Paul Jaboulet Viognier Secret de Famille 2023

er en elegant og aromatisk hvidvin fra Rhône-dalen i Frankrig. Lavet på 100% Viognier-druer, præsenterer denne vin sig med en strågul farve og en indbydende duft af modne ferskner, abrikoser, hvide blomster og et strejf af citrus. Smagen er fyldig og velafbalanceret med en cremet tekstur og en frisk syre, der giver en livlig finish. Det er en vin, der passer perfekt til retter som grillet fisk, skaldyr, lyst kød eller endda en let osteanretning. Den kan også nydes alene som en aperitif. Årgang 2023 fremhæver friskheden og den klassiske Viognier-karakter, som Jaboulet er kendt for. En dejlig, klar og strålende farve med nuancer af vandgrøn. Den første duft er meget blomsteragtig (akacie, hvidtjørn), efterfulgt af noter af hvidfrugter som Granny Smith-æble og moden pære. Smagen har en god syre og er samtidig fyldig. De hvide frugter, der nævnes ovenfor, går igen i smagen. Serveres godt afkølet og passer perfekt til en ceviche, der kombinerer sødt og salt. Historie Denne cuvée er fremstillet på baggrund af en meget omhyggelig selektion mellem Middelhavet, foden af de franske Alper og Massif Central-området. På disse steder viser Viognier-druen sig fra sin mest udtryksfulde side med en frisk, balanceret og charmerende stil. Jordbund Vinen stammer fra områder, der har meget sol om dagen, men relativt kølige nætter. Denne termiske variation bidrager væsentligt til en kompleks og nuanceret aroma. Derudover hjælper forskellen i højde mellem havet og foden af bjergene med at regulere druernes modning. Jordbunden er hovedsageligt kalkholdig med et let lerindhold.

139 kr

Andre kiggede også på

Paul Jaboulet Ainé – Crozes-Hermitage Rouge Domaine de Thalabert 2016 ØKO

Crozes Hermitage Rouge 2016 Paul Jaboulet Denne Crozes Hermitage Rouge fra Domaine de Thalabert er lavet af Syrah-druer fra ejendommen, som har været ejet af Paul Jaboulet Aîné siden 1834. Vinstokkene er mellem 40 og 60 år gamle og giver en lav udbytte på 25-30 hl/ha. Druerne håndplukkes og transporteres forsigtigt for at undgå oxydering. Vinen gæres på temperaturregulerede ståltanke og modnes i et år på træfade efter malolaktisk gæring. Den har en mørkerød farve med duft af moreller, skovbær og lakrids. Smagen er kompleks med noter af vilde blommer, krydderier og tjære. Perfekt til lam, vildt eller oksekød med løg, hvidløg og svampe. PAUL JABOULET

Parallele 45 Blanc 2023 Cotes De Rhone, Paul Jaboulet Øko

Parallèle 45 Blanc er en hvidvin fra Côtes-du-Rhône, opkaldt efter den 45. nordlige breddegrad nær Jaboulets kældre. Vinen består af 50% Grenache Blanc, 20% Marsanne, 20% Viognier og 10% Bourboulenc fra 25 år gamle økologisk dyrkede vinstokke i det sydlige Rhône. Den gæres og modnes i 6 måneder på temperaturregulerede rustfrie ståltanke. Parallèle 45 Blanc har en aromatisk duft med nuancer af grønne blade og citrusfrugter. Smagen er harmonisk med god mineralitet, toner af hvide ferskner og passionsfrugt, og en frisk, vedvarende eftersmag. Server den med fiske- eller skaldyrssupper, muslinger, røget laks eller fisk i lyse saucer. Den passer også godt til kalve- eller fjerkræsfrikassé.

Paul Jaboulet Viognier Secret de Famille 2023

er en elegant og aromatisk hvidvin fra Rhône-dalen i Frankrig. Lavet på 100% Viognier-druer, præsenterer denne vin sig med en strågul farve og en indbydende duft af modne ferskner, abrikoser, hvide blomster og et strejf af citrus. Smagen er fyldig og velafbalanceret med en cremet tekstur og en frisk syre, der giver en livlig finish. Det er en vin, der passer perfekt til retter som grillet fisk, skaldyr, lyst kød eller endda en let osteanretning. Den kan også nydes alene som en aperitif. Årgang 2023 fremhæver friskheden og den klassiske Viognier-karakter, som Jaboulet er kendt for. En dejlig, klar og strålende farve med nuancer af vandgrøn. Den første duft er meget blomsteragtig (akacie, hvidtjørn), efterfulgt af noter af hvidfrugter som Granny Smith-æble og moden pære. Smagen har en god syre og er samtidig fyldig. De hvide frugter, der nævnes ovenfor, går igen i smagen. Serveres godt afkølet og passer perfekt til en ceviche, der kombinerer sødt og salt. Historie Denne cuvée er fremstillet på baggrund af en meget omhyggelig selektion mellem Middelhavet, foden af de franske Alper og Massif Central-området. På disse steder viser Viognier-druen sig fra sin mest udtryksfulde side med en frisk, balanceret og charmerende stil. Jordbund Vinen stammer fra områder, der har meget sol om dagen, men relativt kølige nætter. Denne termiske variation bidrager væsentligt til en kompleks og nuanceret aroma. Derudover hjælper forskellen i højde mellem havet og foden af bjergene med at regulere druernes modning. Jordbunden er hovedsageligt kalkholdig med et let lerindhold.