Vietti Barbera D´Alba Trevie DOC 2022, Piemonte

Vietti Barbera D´Alba Trevie DOC 2022 Barbera d’Alba ”Trevie” er fremstillet af 100% Barbera-druer, hovedsageligt hentet fra tre forskellige vinmarker i Monforte, Castiglione Falletto og La Morra, deraf navnet ”3 vinmarker”, men også fra andre landsbyer i Langhe. Vinstokkenes alder varierer mellem 25-40 år, og jordbunden er generelt kalk- og lerholdig, en klassisk sammensætning for området. Gæringen foregår på ståltanke og varer omkring 2 uger med daglige overpumpninger og omrøringer. Efter presningen gennemgår vinen en malolaktisk gæring, også på ståltanke. Vinen modnes i cirka 12-15 måneder på en kombination af barriques, store træfade og ståltanke. Barbera ”Trevie” har en klar, rubinrød farve og aromaer af modne kirsebær og blommer med et strejf af vanilje. Smagen er velafbalanceret mellem friskhed, frugt og struktur med en flot afrundet eftersmag, hvor en diskret trækarakter kan anes. Den serveres ideelt til charcuteri, pasta, grøntsager, supper, samt kalv, gris eller kylling.

229 kr

Andre kiggede også på

Barbera d´Alba Doc 2021 - Bacone

Barbera, en Vin med Dybe Rødder i Piemonte Vinmarker i Santa Rosalia Barbera-vinene fra Santa Rosalia stammer fra vinmarker beliggende tæt på Alba, i en højde mellem 320 og 330 meter over havets overflade. Disse marker, der vender mod syd/sydøst, er o

Pio Cesare Fides Barbera D’alba 2020 Piemonte

Pio Cesare Fides Barbera d’Alba 2016 er en udsøgt vin, hvor druerne stammer fra marken Colombaro nær Ornato i Serralunga d’Alba. Fra 2017-årgangen kommer druerne fra de ældste vinstokke på marken Mosconi i Monforte d’Alba. Efter høst og selektering gærer og macererer vinen i ståltanke i 25 dage. Den lagrer derefter 18 måneder, primært i store 2.000 liter botti og delvist i franske 225 liter barriques. Vinen har en krydret fylde med noter af fed frugt, våde fade, tjære, flæsk, grafit, blæk, kul, merian, brombær, tranebær, ribs, blommer, knust sten, tobak, læder samt kanel og vanilje fra fadene. Smagen byder på blåbær, sorte kirsebær, frisk frugt, en vis bitterhed, rund og saftig med jord, skovbund og en vis fedme. Vinen er blød uden tanniner, men kompleks, intens og muskuløs på en balanceret måde. En flot Barbera.

Barbera D´Alba, Vigna Scarrone, Vietti 2019

Barbera D'Alba, Vigna Scarrone, Vietti 2019 Vigna Scarrone er en økologisk vin fra Castiglione Falletto, lavet af gamle Barbera-vinstokke med lavt udbytte. Druerne gennemgår kold maceration og gæring på ståltanke, efterfulgt af malolaktisk gæring og 18 måneders modning på træfade og ståltanke. Vinen har en dyb rubinrød farve med en frugtrig duft af brombær og mørke kirsebær. Smagen er fyldig med høj frugtkoncentration, elegance og kompleksitet. Perfekt til and, lam, okse, vildt og modne oste.

Vietti Langhe Nebbiolo Perbacco DOC 2021, Piemonte

Vietti Langhe Nebbiolo Perbacco DOC 2021, Piemonte Langhe Nebbiolo Perbacco er fremstillet af 100% Nebbiolo, primært fra parceller i Barolo, men også fra nogle parceller i Barbaresco. Hver parcel vinificeres separat. Den alkoholiske gæring varer ca. 3-4 uger og foregår på ståltanke. Den malolaktiske gæring og den efterfølgende modning (ca. 2 år) finder sted på en blanding af franske barriques og store fade af slavonsk eg. En del af vinene fra Barolo-parcellerne udvælges til Vietti's Barolo Castiglione, mens resten sammenstikkes med vinene fra Barbaresco-parcellerne i store ståltanke lige inden aftapning, hvilket resulterer i Perbacco. Vinen har en flot, klar rubinrød farve. Duften er meget åben og kompleks med toner af krusemynte, violer og delikate røde frugter samt krydrede nuancer af engelsk lakrids og peber. Alle disse noter går igen i smagen, som er dyb og struktureret. Vinen har et godt lagringspotentiale med flotte, afrundede tanniner i eftersmagen. En fremragende Nebbiolo, der vil vinde i kompleksitet og elegance med lidt modning. Server den for eksempel til retter med kalv, lam, okse eller vildt. Den passer også godt til modne hvidskimmeloste.