Domaine Jean-Pierre Maldant Corton Les Grandes Lolieres Grand Cru 2015

Jean-Pierre Maldant ejer en 0,27 ha parcel i Grand Cru-vinmarken 'Les Grandes Lolières' i Ladoix-Sérigny. Vinstokkene er 80 år gamle, og jorden består af ler og kalk på en kalkklippe, hvilket giver lavt udbytte men høj kompleksitet. Vinen gærer og modnes i 14 måneder på Bourgogne træfade. Grand Cru Corton Les Grandes Lolières har en kompleks duft af modne bær og roser. Smagen er typisk Bourgogne med styrke, krydderier og sarthed. Med alderen udvikler vinen noter af skovbund, læder og tørrede blade. Perfekt til lam, kalv, okse eller vildt.

899 kr

Andre kiggede også på

Domaine Remi Jobard Volnay 1er Cru 'Les Santenots' 2018

Rémi Jobard høster økologisk Pinot Noir-druer manuelt, selekterer nøje, afstilkker og maser dem skånsomt. Druerne gæres køligt med naturlige gærceller, først i udvendige tanke fra oktober til november og derefter i kælderen på østrigske demi-muids (600 l., 25% nye) fra Stockinger. Vinen modnes i 18 måneder på de samme træfade og aftappes uden filtrering. Volnay 1. Cru Les Santenots har en delikat, frugtig duft med røgede nuancer af træ og vanilje. Smagen er kompleks med toner af kirsebær, violer og milde krydderier som kanel. Den har en fin balance mellem struktur, kødfuldhed og charme. Eftersmagen er lang med god tannin og underliggende mineralitet, der giver modspil til frugtsødmen. Serveres ved 12-14 grader til fuglevildt, lam, okse og modne hvidskimmeloste.

Domaine Les Chaumes Jean Jacques Bardin Sancerre 2022

er en lysegul vin med intens duft af citrus, blomster og krydderier. Smagen er frisk med noter af citrusfrugt, krydderurter, nødder og et let mineralsk præg. Den lange finish er raffineret og velafbalanceret. Passer godt til fiskeretter som torsk, laks, scampi, skaldyr og modne oste. Loire er et af de største vindyrkningsområder i Frankrig, kendt for sine hvidvine. Området strækker sig fra Pouilly til Atlanterhavskysten, hvilket giver stor variation i klima og jordbund. Loire har tres appellationer, hvor de bedste hvide og mousserende AOC-vine produceres. En kvalitetsrevolution, drevet af unge vinproducenter, har forbedret vinificeringsmetoder og vinfremstilling i området.

Domaine Morey-Coffinet - Batard Montrachet Grand Cru 2018

Batard fra Domaine Morey-Coffinet er en eksklusiv vin, der produceres i meget begrænset mængde. Thibault ejer kun 0,13 hektar og fremstiller cirka ét fad om året. Denne vin er uimodståelig nu og kan ældes i over et årti. Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og dækker 8,5 hektar. Vingården er resultatet af en fusion mellem Marc Morey og Fernand Coffinet. De fleste vinmarker er i Chassagne-Montrachet, inklusive premier crus som la Romanée, Remilly og les Caillerets. Der er også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk, og vinen lagres på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

Domaine Morey-Coffinet - Puligny Montrachet 1er Cru Les Pucelles 2019

Puligny Pucelles 2019 er en fremragende vin fra en 12,3 hektar stor Premier Cru-vingård i Puligny-Montrachet, Bourgogne. Beliggende ved siden af Batard Montrachet, tilbyder denne vin en frisk og kompleks smagsprofil med noter af lime, grapefrugt, æble, pære og mirabelle blommer samt en dynamisk mineralitet. Den er næsten uimodståelig nu og vil ældes yndefuldt i et årti eller mere. Domaine Morey-Coffinet, beliggende i Chassagne-Montrachet, er en 8,5 hektar stor vingård, der dyrker vinstokke økologisk. Vingården lagrer vinene på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.