Vietti Langhe Nebbiolo Perbacco DOC 2021, Piemonte

Vietti Langhe Nebbiolo Perbacco DOC 2021, Piemonte Langhe Nebbiolo Perbacco er fremstillet af 100% Nebbiolo, primært fra parceller i Barolo, men også fra nogle parceller i Barbaresco. Hver parcel vinificeres separat. Den alkoholiske gæring varer ca. 3-4 uger og foregår på ståltanke. Den malolaktiske gæring og den efterfølgende modning (ca. 2 år) finder sted på en blanding af franske barriques og store fade af slavonsk eg. En del af vinene fra Barolo-parcellerne udvælges til Vietti's Barolo Castiglione, mens resten sammenstikkes med vinene fra Barbaresco-parcellerne i store ståltanke lige inden aftapning, hvilket resulterer i Perbacco. Vinen har en flot, klar rubinrød farve. Duften er meget åben og kompleks med toner af krusemynte, violer og delikate røde frugter samt krydrede nuancer af engelsk lakrids og peber. Alle disse noter går igen i smagen, som er dyb og struktureret. Vinen har et godt lagringspotentiale med flotte, afrundede tanniner i eftersmagen. En fremragende Nebbiolo, der vil vinde i kompleksitet og elegance med lidt modning. Server den for eksempel til retter med kalv, lam, okse eller vildt. Den passer også godt til modne hvidskimmeloste.

249 kr

Andre kiggede også på

Vietti Langhe Nebbiolo Perbacco DOC 2021, Piemonte

Vietti Langhe Nebbiolo Perbacco DOC 2021, Piemonte Langhe Nebbiolo Perbacco er fremstillet af 100% Nebbiolo, primært fra parceller i Barolo, men også fra nogle parceller i Barbaresco. Hver parcel vinificeres separat. Den alkoholiske gæring varer ca. 3-4 uger og foregår på ståltanke. Den malolaktiske gæring og den efterfølgende modning (ca. 2 år) finder sted på en blanding af franske barriques og store fade af slavonsk eg. En del af vinene fra Barolo-parcellerne udvælges til Vietti's Barolo Castiglione, mens resten sammenstikkes med vinene fra Barbaresco-parcellerne i store ståltanke lige inden aftapning, hvilket resulterer i Perbacco. Vinen har en flot, klar rubinrød farve. Duften er meget åben og kompleks med toner af krusemynte, violer og delikate røde frugter samt krydrede nuancer af engelsk lakrids og peber. Alle disse noter går igen i smagen, som er dyb og struktureret. Vinen har et godt lagringspotentiale med flotte, afrundede tanniner i eftersmagen. En fremragende Nebbiolo, der vil vinde i kompleksitet og elegance med lidt modning. Server den for eksempel til retter med kalv, lam, okse eller vildt. Den passer også godt til modne hvidskimmeloste.

Vietti Langhe Nebbiolo DOC, Perbacco 2020

Langhe Nebbiolo "Perbacco" er en vin lavet på 100% Nebbiolo fra Barolo og Barbaresco. Vinificeringen sker separat for hver parcel med alkoholisk gæring i ståltanke i 3-4 uger. Den malolaktiske gæring og modning (ca. 2 år) foregår i franske barriques og store fade af slavonsk eg. En del af vinen fra Barolo bruges til Viettis Barolo "Castiglione", mens resten blandes med vin fra Barbaresco til "Perbacco". Vinen har en rubinrød farve og en kompleks duft med toner af krusemynte, violer, røde frugter, engelsk lakrids og peber. Smagen er dyb og struktureret med afrundede tanniner. Den har et godt gemmepotentiale og vil vinde i kompleksitet med modning. Perfekt til kalv, lam, okse, vildt eller modne hvidskimmeloste.

Mille Vite Langhe Nebbiolo Special Edition DOC 2021

Mille Vite Langhe Nebbiolo er en elegant rødvin fremstillet ved afstilkning og knusning af druerne, efterfulgt af kold premaceration i tre dage i rustfrie stålkar. Gæringen sker ved lav temperatur for at undgå overdreven tanninekstraktion. Vinen lagres på 225 liters renoverede franske fade og bør nydes ved 14-16 grader. Denne Nebbiolo har noter af læder, violer, blomster, mynte og en let fadnote. Frugten domineres af hindbær, ribs og rabarber, med balsamiske noter og let mælkechokolade. Smagen er præget af ren frugt og tørhed med ribs, hindbær og rabarber, samt en lemonbitter mineralitet. Syren er intens, og eftersmagen er lys og sart med en balsamisk, sødbitter nerve. Besøg Mille Vite: millevite.com

Vietti Barbera D´Alba Trevie DOC 2022, Piemonte

Vietti Barbera D´Alba Trevie DOC 2022 Barbera d’Alba ”Trevie” er fremstillet af 100% Barbera-druer, hovedsageligt hentet fra tre forskellige vinmarker i Monforte, Castiglione Falletto og La Morra, deraf navnet ”3 vinmarker”, men også fra andre landsbyer i Langhe. Vinstokkenes alder varierer mellem 25-40 år, og jordbunden er generelt kalk- og lerholdig, en klassisk sammensætning for området. Gæringen foregår på ståltanke og varer omkring 2 uger med daglige overpumpninger og omrøringer. Efter presningen gennemgår vinen en malolaktisk gæring, også på ståltanke. Vinen modnes i cirka 12-15 måneder på en kombination af barriques, store træfade og ståltanke. Barbera ”Trevie” har en klar, rubinrød farve og aromaer af modne kirsebær og blommer med et strejf af vanilje. Smagen er velafbalanceret mellem friskhed, frugt og struktur med en flot afrundet eftersmag, hvor en diskret trækarakter kan anes. Den serveres ideelt til charcuteri, pasta, grøntsager, supper, samt kalv, gris eller kylling.