Duplessis - Chablis Les Clos Grand Cru 2019

Flaskestørrelse: 0,75 Områdenavn: Bourgogne Land: Frankrig Vintype: Hvidvin Anbefales til: Kraftige fiskeretter, svampe, hummer, kammuslinger, snegle, fjerkræ, nødder, krydderier, smør Druer: 100% Chardonnay Økologisk: Ja Vinhus: Domaine Duplessis Les Clo.

675 kr

Andre kiggede også på

Chablis 1er Cru, Fourchaume 'Les Côtes de Fontenay' 2022

Côtes de Fontenay er en stor, sprød og nærmest flintet Chablis. Vinens klare, strågule farve efterfølges af intense, stenede aromaer af citrus, æbler, krudt, kalk og røg. I munden folder den sig smukt ud med tilsvarende intensitet.&#

Michel Noellat Clos De Vougeot Grand Cru 2016

Denne vin er lavet af Pinot Noir-druer fra 0,47 ha Grand Cru Clos Vouge med 80 år gamle vinstokke. Druerne høstes manuelt og afstilkes, efterfulgt af en kold forgæring i 3-5 dage og en gæring i 15-20 dage. Vinen lagres på egetræsfade (70% nye) i 15-18 måneder. Den har en dyb rød farve og typiske Pinot Noir-aromaer med en rig smag af røde frugter og en god balance mellem frugt og krydderi. Domainet ledes af brødrene Alain og Jean-Marc Noëllat og producerer også andre Grands Crus, Premiers Crus samt Village og Regional vine.

Clos La Gaffelière, Saint-Èmilion Grand Cru 2020

91-93 point: Vinous: The 2020 Clos La Gaffelière is a super attractive second wine. It is a bit darker and more overt than the Grand Vin, both of which lend quite a bit of immediacy. Black cherry, plum, spice, chocolate and leather build nicely in th

Chambertin Clos de Béze 2009 Grand Cru, Domaine Pierre Damoy

Vinene fra Domaine Pierre Damoy er en sand perle i Gevrey-Chambertin. Domainet blev grundlagt i det forrige århundrede af Julien Damoy og er siden gået i arv til familiens ældste søn, Jacques Damoy. Da Jacques døde i 1992 uden en oplagt arving, overtog hans nevø Pierre vinhuset. Med 2,22 hektar vinmarker i Chapelle de Chambertin og 5,36 hektar i Clos de Bèze lå der et stort potentiale, som dog ikke tidligere var blevet udnyttet fuldt ud. Da Pierre trådte til, fulgte appellationens vinbønder ham nøje for at se, om han kunne løfte opgaven. Det lykkedes, og i dag er Pierre anerkendt som en fremtrædende skikkelse i området. Pierre har et skarpt øje for hver enkelt vinstoks særlige egenskaber og formår dermed at fremhæve mikroklimaets karakteristika i sine vine. Han opretholder en tæt forbindelse til naturen ved at undgå brug af kunstgødning og sprøjtemidler, hvilket giver vinene en større renhed og en endnu tydeligere afspejling af terroiret. Pierre er også kendt for at være den sidste i appellationen, der høster sine druer, og han forestår selv sorteringen, som foregår klase for klase for at sikre den højeste kvalitet. Der er ofte debat om, hvorvidt Le Chambertin er bedre end Clos de Bèze, men sandheden er, at de to vine har hver sin unikke identitet. Forskellene kan tilskrives de forskellige hældningsgrader og soleksponering af vinmarkerne. Clos de Bèze er ofte mere feminin med bløde og indtagende aromaer, måske med lidt mere elegance og finesse. Le Chambertin er derimod mere maskulin og kan være uregerlig som ung, hvilket kræver længere flaskelagring. Efter 20 års lagring vil Le Chambertin ofte udstråle den race og klasse, som Clos de Bèze viser i sin ungdom.