Château Coutet Sauternes 1er Cru Classé Bordeaux 1997

Druerne høstes manuelt i flere omgange, når de er angrebet af botrytis. Vinifikation og lagring sker i egefade, hvoraf ca. 80% er nye, i 18 måneder. Denne dessertvin er lys, elegant og balanceret med livlig syre, flot mineralitet og sødmefulde noter af lynghonning, hvid fersken, ananas og orangemarmelade. Næsen byder på eksotiske noter af mango, honning, ananas, abrikos, orangeskal, lemoncurd, ingefær, safran og vanilje. I munden er vinen rig, sød og tykflydende med en kraftfuld balance af mineralsk syre. Château Coutet i Barsac producerer knivskarpe, kraftfulde, sprøde og livlige vine. Med 1. cru-status ejer de 38 ha vinmarker med gamle stokke, der har rødder i kalksten og ler, og et mikroklima ideelt for botrytis. Ejendommen, der stammer fra 1200-tallet, begyndte vinproduktion i 1643 og var engang ejet af Lur-Saluces-familien fra Château d’Yquem. Vinmarkerne er beplantet med 75% semillon, 23% sauvignon blanc og resten muscadelle. Vinstokkene er i gennemsnit 40 år gamle.

349 kr

Andre kiggede også på

Château La Gaffelière, Saint-Émilion 1. Grand Cru Classé 2016

97 point: Wine Enthusiast: A warm wine rich in tannins and with succulent berry fruits, this is both powerful and elegant. Its density doesn't detract from the fruitiness that shines out of the wine and balances with the structured aging potential. D

Château Carbonnieux Blanc Grand Cru Classé 2020

93 point: Decanter (Jane Anson): One of the benchmark wines for white Pessacs, and it has succeeded here. Plenty of curling aromatics out of the glass, a lovely grip and bounce. Good stuff. A yield of 47hl/ha. 25% new oak. 93-95 point: Win

Château Cos d'Estournel - 2. Cru Classé 2016

Château Cos d'Estournel er det første slot, man møder, når man kører ind i Saint-Estèphe fra syd. Slottets unikke arkitektur med pagodelignende tårne minder om skotske destillerier. Her produceres en af Bordeaux' bedste vine, som i gode årgange kan konkurrere med Château Lafite-Rothschild. Louis-Gaspard d’Estournel, skaberen af slottet og vinen, opdagede, at undergrunden her gav bedre vine end andre steder i området. Vinen blev populær, også i Indien, og blandt fans i Europa var dronning Victoria, Zaren af Rusland, Napoleon III, Jules Verne og Karl Marx. Siden 2000 har Michel Reybier ejet Château Cos d'Estournel og investeret i både kælder og slot. Produktionen er optimeret for at undgå iltning ved at transportere mosten og vinen via tyngdekraften. Vinen fra Cos d'Estournel er en af Médoc’s bedste vine. Anmeldelser: - VINOUS: "Monumental, benchmark Cos d’Estournel, der vil give årtier af glæde." - JAMESSUCKLING.COM: "Muscular, veldefineret og tonet. Fyldig med dyb og tæt frugt, kraftfuld og rig." - ROBERT PARKER'S WINE ADVOCATE: "Elektrisk, med energi og dybde af smag, super modne tanniner og episk længde. Magisk."

Château Palmer, Margaux, 3.Cru Classé 2018

Château Palmer 2008 er en af de bedste årgange ifølge Robert Parker. Vinen har en dyb lilla farve og rige noter af stegt kød, brombær, creme de cassis, toast, røg og kamfer. Den består af 53% Cabernet Sauvignon og 47% Merlot, og kun 50% af produktionen blev brugt til denne årgang. Vinen er fyldig med sødere tanniner og forventes at være moden mellem 2008 og 2030. Château Palmer, etableret i 1814 af den engelske general Charles Palmer, er kendt for at konkurrere med Château Margaux. Siden 1960'erne har de produceret vine af høj kvalitet, og med Thomas Duroux som manager siden 2006, er kvaliteten yderligere forbedret. Siden 2008 har Château Palmer været fuldt omlagt til biodynamisk produktion og blev certificeret i 2017. De har overgået mange andre topvine i Bordeaux og er kendt for deres maskuline og lagringsværdige vine.