Domaine Laroche Chablis Premier Cru 'Les Montmains' 2020

Domaine Laroche dyrker vin på 11 1. Cru-vinmarker, i alt 21 ha. Vinmarken Les Montmains (109,61 ha. ) ligger på Sereins venstre bred med perfekt sol eksponering. Laroches parcel på 1,46 ha. har en leret undergrund, som giver strukturerede og komplekse vine. Høsten på Les Montmains foregår manuelt, og druerne transporteres i små kasser til kælderen for sortering. Gæringen sker på franske træfade, efterfulgt af malolaktisk gæring på ståltanke. Modningen varer 9 måneder på træfade og yderligere 8 måneder på ståltanke for at bevare vinens friskhed. Aftapningen sker efter naturlig bundfældning og let filtrering. Les Montmains er kendt for sin store klasse. Vinen har en enorm personlighed og kompleksitet, kombineret med god mineralitet og charme. Serveres til skaldyr, fisk eller kalv med krydrede saucer og til rødskimmeloste.

449,-379 kr

Andre kiggede også på

Mercurey Premier Cru, Les Velley 2022

Jacqueson Les Velley er her i årgang 2022 en fløjlsblød og saftig Bourgogne-vin, der bare giver solid Bourgogne-charme til prisen. Vinen har en transparent rød farve og indsmigrende og pivfriske aromaer af kirsebær, jordbær, skovbund og mineral

Chablis 1er Cru, Fourchaume 'Les Vaupulans' 2022

Les Vaupulans er et brag af en Chablis fra denne ærke-økologiske producent, der med hastige skridt nærmer sig toppen af Chablis.  Vaupulans er som altid mere fedmefyldt og cremet i frugten end den almindelige Fourchaume Premier Cru, som forekom

Chablis 1er Cru, Fourchaume 'Les Côtes de Fontenay' 2022

Côtes de Fontenay er en stor, sprød og nærmest flintet Chablis. Vinens klare, strågule farve efterfølges af intense, stenede aromaer af citrus, æbler, krudt, kalk og røg. I munden folder den sig smukt ud med tilsvarende intensitet.&#

Domaine Les Parcellaires de SaulxCharmes Chambertin Grand Cru 2015

Les Parcellaires de Saulx henter Pinot Noir-druerne fra en lille parcel i Charmes-Chambertin med en undergrund af klippe, kalk- og jernholdige sten. Denne sammensætning skaber delikate og komplekse vine. Vinen vinificeres i Meursault med klassisk Bourgogne-metode: gæring i store trækar, malolaktisk gæring og modning i 15-18 måneder på nye burgundiske træfade. Vinen har en mørk, rubinrød farve. Duften er kompleks med nuancer af roser, ribs og blommer. Smagen er frugtig med toner af sorte bær, vanilje og krydderier, og den slutter elegant og velouragtig. Serveres til lam, okse, fuglevildt eller råvildt. Vinen kan gemmes i 10-15 år under gode forhold og vinde i harmoni og kompleksitet.