François Carillon Chassagne 1´Cru Les Macherelles 2020

François Carillons vinmark Les Macherelles i Chassagne-Montrachet dækker 0,57 ha med Chardonnay. Plantet i 2003 på mergel, kalk og sand, dyrkes marken efter "lutte raisonnée"-principper uden ukrudtsmidler og med traditionel pløjning. Selektiv beskæring og sortering sikrer lavt udbytte og høj koncentration. Vinen gæres med naturlig gær og modnes 12 måneder i små træfade (20% nye) og 6 måneder i ståltanke. Den klareres og filtreres let inden aftapning. Chassagne-Montrachet Les Macherelles har en lysgylden farve og aromatisk duft med eksotiske frugter, citrus og røg. Smagen er fyldig med god struktur og mineralitet. Perfekt til grillet fisk, skaldyr eller østers.

1449 kr

Andre kiggede også på

Domaine François Lumpp Givry 1er Cru 'Clos du Cras Long' 2018

Clos du Cras Long Premier Cru har en indbydende næse med aromaer af røde og sorte bær samt krydrede noter. Smagen er blød og aromatisk med elegante tanniner og en lang eftersmag. Domaine François Lumpp er et anerkendt vinhus i Givry-appellationen. François Lumpp startede som vinavler i 1977 og grundlagde sit eget domæne i 1991 på 8 hektar. Vinene er kendt for deres ensartede kvalitet og fine længde på ganen.

François Carillon Saint-Aubin 1er Cru 2019

1er Cru-marken "Les Murgers des Dents de Chien" i Saint-Aubin er kendt for sin stenrige undergrund, der minder om Le Montrachet. Marken har en jordsammensætning af grus, sten, kalk og lidt mergel, hvilket giver god dræning. Druerne modner lidt senere her, hvilket resulterer i vine med kølighed, mineralitet og elegance. François Carillon købte en parcel på 0,67 ha i 2013. De ældre vinstokke dyrkes efter "lutte raisonnée"-principper uden brug af ukrudtsmidler og med gammeldags pløjning. Høstudbyttet er begrænset, hvilket giver stor koncentration og kompleksitet. Vinen modnes i 12 måneder i små træfade (15-20% nye) og derefter 6 måneder i rustfrie ståltanke. Den filtreres let inden aftapning. 1er Cru "Les Murgers des Dents de Chien" har Saint-Aubins kødfuldhed, mineralitet og dybde samt stor finesse og delikat aroma. Smagen er kompleks med toner af citrusfrugter, lindeblomst og krusemynte. Server den til grillet fisk eller skaldyrsretter som hummer eller kammuslinger. François Carillon

François Carillon Chassagne 1´Cru Les Macherelles 2020

François Carillons vinmark Les Macherelles i Chassagne-Montrachet dækker 0,57 ha med Chardonnay. Plantet i 2003 på mergel, kalk og sand, dyrkes marken efter "lutte raisonnée"-principper uden ukrudtsmidler og med traditionel pløjning. Selektiv beskæring og sortering sikrer lavt udbytte og høj koncentration. Vinen gæres med naturlig gær og modnes 12 måneder i små træfade (20% nye) og 6 måneder i ståltanke. Den klareres og filtreres let inden aftapning. Chassagne-Montrachet Les Macherelles har en lysgylden farve og aromatisk duft med eksotiske frugter, citrus og røg. Smagen er fyldig med god struktur og mineralitet. Perfekt til grillet fisk, skaldyr eller østers. François Carillon

François Carillon Puligny-Montrachet 1´Cru Champ-Gain 2020

Champ-Gain er en vinmark på Montrachet-skråningen, anlagt på tidligere skovareal. Beliggende vest for Puligny, grænsende til St. Aubin og Blagny, ligger marken i en højde af 320-380 m.o.h. med østvendt orientering. Dette giver masser af sol og kølige nætter, hvilket sikrer langsom og stabil modning af druerne. Den ler- og kalkholdige jord med stenrig overflade tilføjer finesse og mineralitet, som ellers kun findes i Grand Cru-vine. François Carillon ejer en 2 ha. parcel i Champ-Gain med over 50 år gamle Chardonnay-vinstokke. Mosten får et kort ophold i store tanke efter presning, inden den flyttes til franske træfade (20% nye) til gæring. Efter malolaktisk gæring modnes vinen 12 måneder på fade og derefter 6 måneder på ståltanke. Vinen er naturligt dekanteret og let filtreret inden aftapning. Champ-Gain har en frugtrig, aromatisk duft med nuancer af citrusfrugter, melon og mango. Smagen er mineralsk, frisk og struktureret, og med iltning udvikler vinen mere komplekse toner. Eftersmagen byder på letrøgede nuancer og en god syre. Perfekt til skaldyr som hummer, krabbekløer og østers eller fisk. Besøg François Carillon: www.francoiscarillon.com