Volnay Domaine Philippe Bouzereau 2021

BESKRIVELSE Volnay Domaine Philippe Bouzereau 2021 Volnay-distriktet producerer udelukkende rødvine, og siges ofte at være det samme for Côte de Beaune, som Chambolle-Musigny vinene er for Côte de Nuits, d. v. s. meget delikate og charmerende vine. Dette måske sammenlignet med nabodistriktet Pommard's maskuline vine. Selve landsbyen ligner et postkort fra Bourgogne, som den ligger omringet af de prestigiøse vinmarker. Det er først og fremmest i undergrunden man skal finde hemmeligheden bag den delikate stil. Her er det kalk blandet med knuste klipper som dominerer. Der er kæmpe forskelle i jord strukturen på Volnays skråninger som starter i en højde af 230 m. og slutter oppe i 370 m. Distriktet omfatter ca. 213 ha. vinmarker, hvoraf mere end halvdelen er klassificeret som 1. Cru (34 stk. ). Til dem skal der egentligt tillæges de fire 1. Cru-vinmarker (Santenots-du-Milieu, Les Santenots-Dessus, Les Santenots-Blanc og Les Pleures - i alt 29 ha. , kun de røde må sælges som Volnay 1. Cru), som danner Volnay-Santenots og rent faktisk ligger i Meursault-kommunen. Familien Bouzereau i Meursault har dyrket vin i Côte de Beaune i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 købte Philippe Bouzereau det berømte Château de Cîteaux og samlede her hele sin vinproduktion. Efter sine vinstudier i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vinproduktion i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog sønnen (som også hedder Philippe) i 2006 firmaet med de dengang 16 ha. vinmarker - hovedsageligt beliggende i Meursault, men også lidt i nabokommunerne. Da slotsbygningerne, og ikke mindst munkenes oprindelige vinkældre fra 1098, krævede omfattende vedligeholdelsesarbejde, besluttede familien i 2010 at sælge Château de Cîteaux, dog uden også at sælge de tilhørende vinmarker. Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner. Det fremmer ”terroiren” i vinene - en prioritering man også praktiserer i kælderen, med så lidt indgriben i vinificeringen som muligt samt en beskeden anvendelse af nye træfade. I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker, og fra og med årgang 2022 er de første vine certificeret økologiske.

499 kr

Andre kiggede også på

Meursault Les Grands Charrons Domaine Philippe Bouzereau 2020

BESKRIVELSE Meursault Les Grands Charrons Domaine Philippe Bouzereau 2020 Meursault “Les Grands Charrons” fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med druer fra parcellen af samme navn på 2,46 ha. Vinstokkene er plantet i 1950, 1981, 1987 og 1997. Jordbunden er meget dyb og består mest af ler i den nederste del af marken og af en blanding af jord og småsten længere oppe. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og anvender således ingen form for ukrudtsmidler. Siden 2015 har man været i overgang til økologisk dyrkning. Mosten er gæret på egetræsfade med løbende ”batonnage” (omrøring), og vinen bliver derefter modnet på sit ”lie” (bundfald) i 12 måneder på fade, hvoraf de 20% er nye, og derefter 3 måneder på større ståltanke. Inden aftapningen bliver vinen let klaret, men ikke filtreret for at bevare den optimale frugt og finesse. Vinen har et flot, gyldent skær i farven, og duften er meget klassisk Meursault, med både koncentration og finesse. Her finder man sprøde, eksotiske nuancer af citrusfrugter samt mere cremede toner af ferskner, mandler og en smule vanilje. Smagen er meget kompleks og intens med en sprød, mineralsk og krydret finish. Vinen egner sig fint til alle kraftige og eksotiske fiske- eller skaldyrsretter men vil også være flot til fjerkræ og kalv. Meursault bør serveres i store glas, da den har godt af lidt iltning. Serveres afkølet men ikke iskold. Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Meursault Les Grands Charrons Domaine Philippe Bouzereau 2022

BESKRIVELSE Meursault Les Grands Charrons Domaine Philippe Bouzereau 2022 Meursault “Les Grands Charrons” fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med druer fra parcellen af samme navn på 2,46 ha. Vinstokkene er plantet i 1950, 1981, 1987 og 1997. Jordbunden er meget dyb og består mest af ler i den nederste del af marken og af en blanding af jord og småsten længere oppe. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og anvender således ingen form for ukrudtsmidler. Siden 2015 har man været i overgang til økologisk dyrkning. Mosten er gæret på egetræsfade med løbende ”batonnage” (omrøring), og vinen bliver derefter modnet på sit ”lie” (bundfald) i 12 måneder på fade, hvoraf de 20% er nye, og derefter 3 måneder på større ståltanke. Inden aftapningen bliver vinen let klaret, men ikke filtreret for at bevare den optimale frugt og finesse. Vinen har et flot, gyldent skær i farven, og duften er meget klassisk Meursault, med både koncentration og finesse. Her finder man sprøde, eksotiske nuancer af citrusfrugter samt mere cremede toner af ferskner, mandler og en smule vanilje. Smagen er meget kompleks og intens med en sprød, mineralsk og krydret finish. Vinen egner sig fint til alle kraftige og eksotiske fiske- eller skaldyrsretter men vil også være flot til fjerkræ og kalv. Meursault bør serveres i store glas, da den har godt af lidt iltning. Serveres afkølet men ikke iskold. Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Volnay Domaine Philippe Bouzereau 2021

BESKRIVELSE Volnay Domaine Philippe Bouzereau 2021 Volnay-distriktet producerer udelukkende rødvine, og siges ofte at være det samme for Côte de Beaune, som Chambolle-Musigny vinene er for Côte de Nuits, d.v.s. meget delikate og charmerende vine. Dette måske sammenlignet med nabodistriktet Pommard's maskuline vine. Selve landsbyen ligner et postkort fra Bourgogne, som den ligger omringet af de prestigiøse vinmarker. Det er først og fremmest i undergrunden man skal finde hemmeligheden bag den delikate stil. Her er det kalk blandet med knuste klipper som dominerer. Der er kæmpe forskelle i jord strukturen på Volnays skråninger som starter i en højde af 230 m. og slutter oppe i 370 m. Distriktet omfatter ca. 213 ha. vinmarker, hvoraf mere end halvdelen er klassificeret som 1. Cru (34 stk.). Til dem skal der egentligt tillæges de fire 1. Cru-vinmarker (Santenots-du-Milieu, Les Santenots-Dessus, Les Santenots-Blanc og Les Pleures - i alt 29 ha., kun de røde må sælges som Volnay 1. Cru), som danner Volnay-Santenots og rent faktisk ligger i Meursault-kommunen. Familien Bouzereau i Meursault har dyrket vin i Côte de Beaune i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 købte Philippe Bouzereau det berømte Château de Cîteaux og samlede her hele sin vinproduktion. Efter sine vinstudier i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vinproduktion i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog sønnen (som også hedder Philippe) i 2006 firmaet med de dengang 16 ha. vinmarker - hovedsageligt beliggende i Meursault, men også lidt i nabokommunerne. Da slotsbygningerne, og ikke mindst munkenes oprindelige vinkældre fra 1098, krævede omfattende vedligeholdelsesarbejde, besluttede familien i 2010 at sælge Château de Cîteaux, dog uden også at sælge de tilhørende vinmarker. Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner. Det fremmer ”terroiren” i vinene - en prioritering man også praktiserer i kælderen, med så lidt indgriben i vinificeringen som muligt samt en beskeden anvendelse af nye træfade. I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker, og fra og med årgang 2022 er de første vine certificeret økologiske. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: ”Alene går man hurtigt, men når man er to, når man længere! Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Cote D'or 2022 Blanc Domaine Philippe Bouzereau

BESKRIVELSE Cote D'or 2022 Blanc Domaine Philippe Bouzereau Det er deklassificeret Meursault-druer der er i flasken. Det er nemlig Chardonnay-druer fra parcellerne Les Pellans, Les Millerands og Les Murgers de Limozin (i alt 1,87 ha.), med vinstokke der er plantet i 1950 og 2001. Parcellerne ligger i den nedre del af Meursault kommune, hvor jordbunden er meget dyb og består mest af ler, kalk og sand.   Hvorfor laver Bouzereau så ikke Meursault på disse druer? Det gør de ikke, da de ønsker at lave en vin, hvor flere vinnydere kan få en god vinøs oplevelse til noget overkommeligt pris i forhold til en Meursault. En måde at lokke flere kunder i ’Meursault-fælden’????.Det er også èn af grundene til at rigtig mange producenter er startet med at producere Cote d’Or-vine I 2006, efter endt vinstudie i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vin i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog Philippe de 16 ha. vinmarker, hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne. Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner. I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: "Alene går man hurtigt, når man er to når man længere!" Både hans alm. Bourgogne Blanc og Meursault’s ligger fuldstændig i Le Moine stil – det er bare halv pris for noget som er næsten lige så godt   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud FØR alle andre: