Domaine Laroche Chablis Premier Cru 'Les Montmains' 2020

Domaine Laroche dyrker vin på 11 1. Cru-vinmarker, i alt 21 ha. Vinmarken Les Montmains (109,61 ha. ) ligger på Sereins venstre bred med perfekt sol eksponering. Laroches parcel på 1,46 ha. har en leret undergrund, som giver strukturerede og komplekse vine. Høsten på Les Montmains foregår manuelt, og druerne transporteres i små kasser til kælderen for sortering. Gæringen sker på franske træfade, efterfulgt af malolaktisk gæring på ståltanke. Modningen varer 9 måneder på træfade og yderligere 8 måneder på ståltanke for at bevare vinens friskhed. Aftapningen sker efter naturlig bundfældning og let filtrering. Les Montmains er kendt for sin store klasse. Vinen har en enorm personlighed og kompleksitet, kombineret med god mineralitet og charme. Serveres til skaldyr, fisk eller kalv med krydrede saucer og til rødskimmeloste.

449,-379 kr

Andre kiggede også på

Domaine Remi Jobard Volnay 1er Cru 'Les Santenots' 2018

Rémi Jobard høster økologisk Pinot Noir-druer manuelt, selekterer nøje, afstilkker og maser dem skånsomt. Druerne gæres køligt med naturlige gærceller, først i udvendige tanke fra oktober til november og derefter i kælderen på østrigske demi-muids (600 l., 25% nye) fra Stockinger. Vinen modnes i 18 måneder på de samme træfade og aftappes uden filtrering. Volnay 1. Cru Les Santenots har en delikat, frugtig duft med røgede nuancer af træ og vanilje. Smagen er kompleks med toner af kirsebær, violer og milde krydderier som kanel. Den har en fin balance mellem struktur, kødfuldhed og charme. Eftersmagen er lang med god tannin og underliggende mineralitet, der giver modspil til frugtsødmen. Serveres ved 12-14 grader til fuglevildt, lam, okse og modne hvidskimmeloste.

Domaine Morey-Coffinet - Puligny Montrachet 1er Cru Les Pucelles 2019

Puligny Pucelles 2019 er en fremragende vin fra en 12,3 hektar stor Premier Cru-vingård i Puligny-Montrachet, Bourgogne. Beliggende ved siden af Batard Montrachet, tilbyder denne vin en frisk og kompleks smagsprofil med noter af lime, grapefrugt, æble, pære og mirabelle blommer samt en dynamisk mineralitet. Den er næsten uimodståelig nu og vil ældes yndefuldt i et årti eller mere. Domaine Morey-Coffinet, beliggende i Chassagne-Montrachet, er en 8,5 hektar stor vingård, der dyrker vinstokke økologisk. Vingården lagrer vinene på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

Domaine Remi Jobard Monthelie 1er Cru 'Les Vignes-Rondes' 2018

Monthelie 1. Cru "Les Vignes Rondes" er en elegant rødvin fra en vinmark øst for landsbyen Monthelie, nær Volnay og Meursault. Undergrunden består af kalksten, rødt ler og mergel, hvilket giver vinen struktur og charme. Rémi Jobard høster økologisk dyrkede druer manuelt og gennemgår en streng selektering. Gæringen foregår køligt med druernes egne gærceller, først i udvendige gærtanke og derefter i kælderen på østrigske demi-muids (600 l., 25% nye) fra Stockinger. Vinen modnes i 18 måneder på træfade og aftappes uden filtrering. Vinen har en dyb, granatrød farve og en frugtig, elegant duft. Smagen er præget af finesse og harmoni mellem dybde, sprødhed og charme. Den udvikler komplekse toner af mørke bær og skovbund med tiden. Serveres ved 12-14 grader til grillet eller stegt and, lam, okse eller fuglevildt, gerne med vilde svampe, ribs eller tyttebær.

Chablis 1er Cru, Fourchaume 'Les Vaupulans' 2022

Les Vaupulans er et brag af en Chablis fra denne ærke-økologiske producent, der med hastige skridt nærmer sig toppen af Chablis.  Vaupulans er som altid mere fedmefyldt og cremet i frugten end den almindelige Fourchaume Premier Cru, som forekommer mere