Vega Sicilia Valbuena 2017

Valbuena er en vin fra Ribera del Duero, kendt for sin omhyggelige fadlagring og 24 måneders flaskemodning. Den har smagsnoter af kirsebær, solbær og blommer, og med yderligere modning udvikler den en finesse, der minder om store Bourgogne-vine. Valbuena 5º, lillebror til Vega Sicilia Unico, modner i 5 år før salg og er den yngste vin fra Vega Sicilia. Den fremstilles nu primært på Tempranillo og Merlot, med reduceret fadlagring fra 50 til 30 måneder. Druerne sorteres omhyggeligt, og stilkene fjernes før gæring i rustfrit stål uden fremmede gærstammer. Vinen modner på amerikanske og franske fade før aftapning.

1295 kr

Andre kiggede også på

Vega Sicilia Valbuena 5 2013

Valbuena er en vin fra Ribera del Duero, kendt for sin omhyggelige fadlagring og komplekse smagsprofil. Den domineres af kirsebær, solbær og blommer, og udvikler med tiden en finesse, der minder om store Bourgogne-vine. Valbuena 5º, lillebror til Vega Sicilia Unico, modner i 5 år inden frigivelse og afspejler Vega Sicilias terroir. Tidligere indeholdt Valbuena 5º Tempranillo, Merlot, Cabernet Sauvignon og Malbec, men nu er kun Tempranillo og Merlot tilbage. Fadlagringen er reduceret fra 50 til 30 måneder. Druerne sorteres omhyggeligt, og vinen gærer i rustfrit stål uden fremmede gærstammer, før den modner på amerikanske og franske fade. Anmeldelser: - 94 - Robert Parker - 96 - James Suckling

Vega Sicilia Valbuena 2012

Valbuena er en vin præget af omhyggelig fadlagring, selv efter 24 måneders modning på flaske. Den har smagsnoter af kirsebær, solbær og blommer. Efter et par års ekstra modning udvikler den en finesse, der kan minde om store Bourgogne-vine, hvilket er bemærkelsesværdigt for en vin fra Ribera del Duero. Valbuena 5º er lillebror til Vega Sicilia Unico og modner i 5 år inden frigivelse. Den er den yngste vin fra Vega Sicilia og giver et godt indblik i terroiret. Tidligere blev den lavet på Tempranillo, Merlot, Cabernet Sauvignon og Malbec, men nu er Cabernet Sauvignon og Malbec fjernet, og fadlagringen er reduceret fra 50 til 30 måneder. Druerne sorteres både i vinmarken og kælderen, hvor stilkene fjernes før gæring i rustfrit stål uden fremmede gærstammer. Vinen modner på amerikanske og franske fade før aftapning. Robert Parker - 96 Point - James Suckling 96 Point

Vega Sicilia Valbuena 5 2014

Vega Sicilia Valbuena 2014 er en topårgang med høje ratings fra Robert Parker og James Suckling, begge med 96 point. Denne vin er et fremragende køb med stort gemmepotentiale. Valbuena er den yngste vin fra Vega Sicilia, lagret i 5 år fra yngre vinstokke. Den har tilbragt 36 måneder på træfade og mindst 2 år på flaske. Vinen har nuancer af solmodne kirsebær med orangeagtige kanter og teglrøde refleksioner, hvilket viser dens perfekte lagring og udvikling. Vinen har en kompleks bouquet af røde bær og en frugtig smag, typisk for en reserva vin fra Vega Sicilia. Den består af 80% Tempranillo og 20% Merlot og Malbec, afhængig af årgangen. Perfekt til retter som stegt lam. Robert Parker: 96 point James Suckling: 96 point Wine Spectator: 93 point Decanter: 93 point

Vega Sicilia Valbuena 2017

Valbuena er en vin fra Ribera del Duero, kendt for sin omhyggelige fadlagring og 24 måneders flaskemodning. Den har smagsnoter af kirsebær, solbær og blommer, og med yderligere modning udvikler den en finesse, der minder om store Bourgogne-vine. Valbuena 5º, lillebror til Vega Sicilia Unico, modner i 5 år før salg og er den yngste vin fra Vega Sicilia. Den fremstilles nu primært på Tempranillo og Merlot, med reduceret fadlagring fra 50 til 30 måneder. Druerne sorteres omhyggeligt, og stilkene fjernes før gæring i rustfrit stål uden fremmede gærstammer. Vinen modner på amerikanske og franske fade før aftapning. Robert Parker: 96 Point James Suckling: 96 Point