Domaine Jean-Pierre Maldant Corton Les Grandes Lolieres Grand Cru 2015

Jean-Pierre Maldant ejer en 0,27 ha parcel i Grand Cru-vinmarken 'Les Grandes Lolières' i Ladoix-Sérigny. Vinstokkene er 80 år gamle, og jorden består af ler og kalk på en kalkklippe, hvilket giver lavt udbytte men høj kompleksitet. Vinen gærer og modnes i 14 måneder på Bourgogne træfade. Grand Cru Corton Les Grandes Lolières har en kompleks duft af modne bær og roser. Smagen er typisk Bourgogne med styrke, krydderier og sarthed. Med alderen udvikler vinen noter af skovbund, læder og tørrede blade. Perfekt til lam, kalv, okse eller vildt.

899 kr

Andre kiggede også på

Domaine Morey-Coffinet - Corton Grand Cru 2019

Corton-bakken er et unikt terroir med 160,1 hektar "Grand Cru", hvoraf 51,2 hektar er Chardonnay, kendt som Corton-Charlemagne. Pinot Noir herfra aftappes som Corton Grand Cru. Thibault har skaffet druer fra Corton, som afstilkes og efter tre ugers maceration lagres i 16 måneder på burgundiske barriques, hvoraf 50% er nye. Resultatet er en tæt og mørk bær-Corton, der skinner i 2019-årgangen med sit ekstrakt og fine tanninstruktur. Denne vin vil blomstre efter fire-fem års flaskelagring og har potentiale til at ældes i over to årtier. Røde Cortons er kendt for at være reserverede som unge, men modnes godt i flasken. Tålmodighed belønnes, som Clive Coates MW bemærker: "Røde Cortons har brug for tid til at blive rundere og modnes godt i flasken." Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, resultatet af en sammenslutning af Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste vinmarker er i Chassagne-Montrachet, men der er også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk og lagres på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

Domaine Jean-Pierre Maldant Corton Les Grandes Lolieres Grand Cru 2015

Jean-Pierre Maldant ejer en 0,27 ha parcel i Grand Cru-vinmarken 'Les Grandes Lolières' i Ladoix-Sérigny. Vinstokkene er 80 år gamle, og jorden består af ler og kalk på en kalkklippe, hvilket giver lavt udbytte men høj kompleksitet. Vinen gærer og modnes i 14 måneder på Bourgogne træfade. Grand Cru Corton Les Grandes Lolières har en kompleks duft af modne bær og roser. Smagen er typisk Bourgogne med styrke, krydderier og sarthed. Med alderen udvikler vinen noter af skovbund, læder og tørrede blade. Perfekt til lam, kalv, okse eller vildt.

Domaine Morey-Coffinet - Batard Montrachet Grand Cru 2018

Batard fra Domaine Morey-Coffinet er en eksklusiv vin, der produceres i meget begrænset mængde. Thibault ejer kun 0,13 hektar og fremstiller cirka ét fad om året. Denne vin er uimodståelig nu og kan ældes i over et årti. Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og dækker 8,5 hektar. Vingården er resultatet af en fusion mellem Marc Morey og Fernand Coffinet. De fleste vinmarker er i Chassagne-Montrachet, inklusive premier crus som la Romanée, Remilly og les Caillerets. Der er også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk, og vinen lagres på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

Chambertin Clos de Béze 2009 Grand Cru, Domaine Pierre Damoy

Vinene fra Domaine Pierre Damoy er en sand perle i Gevrey-Chambertin. Domainet blev grundlagt i det forrige århundrede af Julien Damoy og er siden gået i arv til familiens ældste søn, Jacques Damoy. Da Jacques døde i 1992 uden en oplagt arving, overtog hans nevø Pierre vinhuset. Med 2,22 hektar vinmarker i Chapelle de Chambertin og 5,36 hektar i Clos de Bèze lå der et stort potentiale, som dog ikke tidligere var blevet udnyttet fuldt ud. Da Pierre trådte til, fulgte appellationens vinbønder ham nøje for at se, om han kunne løfte opgaven. Det lykkedes, og i dag er Pierre anerkendt som en fremtrædende skikkelse i området. Pierre har et skarpt øje for hver enkelt vinstoks særlige egenskaber og formår dermed at fremhæve mikroklimaets karakteristika i sine vine. Han opretholder en tæt forbindelse til naturen ved at undgå brug af kunstgødning og sprøjtemidler, hvilket giver vinene en større renhed og en endnu tydeligere afspejling af terroiret. Pierre er også kendt for at være den sidste i appellationen, der høster sine druer, og han forestår selv sorteringen, som foregår klase for klase for at sikre den højeste kvalitet. Der er ofte debat om, hvorvidt Le Chambertin er bedre end Clos de Bèze, men sandheden er, at de to vine har hver sin unikke identitet. Forskellene kan tilskrives de forskellige hældningsgrader og soleksponering af vinmarkerne. Clos de Bèze er ofte mere feminin med bløde og indtagende aromaer, måske med lidt mere elegance og finesse. Le Chambertin er derimod mere maskulin og kan være uregerlig som ung, hvilket kræver længere flaskelagring. Efter 20 års lagring vil Le Chambertin ofte udstråle den race og klasse, som Clos de Bèze viser i sin ungdom.