Philippe Bouzereau Bourgogne Blanc Cote d'Or 2023

Côte d'Or Blanc 2023 - Domaine Philippe Bouzereau Denne charmerende "Mini-Meursault" er skabt på deklassificerede Meursault-druer fra tre nøje udvalgte parceller beliggende i den nedre del af Meursault.

329 kr

Andre kiggede også på

Domaine Philippe Bouzereau Cote D'or 2023 Blanc

Cote D'or 2023 Blanc Domaine Philippe Bouzereau er en Chardonnay-vin lavet af deklassificerede Meursault-druer fra parcellerne Les Pellans, Les Millerands og Les Murgers de Limozin. Vinstokkene blev plantet i 1950 og 2001 i den nedre del af Meursault kommune med ler-, kalk- og sandjord. Bouzereau producerer denne vin for at tilbyde en kvalitetsvin til en mere overkommelig pris end en traditionel Meursault. Philippe Bouzereau overtog 16 ha vinmarker i 2006 efter studier og erfaring fra Beaujolais, Australien og New Zealand. Familien har altid dyrket druerne efter "Agriculture Raisonnée" principper og anvender egne kloner. I 2015 overgik de til økologisk dyrkning på nu 18 ha vinmarker. Philippes bror, Charles Bouzereau, er også en del af familiefirmaet. Deres Bourgogne Blanc og Meursault-vine er kendt for høj kvalitet til en lavere pris.

Philippe Bouzereau Bourgogne Blanc Cote d'Or 2023

Côte d'Or Blanc 2023 - Domaine Philippe Bouzereau Denne charmerende "Mini-Meursault" er skabt på deklassificerede Meursault-druer fra tre nøje udvalgte parceller beliggende i den nedre del af Meursault. Vinen er Bouzereaus svar på en Meursault

Cremant De Bourgogne Brut Domaine Philippe Bouzereau

Cremant De Bourgogne Brut Domaine Philippe Bouzereau Crémant de Bourgogne fra Domaine Philippe Bouzereau fremstilles med 80% Chardonnay og 20% Aligoté, som kommer fra forskellige parceller i Côte Châlonnaise, Côte de Beaune og Côte de Nuits. Her holdes udbyttet på maksimalt 60 hl./ha. Druerne høstes manuelt i små kasser og transporteres hurtigt til kælderen for at undgå masning og oxidering. Druerne fra hver parcel holdes adskilte for at kunne foretage separat presning og gæring. Under den skånsomme luftpresning anvendes kun den første del af mosten (”Tête de cuvée”), hvilket betyder, at kun 75 liter most udvindes fra 150 kg druer. Dette lave udbytte sikrer god aroma, smag og koncentration. Mosten overføres derefter til ståltanke, hvor den bundfælder i et døgn, og derefter til træfade (30%) og ståltanke, hvor gæringen finder sted. Efter endt gæring og nogle ugers hvile bliver de forskellige vine sammenstukket til "vin de base", det endelige blend, som aftappes på flaske med tilsætning af gær og sukkerlikør. Andengæringen (Méthode Traditionelle) varer mindst 12 måneder. Til sidst bliver flaskerne "drejet" på klassiske champagnereoler og degorgeret. Denne proces med druer af høj kvalitet, en næsten luksuriøs behandling af den første vin (vin de base) og en klassisk andengæring resulterer i en meget spændende Crémant de Bourgogne. Den har fine, vedvarende bobler og en meget umiddelbar og appetitvækkende duft, hvor Chardonnays frugtige og let cremede karakter træder frem, sammen med Aligotés friske og delikate stil, med flotte nuancer af hvide blomster. Smagen er ligeledes meget harmonisk og charmerende.

Lupe-Cholet 2020 Pinot Noir Cote D´Or Bourgogne

Lupé-Cholet Bourgogne Côte d’Or er en velafbalanceret vin, der kombinerer krydrede toner fra Côte-de-Nuits og frugtrige nuancer fra Côte-de-Beaune. Druerne gæres i åbne trækar og gennemgår malolaktisk gæring. Vinen modnes i 12 måneder på store tanke og 228 l. træfade uden klaring eller filtrering. Denne rubinrøde vin har en intens duft af mørke bær som kirsebær, solbær og brombær samt noter af sort peber. Smagen er harmonisk med en god balance mellem styrke, alkohol og finesse. Vinen har et godt modningspotentiale og passer perfekt til lam, kalv, and eller milde oste. Serveres ved 14-16 grader.