Vietti Langhe Nebbiolo Perbacco DOC 2021, Piemonte

Vietti Langhe Nebbiolo Perbacco DOC 2021, Piemonte Langhe Nebbiolo Perbacco er fremstillet af 100% Nebbiolo, primært fra parceller i Barolo, men også fra nogle parceller i Barbaresco. Hver parcel vinificeres separat. Den alkoholiske gæring varer ca. 3-4 uger og foregår på ståltanke. Den malolaktiske gæring og den efterfølgende modning (ca. 2 år) finder sted på en blanding af franske barriques og store fade af slavonsk eg. En del af vinene fra Barolo-parcellerne udvælges til Vietti's Barolo Castiglione, mens resten sammenstikkes med vinene fra Barbaresco-parcellerne i store ståltanke lige inden aftapning, hvilket resulterer i Perbacco. Vinen har en flot, klar rubinrød farve. Duften er meget åben og kompleks med toner af krusemynte, violer og delikate røde frugter samt krydrede nuancer af engelsk lakrids og peber. Alle disse noter går igen i smagen, som er dyb og struktureret. Vinen har et godt lagringspotentiale med flotte, afrundede tanniner i eftersmagen. En fremragende Nebbiolo, der vil vinde i kompleksitet og elegance med lidt modning. Server den for eksempel til retter med kalv, lam, okse eller vildt. Den passer også godt til modne hvidskimmeloste.

249 kr

Andre kiggede også på

Langhe Doc Nebbiolo 2020 - Mauro Marengo

"Nebbiolo tager måske sit navn fra den tåge, der opstår i høstperioden eller måske fra det tynde lag af støv, der omsvøber (?) den modne drue ... men en ting er sikkert: intet ødelægger dens berømmelse, et garantisymbol for dette område..." Etiketten vise

Vietti Langhe Nebbiolo Perbacco DOC 2021, Piemonte

Vietti Langhe Nebbiolo Perbacco DOC 2021, Piemonte Langhe Nebbiolo Perbacco er fremstillet af 100% Nebbiolo, primært fra parceller i Barolo, men også fra nogle parceller i Barbaresco. Hver parcel vinificeres separat. Den alkoholiske gæring varer ca. 3-4 uger og foregår på ståltanke. Den malolaktiske gæring og den efterfølgende modning (ca. 2 år) finder sted på en blanding af franske barriques og store fade af slavonsk eg. En del af vinene fra Barolo-parcellerne udvælges til Vietti's Barolo Castiglione, mens resten sammenstikkes med vinene fra Barbaresco-parcellerne i store ståltanke lige inden aftapning, hvilket resulterer i Perbacco. Vinen har en flot, klar rubinrød farve. Duften er meget åben og kompleks med toner af krusemynte, violer og delikate røde frugter samt krydrede nuancer af engelsk lakrids og peber. Alle disse noter går igen i smagen, som er dyb og struktureret. Vinen har et godt lagringspotentiale med flotte, afrundede tanniner i eftersmagen. En fremragende Nebbiolo, der vil vinde i kompleksitet og elegance med lidt modning. Server den for eksempel til retter med kalv, lam, okse eller vildt. Den passer også godt til modne hvidskimmeloste.

Pio Cesare Nebbiolo Langhe 2020, Piemonte

Pio Cesare Langhe Nebbiolo Pio Cesare Langhe Nebbiolo er en vin lavet af 100% Nebbiolo-druer fra Diano d'Alba, La Morra og Barolo. Den minder meget om Barolo i smagen. Vinificering Druerne afstilkes og gæres i temperaturkontrollerede ståltanke med 12 dages skindkontakt. Vinen lagres 30 måneder på fransk eg, hvor 20% lagres i små, nye bariques og 80% i større træbeholdere. Aroma og smag Aromaen har noter af rosmarin, gran og tjære. Smagen er saftig med modne kirsebær, orangeskal, lakrids, mentol og orientalske krydderier. Teksturen er balanceret med kølig frugt og tanniner. Serveringsforslag Perfekt til grillet gris, fjerkræ, lasagne og klassiske italienske retter. Vinen kan iltes 2-3 timer før servering og gemmes op til 10 år. Anmeldelser og point 91 point - Robert Parker's Wine Advocate, august 2022: "En energisk vin med en lys, tonisk personlighed. Perfekt til magre stykker kalv eller gris. Pio Cesare 2019 Langhe Nebbiolo byder på friske frugtaromaer, cassis, rose og blyantspåner med en slank mundfølelse." PIOCESARE

Vietti Barbera D´Alba Trevie DOC 2022, Piemonte

Vietti Barbera D´Alba Trevie DOC 2022 Barbera d’Alba ”Trevie” er fremstillet af 100% Barbera-druer, hovedsageligt hentet fra tre forskellige vinmarker i Monforte, Castiglione Falletto og La Morra, deraf navnet ”3 vinmarker”, men også fra andre landsbyer i Langhe. Vinstokkenes alder varierer mellem 25-40 år, og jordbunden er generelt kalk- og lerholdig, en klassisk sammensætning for området. Gæringen foregår på ståltanke og varer omkring 2 uger med daglige overpumpninger og omrøringer. Efter presningen gennemgår vinen en malolaktisk gæring, også på ståltanke. Vinen modnes i cirka 12-15 måneder på en kombination af barriques, store træfade og ståltanke. Barbera ”Trevie” har en klar, rubinrød farve og aromaer af modne kirsebær og blommer med et strejf af vanilje. Smagen er velafbalanceret mellem friskhed, frugt og struktur med en flot afrundet eftersmag, hvor en diskret trækarakter kan anes. Den serveres ideelt til charcuteri, pasta, grøntsager, supper, samt kalv, gris eller kylling.