Domaine Huguenot Charmes-Chambertin Grand Cru

Charmes-Chambertin fra Domaine Huguenot er en biodynamisk vin, der kombinerer finesse, frugtkarakter og kompleksitet. Druerne selekteres nøje og gennemgår en kold skindmacerering i 7-10 dage for at trække aroma, farve og smag ud. Den alkoholiske gæring varer ca. 15 dage, efterfulgt af malolaktisk gæring og 18 måneders modning på fad. Vinen afslutter modningen i rustfrie ståltanke og aftappes i foråret, andet år efter høsten. Duften er koncentreret og frisk med nuancer af modne, mørke bær. Smagen er kødfuld og fyldig med en trækarakter i sin ungdom og en frugtkoncentration, der hurtigt udvikler sig i glasset. Vinen kan gemmes i flere år, men ved lidt iltning på karaffel giver den allerede meget fra sig.

1999 kr

Andre kiggede også på

Domaine Morey-Coffinet - Batard Montrachet Grand Cru 2018

Batard fra Domaine Morey-Coffinet er en eksklusiv vin, der produceres i meget begrænset mængde. Thibault ejer kun 0,13 hektar og fremstiller cirka ét fad om året. Denne vin er uimodståelig nu og kan ældes i over et årti. Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og dækker 8,5 hektar. Vingården er resultatet af en fusion mellem Marc Morey og Fernand Coffinet. De fleste vinmarker er i Chassagne-Montrachet, inklusive premier crus som la Romanée, Remilly og les Caillerets. Der er også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk, og vinen lagres på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

Domaine Bouzereau Meursault-Charmes 1´cru, Bourgogne 2018

Domaine Bouzereau Meursault-Charmes 1er Cru Bourgogne 2018 er fremstillet af druer fra en 0,22 ha parcel med vinstokke plantet i 1950 i ler- og kalkjord. Ingen ukrudtsmidler anvendes, og siden 2015 har vingården været i overgang til økologisk dyrkning. Mosten gæres på egetræsfade med omrøring og modnes i 12 måneder på fade, hvoraf 20% er nye, og derefter 3 måneder på ståltanke. Vinen klaret let inden aftapning for at bevare frugt og finesse. Duften har nuancer af akacieblomst, abrikos, mirabel og mandel med god mineralitet. Smagen byder på “Crème Brûlée”, citrusfrugt og grøn mandel. Klassisk Chardonnay med toner af hasselnød og mandel, meget mineralsk og ren. Vinen har godt gemmepotentiale og serveres til kammusling, hummer, fisk eller and i lys sauce. Meursault bør serveres i store glas og afkølet, men ikke iskold.

Domaine Chanzy Clos De Vougeot Grand Cru 2016

Top Grand Cru Bourgogne - Kun 684 flasker produceret Clos de Vougeot er kendt for sin kalkholdige jordbund, ideel til Pinot Noir. Årgangen 2016 er rost for sin balance og elegance. Vinen er lagret i egetræsfade i 16 måneder og derefter 2 måneder i ståltanke. Farven er dyb rubin, og næsen byder på en kompleks buket af blomster- og frugtaromaer med modne røde frugter som kirsebær og hindbær, samt undertoner af jord, krydderier og træ. Smagen er rig og fyldig med integrerede tanniner, noter af røde bær og en karakteristisk mineralitet. Perfekt afstemt syrlighed og en lang, kompleks eftersmag. Vinen kan drikkes nu med dekantering eller gemmes i 15-20 år. CHANZY

Domaine Les Parcellaires de SaulxCharmes Chambertin Grand Cru 2015

Les Parcellaires de Saulx henter Pinot Noir-druerne fra en lille parcel i Charmes-Chambertin med en undergrund af klippe, kalk- og jernholdige sten. Denne sammensætning skaber delikate og komplekse vine. Vinen vinificeres i Meursault med klassisk Bourgogne-metode: gæring i store trækar, malolaktisk gæring og modning i 15-18 måneder på nye burgundiske træfade. Vinen har en mørk, rubinrød farve. Duften er kompleks med nuancer af roser, ribs og blommer. Smagen er frugtig med toner af sorte bær, vanilje og krydderier, og den slutter elegant og velouragtig. Serveres til lam, okse, fuglevildt eller råvildt. Vinen kan gemmes i 10-15 år under gode forhold og vinde i harmoni og kompleksitet.