Lucien Le Moine Criots Batard Grand Cru 2019

Lucien le Moine i Bourgogne, drevet af Rotem og Mounir Saouma siden 1999, producerer unikke Bourgognevine. Parret, oprindeligt fra Israel og Libanon, er kendt for deres kompromisløshed og innovation. Mounir, efter ønologistudier i Montpellier og arbejde som kældermester i Israel, kom til Bourgogne i 1995 for at arbejde med Chardonnay og Pinot Noir. Han blev ansat som kældermester hos en stor negociant i Bourgogne og arbejdede blandt de bedste vinproducenter. Mounir grundlagde Lucien le Moine med en idé om at købe topvine fra udvalgte producenter og vinificere dem i sin kælder i Beaune på nye egetræsfade fra Bourgogne. Chassagne-Montrachet, nabo til Saint-Aubin, Puligny-Montrachet og Meursault, er kendt for nogle af Frankrigs bedste hvidvine. Grand Cru markerne Criots-Bâtard-Montrachet, le Montrachet og Bâtard-Montrachet ligger her. Områdets særlige karakter skyldes jordbunden, som består af kalkstensmergel blandet med rødt grus.

10995 kr

Andre kiggede også på

Domaine Morey-Coffinet - Batard Montrachet Grand Cru 2018

Batard fra Domaine Morey-Coffinet er en eksklusiv vin, der produceres i meget begrænset mængde. Thibault ejer kun 0,13 hektar og fremstiller cirka ét fad om året. Denne vin er uimodståelig nu og kan ældes i over et årti. Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og dækker 8,5 hektar. Vingården er resultatet af en fusion mellem Marc Morey og Fernand Coffinet. De fleste vinmarker er i Chassagne-Montrachet, inklusive premier crus som la Romanée, Remilly og les Caillerets. Der er også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk, og vinen lagres på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

Lucien Le Moine Gevrey-Chambertin 1er Cru 2020

Gevrey-Chambertin er den største kommune i Côte de Nuits med ca. 410 ha vinmarker, alle beplantet med Pinot Noir. Området har 9 Grand Cru marker og 25 1. Cru marker, hvoraf nogle er fremragende. Der findes også parceller, der ofte sidestilles med 1. Cru i kvalitet. I Bourgogne er producentens navn lige så vigtigt som vinens geografiske oprindelse. Lucien le Moine, grundlagt af Rotem og Mounir Saouma i 1999, er kendt for deres kompromisløshed og innovation. Parret, oprindeligt fra Israel og Libanon, deler en passion for Bourgogne og dets druer, Chardonnay og Pinot Noir. Efter ønologistudier i Montpellier og erfaring som kældermester i Israel, kom Mounir til Bourgogne i 1995. Han arbejdede som kældermester hos en stor negociant og fik idéen til Lucien le Moine: at købe topvine fra udvalgte producenter og vinificere dem i sin egen kælder i Beaune. Vinene lagres udelukkende på nye egetræsfade fra Bourgogne. Lucien le Moine

Lucien Le Moine Criots Batard Grand Cru 2019

Lucien le Moine i Bourgogne, drevet af Rotem og Mounir Saouma siden 1999, producerer unikke Bourgognevine. Parret, oprindeligt fra Israel og Libanon, er kendt for deres kompromisløshed og innovation. Mounir, efter ønologistudier i Montpellier og arbejde som kældermester i Israel, kom til Bourgogne i 1995 for at arbejde med Chardonnay og Pinot Noir. Han blev ansat som kældermester hos en stor negociant i Bourgogne og arbejdede blandt de bedste vinproducenter. Mounir grundlagde Lucien le Moine med en idé om at købe topvine fra udvalgte producenter og vinificere dem i sin kælder i Beaune på nye egetræsfade fra Bourgogne. Chassagne-Montrachet, nabo til Saint-Aubin, Puligny-Montrachet og Meursault, er kendt for nogle af Frankrigs bedste hvidvine. Grand Cru markerne Criots-Bâtard-Montrachet, le Montrachet og Bâtard-Montrachet ligger her. Områdets særlige karakter skyldes jordbunden, som består af kalkstensmergel blandet med rødt grus.

Lucien Le Moine Chambolle-Musigny 1. Cru Les Baudes 2020

Lucien le Moine, grundlagt af Rotem og Mounir Saouma i 1999, producerer højkvalitets Bourgognevine. Parret, oprindeligt fra Israel og Libanon, er kendt for deres passion for Chardonnay og Pinot Noir samt deres kompromisløse tilgang til vinproduktion. Efter ønologistudier i Montpellier og erfaring som kældermester i Israel, flyttede Mounir til Bourgogne i 1995. Her arbejdede han som kældermester hos en stor negociant og fik adgang til topvinproducenter. Mounir besluttede at købe 1. Cru og Grand Cru vine fra udvalgte producenter og vinificere dem i sin egen kælder i Beaune på nye egetræsfade. Denne rødvin tilbyder smagsnoter af sorte kirsebær, brombær og solbær, med røget eg og sød krydret aroma. Den har en livlig syre og en vedvarende eftersmag med grafitnoter.