter den alkoholiske gæring overføres pintia til egetønder, hvor 70% er fremstillet af fransk, 25% fra amerikansk og 5% fra ungarsk eg. Det er her, Vega Sicilia udfører den biologiske syrekonvertering. I foråret næste år smages de enkelte partier endelig, samles og aftappes til modning. Her kan Pintia forfine sig i yderligere 3 år. Fødevareanbefaling for pintia fra Vega Sicilia Pintia passer særlig godt til stegt and, stærke vildtretter med en krydret bærsauce og fin champignonragout, saftigt braiseret oksekød eller lammekød med urter.

649 kr

Andre kiggede også på

Vega Sicilia, Pintia Toro DO 2011

BESKRIVELSE Pintia fra Vega Sicilia er en 100% Tempranillo, der afslører sig i en dyb kirsebærrød med violetblå nuancer. Pintia fra Vega Sicilia forkæler dig med en uimodståelig, næsten eksplosiv buket. Krydret, mineralsk, frugtagtig, jordagtig og røgfyldt med noter af brombær, krydret lakrids og underskov, sådan præsenterer dens duft sig. Tøndernes ældning af Pintia i fransk, amerikansk og ungarsk eg giver den også fine trænoter. Pintias enorme kraft fra Vega Sicilia er tydelig på ganen. På trods af sin enorme fylde og overflod er denne top Toro-vin aldrig aggressiv, men snarere saftig, tæt, fremragende struktureret og silkeagtig med modne, udsøgte, gribende tanniner. Vinificering af Vega Sicilia Pintia Tempranillo- eller Tinta de Toro-druerne til Pintia vokser på ufrugtbare, stenede jordarter med et toplag af småsten. Stederne nær floden har også alluviale jordarter med silt og ler. Druer til pintia fås også fra vinmarker med undergrund af kalksten. Efter høsten bringes druerne straks til vingården, først koldmoset her og derefter traditionelt gæret på moset. Efter den alkoholiske gæring overføres pintia til egetønder, hvor 70% er fremstillet af fransk, 25% fra amerikansk og 5% fra ungarsk eg. Det er her, Vega Sicilia udfører den biologiske syrekonvertering. I foråret næste år smages de enkelte partier endelig, samles og aftappes til modning. Her kan Pintia forfine sig i yderligere 3 år. Fødevareanbefaling for pintia fra Vega Sicilia Pintia passer særlig godt til stegt and, stærke vildtretter med en krydret bærsauce og fin champignonragout, saftigt braiseret oksekød eller lammekød med urter.

Pintia 2018 Toro Tempos Vega Sicilia, Spanien

BESKRIVELSE Pintia er Vega Sicilias projekt fra Toro. Spaniens vel nok mest berømte vingård Bodegas Vega Sicilia så et stort potentiale i et andet nordspansk vinområde - nemlig Toro. Med tårnhøje forventninger og en stor pose penge, købte man 96 ha vinmarker, og skabte ejendommen Pintia. Pintia skulle inden for få år blive et af området bedste vingårde, og allerede med deres første årgang, 2001, placerede de sig i toppen, og har nærmest kun hævet niveauet siden da. Det lave udbytte, hårde klima og nænsom behandling fra vinmager Xavier Ausás López de Castro giver vine med stor intensitet og karakter. Vinen er lavet på tinta del toro, bedre kendt som tempranillo, og tilbringer 12-15 måneder på franske og amerikanske fade. De byder på en komplet og særdeles kraftig vin. Dyb rubinrød med komplekse aromaer af mørke skovbær, vanilje, læder og tobak. Robert Parker 95+ Point James Suckling 96 Point

Vega Sicilia, Pintia Toro DO 2014

BESKRIVELSE Pintia fra Vega Sicilia er en 100% Tempranillo, der afslører sig i en dyb kirsebærrød med violetblå nuancer. Pintia fra Vega Sicilia forkæler dig med en uimodståelig, næsten eksplosiv buket. Krydret, mineralsk, frugtagtig, jordagtig og røgfyldt med noter af brombær, krydret lakrids og underskov, sådan præsenterer dens duft sig. Tøndernes ældning af Pintia i fransk, amerikansk og ungarsk eg giver den også fine trænoter. Pintias enorme kraft fra Vega Sicilia er tydelig på ganen. På trods af sin enorme fylde og overflod er denne top Toro-vin aldrig aggressiv, men snarere saftig, tæt, fremragende struktureret og silkeagtig med modne, udsøgte, gribende tanniner. Vinificering af Vega Sicilia Pintia Tempranillo- eller Tinta de Toro-druerne til Pintia vokser på ufrugtbare, stenede jordarter med et toplag af småsten. Stederne nær floden har også alluviale jordarter med silt og ler. Druer til pintia fås også fra vinmarker med undergrund af kalksten. Efter høsten bringes druerne straks til vingården, først koldmoset her og derefter traditionelt gæret på moset. Efter den alkoholiske gæring overføres pintia til egetønder, hvor 70% er fremstillet af fransk, 25% fra amerikansk og 5% fra ungarsk eg. Det er her, Vega Sicilia udfører den biologiske syrekonvertering. I foråret næste år smages de enkelte partier endelig, samles og aftappes til modning. Her kan Pintia forfine sig i yderligere 3 år. Fødevareanbefaling for pintia fra Vega Sicilia Pintia passer særlig godt til stegt and, stærke vildtretter med en krydret bærsauce og fin champignonragout, saftigt braiseret oksekød eller lammekød med urter.