Jean Vesselle, Cuvée 2010, Grand Cru Bouzy

100% Pinot Noir fra en enkelt parcel i Bouzy. Dosage: 4 g/l. Årgang 2009. Enestående Champagne, der minder om stor Bourgogne med bobler. Fra en lille mark på 0,0822 hektar, produceret kun 700 flasker. Gæret på træfade fra Ardennerne. Degorgeret 10. november 2021 efter 12 år på gær. Elegant med fine Pinot Noir-noter og små bobler. Raffineret og feminin. En ældre Champagne-dronning på flaske. Om huset: Vesselle-familien har ejet marker i Bouzy siden 1885. Champagne Jean Vesselle er kendt for fantastiske Pinot Noir-druer. Oprindeligt kendt for rødvine på Pinot Noir. Mange vinmarker blev ødelagt af Phylloxera og Første Verdenskrig. Jean Vesselle: www. champagnejeanvesselle.

1595 kr

Andre kiggede også på

Maurice Vesselle Champagne Grand Cru Extra Dry

Didier Vesselle producerer fremragende champagne i Bouzy, hvor Pinot Noir dominerer. Han anvender kun første presning, "le cœur" – hjertet. Champagnerne gennemgår ikke malolaktisk andengæring, hvilket bevarer en skarp syre, der modnes i kælderen. Selv efter 20 år forbliver champagnerne friske og mundrensende med terroir-smag af mineraler, kalk og en saltet note, kombineret med lys frugt. Vinen består af 80% Pinot Noir og 20% Chardonnay og modner i gærresterne i mindst 10 år før salg. Den har nødetoner, rugbrød og en frisk syre, der holder champagnen ung og flot i mange år. Vinen er maskulin med en frisk syre og saltet mineralitet. Denne Extra Dry har en anelse sødme med 17 gram restsukker pr. liter. Sødmen og syren harmonerer perfekt, hvilket gør champagnen blødere og mere imødekommende. Den er frisk, blød og en rigtig pleaser. Maurice Vesselle

Maurice Vesselle Champagne Grand Cru årg 2000

Didier Vesselle producerer fremragende champagne i Bouzy, hvor Pinot Noir dominerer. Han anvender kun første pres "le cœur" – hjertet. Champagnerne gennemgår ikke malolaktisk gæring, da de lagres længe i kælderen og har brug for en skarpere syre til den modne smag. De er mundrensende og meget friske, selv efter 20 år i kælderen. Det er en terroir-champagne med mineraler, kalk og en saltet smag, der blander sig med lys frugt. Vintage 2000 ligger mindst 15 år med gærresterne i flasken. 80% Pinot Noir, 20% Chardonnay. Flot struktur, frisk med fin elegance og lækker mousse. 2000 har modne toner af rugbrød og nødder i næse og mund. Den flotte syre holder champagnen rank og frisk. Perfekt til mad.

Jean Vesselle, Cuvée 2009, Grand Cru Bouzy

100% Pinot Noir fra en enkelt parcel i Bouzy. Dosage: 4 g/l. Årgang 2009. Enestående Champagne, der minder om stor Bourgogne med bobler. Fra en lille mark på 0,0822 hektar, produceret kun 700 flasker. Gæret på træfade fra Ardennerne. Degorgeret 10. november 2021 efter 12 år på gær. Elegant med fine Pinot Noir-noter og små bobler. Raffineret og feminin. En ældre Champagne-dronning på flaske. Om huset: Vesselle-familien har ejet marker i Bouzy siden 1885. Champagne Jean Vesselle er kendt for fantastiske Pinot Noir-druer. Oprindeligt kendt for rødvine på Pinot Noir. Mange vinmarker blev ødelagt af Phylloxera og Første Verdenskrig. Jean Vesselle: www.champagnejeanvesselle.com

Maurice Vesselle Millésimé Champagne Grand Cru 2013

Didier Vesselle producerer fremragende champagne i Bouzy, hvor Pinot Noir dominerer. Han anvender kun første pres "le cœur" – hjertet. Champagnerne gennemgår ikke malolaktisk andengæring, hvilket bevarer en skarp syre, der modnes i kælderen. Resultatet er friske champagner, selv efter 20 år. Denne terroir-champagne har mineraler, kalk og en saltet smag, blandet med lys frugt. Den består af 80% Pinot Noir og Chardonnay fra Grand Cru-terroirerne i Bouzy og Tours-sur-Marne. Champagnen er frisk, kompleks og lang med en fint kalkholdig tekstur og vinøsitet. Den passer godt til retter som søtunge og laks med kaviar. Didier Vesselle grundlagde huset i 1955 i Bouzy, klassificeret som en grand cru og kendt for Pinot Noir. Terroiret er forbedret gennem jordbearbejdning, og ejendommen er HVE-certificeret. Han producerer vine, der ældes smukt og er fri for mode og trends.