Vosne-Romanée 1. Cru Les Chaumes Domaine Méo-Camuzet 2021

Vosne-Romanée 1. Cru Les Chaumes Domaine Méo-Camuzet 2021 Domaine Méo-Camuzet er en af de mest berømte producenter i Bourgogne, grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet af Etienne Camuzet. Ejendommen består af berømte parceller, herunder nogle af de bedste på Grand Cru-marken Clos de Vougeot. Efter Etienne Camuzets død arvede hans datter Maria Noirot vinmarkerne. Da hun døde barnløs i 1959, testamenterede hun ejendommen til Jean Méo, som fastholdt ansættelsen af dygtige markarbejdere og vinbønder, herunder den legendariske vinmager Henri Jayer. Jayer fokuserede på at reducere udbyttet, anvende kold-macerering og undgå pumper og filtrering for at bevare vinens typicitet. I 1985 begyndte Domaine Méo-Camuzet at sælge vinene direkte fra ejendommen. Jean Méo overtog ansvaret for markerne i 1988.

1999 kr

Andre kiggede også på

Domaine Laroche Chablis Premier Cru 'Les Montmains' 2020

Domaine Laroche dyrker vin på 11 1. Cru-vinmarker, i alt 21 ha. Vinmarken Les Montmains (109,61 ha.) ligger på Sereins venstre bred med perfekt sol eksponering. Laroches parcel på 1,46 ha. har en leret undergrund, som giver strukturerede og komplekse vine. Høsten på Les Montmains foregår manuelt, og druerne transporteres i små kasser til kælderen for sortering. Gæringen sker på franske træfade, efterfulgt af malolaktisk gæring på ståltanke. Modningen varer 9 måneder på træfade og yderligere 8 måneder på ståltanke for at bevare vinens friskhed. Aftapningen sker efter naturlig bundfældning og let filtrering. Les Montmains er kendt for sin store klasse. Vinen har en enorm personlighed og kompleksitet, kombineret med god mineralitet og charme. Serveres til skaldyr, fisk eller kalv med krydrede saucer og til rødskimmeloste.

Clos De Vougeot Grand Cru Domaine Méo-Camuzet 2021

Clos De Vougeot Grand Cru Domaine Méo-Camuzet 2021 Domaine Méo-Camuzet er en af Bourgognes mest berømte producenter, grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet af Etienne Camuzet. Ejendommen råder over 2,9 ha på den prestigefyldte Grand Cru-mark Clos de Vougeot. Efter Etienne Camuzets død arvede hans datter, Maria Noirot, vinmarkerne, som senere blev testamenteret til Jean Méo i 1959. Jean Méo ansatte den legendariske vinmager Henri Jayer, der indførte høje standarder for vinproduktionen, herunder reduceret udbytte og temperaturreguleret gæring. Fra 1985 begyndte Domaine Méo-Camuzet at sælge vinene direkte fra ejendommen. Siden 1989 har Jean-Nicolas Méo, Jean Méos søn, ledet domainet og fastholdt de ambitiøse mål, hvilket har sikret domainets position blandt de mest respekterede i Bourgogne.

Domaine Les Chaumes Jean Jacques Bardin Sancerre 2022

er en lysegul vin med intens duft af citrus, blomster og krydderier. Smagen er frisk med noter af citrusfrugt, krydderurter, nødder og et let mineralsk præg. Den lange finish er raffineret og velafbalanceret. Passer godt til fiskeretter som torsk, laks, scampi, skaldyr og modne oste. Loire er et af de største vindyrkningsområder i Frankrig, kendt for sine hvidvine. Området strækker sig fra Pouilly til Atlanterhavskysten, hvilket giver stor variation i klima og jordbund. Loire har tres appellationer, hvor de bedste hvide og mousserende AOC-vine produceres. En kvalitetsrevolution, drevet af unge vinproducenter, har forbedret vinificeringsmetoder og vinfremstilling i området.

Domaine Les Chaumes Jean Jacques Bardin Sancerre 2023

Domaine Les Chaumes Jean Jacques Bardin Sancerre 2023 Denne lysegule vin har en intens duft af citrus, blomster og krydderier. Smagen er frisk med noter af citrusfrugt, krydderurter, nødder og et let mineralsk præg. Den lange finish er raffineret og velafbalanceret. Madparring: Perfekt til fiskeretter som torsk, laks, scampi, skaldyr og modne oste. Loire-vinområdet: Loire er et af Frankrigs største vindyrkningsområder, kendt for sine hvidvine. Området strækker sig fra Pouilly til Atlanterhavskysten og har forskellige klimaer og jordbundstyper. Loire har tres appellationer og producerer nogle af de bedste hvide og mousserende AOC-vine i Frankrig. En kvalitetsrevolution, drevet af unge vinproducenter, har forbedret vinificeringsmetoderne i området.