Domaine Remi Jobard Volnay 1er Cru 'Les Santenots' 2018
Rémi Jobard høster økologisk Pinot Noir-druer manuelt, selekterer nøje, afstilkker og maser dem skånsomt. Druerne gæres køligt med naturlige gærceller, først i udvendige tanke fra oktober til november og derefter i kælderen på østrigske demi-muids (600 l., 25% nye) fra Stockinger. Vinen modnes i 18 måneder på de samme træfade og aftappes uden filtrering. Volnay 1. Cru Les Santenots har en delikat, frugtig duft med røgede nuancer af træ og vanilje. Smagen er kompleks med toner af kirsebær, violer og milde krydderier som kanel. Den har en fin balance mellem struktur, kødfuldhed og charme. Eftersmagen er lang med god tannin og underliggende mineralitet, der giver modspil til frugtsødmen. Serveres ved 12-14 grader til fuglevildt, lam, okse og modne hvidskimmeloste.