Vietti Barbera D´Alba Trevie DOC 2022, Piemonte

Vietti Barbera D´Alba Trevie DOC 2022 Barbera d’Alba ”Trevie” er fremstillet af 100% Barbera-druer, hovedsageligt hentet fra tre forskellige vinmarker i Monforte, Castiglione Falletto og La Morra, deraf navnet ”3 vinmarker”, men også fra andre landsbyer i Langhe. Vinstokkenes alder varierer mellem 25-40 år, og jordbunden er generelt kalk- og lerholdig, en klassisk sammensætning for området. Gæringen foregår på ståltanke og varer omkring 2 uger med daglige overpumpninger og omrøringer. Efter presningen gennemgår vinen en malolaktisk gæring, også på ståltanke. Vinen modnes i cirka 12-15 måneder på en kombination af barriques, store træfade og ståltanke. Barbera ”Trevie” har en klar, rubinrød farve og aromaer af modne kirsebær og blommer med et strejf af vanilje. Smagen er velafbalanceret mellem friskhed, frugt og struktur med en flot afrundet eftersmag, hvor en diskret trækarakter kan anes. Den serveres ideelt til charcuteri, pasta, grøntsager, supper, samt kalv, gris eller kylling.

229 kr

Andre kiggede også på

Pio Cesare Fides Barbera D’alba 2020 Piemonte

Pio Cesare Fides Barbera d’Alba 2016 er en udsøgt vin, hvor druerne stammer fra marken Colombaro nær Ornato i Serralunga d’Alba. Fra 2017-årgangen kommer druerne fra de ældste vinstokke på marken Mosconi i Monforte d’Alba. Efter høst og selektering gærer og macererer vinen i ståltanke i 25 dage. Den lagrer derefter 18 måneder, primært i store 2.000 liter botti og delvist i franske 225 liter barriques. Vinen har en krydret fylde med noter af fed frugt, våde fade, tjære, flæsk, grafit, blæk, kul, merian, brombær, tranebær, ribs, blommer, knust sten, tobak, læder samt kanel og vanilje fra fadene. Smagen byder på blåbær, sorte kirsebær, frisk frugt, en vis bitterhed, rund og saftig med jord, skovbund og en vis fedme. Vinen er blød uden tanniner, men kompleks, intens og muskuløs på en balanceret måde. En flot Barbera.

Mauro Sebaste Barbera d’Alba DOC Contessa Rosalia 2019

Lagring sker i store franske egetræstønder på 1600 liter i 10-12 måneder, efterfulgt af mindst 2 måneder på flaske. Vinmarken er beliggende i Alba-distriktet, Santa Rosalia-bakken. Vinen har en rubinrød farve. Duften er fyldt med krydderi og bær, delikat men intens. Smagen er tør og harmonisk. Serveres ved 15-17 grader til pasta, kalvekød, svinekød, vildt og fjerkræ.

Barbera D´Alba, Vigna Scarrone, Vietti 2019

Barbera D'Alba, Vigna Scarrone, Vietti 2019 Vigna Scarrone er en økologisk vin fra Castiglione Falletto, lavet af gamle Barbera-vinstokke med lavt udbytte. Druerne gennemgår kold maceration og gæring på ståltanke, efterfulgt af malolaktisk gæring og 18 måneders modning på træfade og ståltanke. Vinen har en dyb rubinrød farve med en frugtrig duft af brombær og mørke kirsebær. Smagen er fyldig med høj frugtkoncentration, elegance og kompleksitet. Perfekt til and, lam, okse, vildt og modne oste.

Velo Barbera Doc 2020 Piemonte

Pragtfuld fadlagret Barbera fra Pimonte med smag af hindbær, solbær, lakrids og brombær. Fyldig og lang eftersmag med dybde og kompleksitet fra fadlagringen. Køb 6 stk. og få dem leveret i en lækker trækasse.