Domaine Bouzereau Meursault-Charmes 1´cru, Bourgogne 2018

Domaine Bouzereau Meursault-Charmes 1er Cru Bourgogne 2018 er fremstillet af druer fra en 0,22 ha parcel med vinstokke plantet i 1950 i ler- og kalkjord. Ingen ukrudtsmidler anvendes, og siden 2015 har vingården været i overgang til økologisk dyrkning. Mosten gæres på egetræsfade med omrøring og modnes i 12 måneder på fade, hvoraf 20% er nye, og derefter 3 måneder på ståltanke. Vinen klaret let inden aftapning for at bevare frugt og finesse. Duften har nuancer af akacieblomst, abrikos, mirabel og mandel med god mineralitet. Smagen byder på “Crème Brûlée”, citrusfrugt og grøn mandel. Klassisk Chardonnay med toner af hasselnød og mandel, meget mineralsk og ren. Vinen har godt gemmepotentiale og serveres til kammusling, hummer, fisk eller and i lys sauce. Meursault bør serveres i store glas og afkølet, men ikke iskold.

649 kr

Andre kiggede også på

Domaine Bouzereau Meursault-Charmes 1´cru, Bourgogne 2018

Domaine Bouzereau Meursault-Charmes 1er Cru Bourgogne 2018 er fremstillet af druer fra en 0,22 ha parcel med vinstokke plantet i 1950 i ler- og kalkjord. Ingen ukrudtsmidler anvendes, og siden 2015 har vingården været i overgang til økologisk dyrkning. Mosten gæres på egetræsfade med omrøring og modnes i 12 måneder på fade, hvoraf 20% er nye, og derefter 3 måneder på ståltanke. Vinen klaret let inden aftapning for at bevare frugt og finesse. Duften har nuancer af akacieblomst, abrikos, mirabel og mandel med god mineralitet. Smagen byder på “Crème Brûlée”, citrusfrugt og grøn mandel. Klassisk Chardonnay med toner af hasselnød og mandel, meget mineralsk og ren. Vinen har godt gemmepotentiale og serveres til kammusling, hummer, fisk eller and i lys sauce. Meursault bør serveres i store glas og afkølet, men ikke iskold.

Domaine Huguenot Charmes-Chambertin Grand Cru

Charmes-Chambertin fra Domaine Huguenot er en biodynamisk vin, der kombinerer finesse, frugtkarakter og kompleksitet. Druerne selekteres nøje og gennemgår en kold skindmacerering i 7-10 dage for at trække aroma, farve og smag ud. Den alkoholiske gæring varer ca. 15 dage, efterfulgt af malolaktisk gæring og 18 måneders modning på fad. Vinen afslutter modningen i rustfrie ståltanke og aftappes i foråret, andet år efter høsten. Duften er koncentreret og frisk med nuancer af modne, mørke bær. Smagen er kødfuld og fyldig med en trækarakter i sin ungdom og en frugtkoncentration, der hurtigt udvikler sig i glasset. Vinen kan gemmes i flere år, men ved lidt iltning på karaffel giver den allerede meget fra sig.

Domaine Remi Jobard, Meursault 1. Cru Le Poruzot-Dessus 2019

Le Porusot Dessus 1er Cru marken ligger syd for Meursault, nær Puligny-Montrachet. Marken har en kalkstens-, mergel- og lerjordbund, perfekt til fyldige hvidvine. Jobards økologiske vinstokke er plantet i 1985 og 1944. Rémi Jobard høster druerne manuelt og presser dem skånsomt. Gæringen sker med druernes egne gærceller, først i udvendige tanke fra oktober til november og derefter i kælderen. Vinen modnes på barriques fra Stockinger i Østrig og yderligere 6 måneder på tank. Denne Meursault har en intens duft af flintsten, eksotiske frugter som passion og litchie, samt lindeblomst og kølige toner af hvidtjørneblomster og lime. Smagen er sprød og frugtsød med god struktur og kødfuldhed. Vinen har god mineralitet og tannin med fantastisk finesse. Perfekt til skaldyr og fisk. Serveres ved 10-12 grader.

Domaine Morey Coffinet Meursault 1er Cru Perrieres 2018

Næsen åbner sig med blomsteraromaer, frisk marmor og kridtpulver, blandet med citrus, lime og kiwi. På ganen afslører vinen lime, grapefrugt, æble, pære og mirabelle blommer, sammen med en dynamisk mineralitet. Denne vin er næsten uimodståelig nu og vil ældes med lethed i et årti eller mere. Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, resultatet af en sammenslutning af Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste vinmarker ligger i Chassagne-Montrachet, herunder premier crus la Romanée, Remilly og les Caillerets, men godset har også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk og lagres på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.