Vietti Barbera D´Alba Trevie DOC 2022, Piemonte

Vietti Barbera D´Alba Trevie DOC 2022 Barbera d’Alba ”Trevie” er fremstillet af 100% Barbera-druer, hovedsageligt hentet fra tre forskellige vinmarker i Monforte, Castiglione Falletto og La Morra, deraf navnet ”3 vinmarker”, men også fra andre landsbyer i Langhe. Vinstokkenes alder varierer mellem 25-40 år, og jordbunden er generelt kalk- og lerholdig, en klassisk sammensætning for området. Gæringen foregår på ståltanke og varer omkring 2 uger med daglige overpumpninger og omrøringer. Efter presningen gennemgår vinen en malolaktisk gæring, også på ståltanke. Vinen modnes i cirka 12-15 måneder på en kombination af barriques, store træfade og ståltanke. Barbera ”Trevie” har en klar, rubinrød farve og aromaer af modne kirsebær og blommer med et strejf af vanilje. Smagen er velafbalanceret mellem friskhed, frugt og struktur med en flot afrundet eftersmag, hvor en diskret trækarakter kan anes. Den serveres ideelt til charcuteri, pasta, grøntsager, supper, samt kalv, gris eller kylling.

229 kr

Andre kiggede også på

Vietti Langhe Nebbiolo Perbacco DOC 2021, Piemonte

Vietti Langhe Nebbiolo Perbacco DOC 2021, Piemonte Langhe Nebbiolo Perbacco er fremstillet af 100% Nebbiolo, primært fra parceller i Barolo, men også fra nogle parceller i Barbaresco. Hver parcel vinificeres separat. Den alkoholiske gæring varer ca. 3-4 uger og foregår på ståltanke. Den malolaktiske gæring og den efterfølgende modning (ca. 2 år) finder sted på en blanding af franske barriques og store fade af slavonsk eg. En del af vinene fra Barolo-parcellerne udvælges til Vietti's Barolo Castiglione, mens resten sammenstikkes med vinene fra Barbaresco-parcellerne i store ståltanke lige inden aftapning, hvilket resulterer i Perbacco. Vinen har en flot, klar rubinrød farve. Duften er meget åben og kompleks med toner af krusemynte, violer og delikate røde frugter samt krydrede nuancer af engelsk lakrids og peber. Alle disse noter går igen i smagen, som er dyb og struktureret. Vinen har et godt lagringspotentiale med flotte, afrundede tanniner i eftersmagen. En fremragende Nebbiolo, der vil vinde i kompleksitet og elegance med lidt modning. Server den for eksempel til retter med kalv, lam, okse eller vildt. Den passer også godt til modne hvidskimmeloste.

RESSIA Barbera D´Alba DOC 2022

RESSIA Barbera D'Alba DOC Vigna Canova Green 2022 har en rubinrød farve med violette highlights. Duften er kompleks med nuancer af brombær, koriander og rose samt noter af jod og krydderier. Smagen er sprød og afbalanceret med dvælende tanniner og mineralske accenter.

Vietti Barbera D´Alba Trevie DOC 2022, Piemonte

Vietti Barbera D´Alba Trevie DOC 2022 Barbera d’Alba ”Trevie” er fremstillet af 100% Barbera-druer, hovedsageligt hentet fra tre forskellige vinmarker i Monforte, Castiglione Falletto og La Morra, deraf navnet ”3 vinmarker”, men også fra andre landsbyer i Langhe. Vinstokkenes alder varierer mellem 25-40 år, og jordbunden er generelt kalk- og lerholdig, en klassisk sammensætning for området. Gæringen foregår på ståltanke og varer omkring 2 uger med daglige overpumpninger og omrøringer. Efter presningen gennemgår vinen en malolaktisk gæring, også på ståltanke. Vinen modnes i cirka 12-15 måneder på en kombination af barriques, store træfade og ståltanke. Barbera ”Trevie” har en klar, rubinrød farve og aromaer af modne kirsebær og blommer med et strejf af vanilje. Smagen er velafbalanceret mellem friskhed, frugt og struktur med en flot afrundet eftersmag, hvor en diskret trækarakter kan anes. Den serveres ideelt til charcuteri, pasta, grøntsager, supper, samt kalv, gris eller kylling.

Barbera D´Alba, Vigna Scarrone, Vietti 2019

Barbera D'Alba, Vigna Scarrone, Vietti 2019 Vigna Scarrone er en økologisk vin fra Castiglione Falletto, lavet af gamle Barbera-vinstokke med lavt udbytte. Druerne gennemgår kold maceration og gæring på ståltanke, efterfulgt af malolaktisk gæring og 18 måneders modning på træfade og ståltanke. Vinen har en dyb rubinrød farve med en frugtrig duft af brombær og mørke kirsebær. Smagen er fyldig med høj frugtkoncentration, elegance og kompleksitet. Perfekt til and, lam, okse, vildt og modne oste.