Maurice Vesselle Champagne Grand Cru Extra Dry
Didier Vesselle producerer fremragende champagne i Bouzy, hvor Pinot Noir dominerer. Han anvender kun første presning, "le cœur" – hjertet. Champagnerne gennemgår ikke malolaktisk andengæring, hvilket bevarer en skarp syre, der modnes i kælderen. Selv efter 20 år forbliver champagnerne friske og mundrensende med terroir-smag af mineraler, kalk og en saltet note, kombineret med lys frugt. Vinen består af 80% Pinot Noir og 20% Chardonnay og modner i gærresterne i mindst 10 år før salg. Den har nødetoner, rugbrød og en frisk syre, der holder champagnen ung og flot i mange år. Vinen er maskulin med en frisk syre og saltet mineralitet.
Denne Extra Dry har en anelse sødme med 17 gram restsukker pr. liter. Sødmen og syren harmonerer perfekt, hvilket gør champagnen blødere og mere imødekommende. Den er frisk, blød og en rigtig pleaser.
Maurice Vesselle