Domaine Jean-Pierre Maldant Corton Les Grandes Lolieres Grand Cru 2015

Jean-Pierre Maldant ejer en 0,27 ha parcel i Grand Cru-vinmarken 'Les Grandes Lolières' i Ladoix-Sérigny. Vinstokkene er 80 år gamle, og jorden består af ler og kalk på en kalkklippe, hvilket giver lavt udbytte men høj kompleksitet. Vinen gærer og modnes i 14 måneder på Bourgogne træfade. Grand Cru Corton Les Grandes Lolières har en kompleks duft af modne bær og roser. Smagen er typisk Bourgogne med styrke, krydderier og sarthed. Med alderen udvikler vinen noter af skovbund, læder og tørrede blade. Perfekt til lam, kalv, okse eller vildt.

899 kr

Andre kiggede også på

Domaine Laroche Chablis Premier Cru 'Les Montmains' 2020

Domaine Laroche dyrker vin på 11 1. Cru-vinmarker, i alt 21 ha. Vinmarken Les Montmains (109,61 ha.) ligger på Sereins venstre bred med perfekt sol eksponering. Laroches parcel på 1,46 ha. har en leret undergrund, som giver strukturerede og komplekse vine. Høsten på Les Montmains foregår manuelt, og druerne transporteres i små kasser til kælderen for sortering. Gæringen sker på franske træfade, efterfulgt af malolaktisk gæring på ståltanke. Modningen varer 9 måneder på træfade og yderligere 8 måneder på ståltanke for at bevare vinens friskhed. Aftapningen sker efter naturlig bundfældning og let filtrering. Les Montmains er kendt for sin store klasse. Vinen har en enorm personlighed og kompleksitet, kombineret med god mineralitet og charme. Serveres til skaldyr, fisk eller kalv med krydrede saucer og til rødskimmeloste.

Domaine Morey-Coffinet - Corton Grand Cru 2019

Corton-bakken er et unikt terroir med 160,1 hektar "Grand Cru", hvoraf 51,2 hektar er Chardonnay, kendt som Corton-Charlemagne. Pinot Noir herfra aftappes som Corton Grand Cru. Thibault har skaffet druer fra Corton, som afstilkes og efter tre ugers maceration lagres i 16 måneder på burgundiske barriques, hvoraf 50% er nye. Resultatet er en tæt og mørk bær-Corton, der skinner i 2019-årgangen med sit ekstrakt og fine tanninstruktur. Denne vin vil blomstre efter fire-fem års flaskelagring og har potentiale til at ældes i over to årtier. Røde Cortons er kendt for at være reserverede som unge, men modnes godt i flasken. Tålmodighed belønnes, som Clive Coates MW bemærker: "Røde Cortons har brug for tid til at blive rundere og modnes godt i flasken." Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, resultatet af en sammenslutning af Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste vinmarker er i Chassagne-Montrachet, men der er også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk og lagres på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

Clos De Vougeot Grand Cru Domaine Méo-Camuzet 2021

Clos De Vougeot Grand Cru Domaine Méo-Camuzet 2021 Domaine Méo-Camuzet er en af Bourgognes mest berømte producenter, grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet af Etienne Camuzet. Ejendommen råder over 2,9 ha på den prestigefyldte Grand Cru-mark Clos de Vougeot. Efter Etienne Camuzets død arvede hans datter, Maria Noirot, vinmarkerne, som senere blev testamenteret til Jean Méo i 1959. Jean Méo ansatte den legendariske vinmager Henri Jayer, der indførte høje standarder for vinproduktionen, herunder reduceret udbytte og temperaturreguleret gæring. Fra 1985 begyndte Domaine Méo-Camuzet at sælge vinene direkte fra ejendommen. Siden 1989 har Jean-Nicolas Méo, Jean Méos søn, ledet domainet og fastholdt de ambitiøse mål, hvilket har sikret domainets position blandt de mest respekterede i Bourgogne.

Domaine Morey-Coffinet - Batard Montrachet Grand Cru 2018

Batard fra Domaine Morey-Coffinet er en eksklusiv vin, der produceres i meget begrænset mængde. Thibault ejer kun 0,13 hektar og fremstiller cirka ét fad om året. Denne vin er uimodståelig nu og kan ældes i over et årti. Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og dækker 8,5 hektar. Vingården er resultatet af en fusion mellem Marc Morey og Fernand Coffinet. De fleste vinmarker er i Chassagne-Montrachet, inklusive premier crus som la Romanée, Remilly og les Caillerets. Der er også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk, og vinen lagres på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.