Kopke Colheita 1965

BESKRIVELSE Det er ingen hemmelighed, at Kopke hører til det absolutte førerfelt, når vi taler tawny-typer. Deres Colheita-vine udviser altid ophøjet balance og har ingen påtrængende sødme, men er altid meget komplekse med en perfekt afstemt syre. For 50 år siden blev denne vin trådt i granit-lagares i Douro-dalen og blev efter vinifikationen transporteret til Vila Nova de Gaia, hvor den efter et halvt århundredes lagring på store, gamle egefade er blevet tappet og frigivet til salg. Et kunststykke Tiden på fad har forvandlet en mørk, ungdommelig og kantet portvin til et stykke fintslebet kunst, hvor al garvesyre har forladt scenen og i stedet har givet plads til en kaleidoskop af tørret frugt, oxidative såvel som fadafledte aromaer og ikke mindst en uendeligt lang eftersmag. En sådan raritet vil altid være en bekostelig affære, men skal man smide en stor sum penge efter en vin, er dette ikke det værste sted at kaste den hen. Intenst på flere niveauer Duften har enorm intensitet med rosin, røg, nødder, citronskal, pomerans og en anelse puddersukker, der strukturelt holdes sammen af alkoholen og den flygtige syre. Smagen har en helt forrygende intensitet i ophøjet balance og en eftersmag, som kan nydes i flere minutter efter at have smagt vinen. Dette er en dessert og digestive  i sig selv – det ville være synd at servere noget til en sådan vin. Undlad at servere Kopke Colheita Port 1965 i “mormor-glas” – hertil bruges i stedet et godt hvidvinsglas og ram en serveringstemperatur på 12-14 gr.

1195 kr

Andre kiggede også på

Kopke Colheita 1980

BESKRIVELSE Kopke Colheita 1980 Den perfekte gave til fødselaren eller jubilaren. Efter utrolige 40 års oxidativ lagring på store træfade hos tawny-specialisten Kopke fremstår denne helt frisktappede colheita 1980 i drikkemoden topform med ophøjet elegance. Tiden har bortslebet alle spor af primær frugt og garversyrer - tilbage er nu selve resultatet af lagringen med restsødmen som eneste oprindelige ingrediens. Nyd den klassiske Kopke-stil med æteriske aromaer af rosin, nødder, moscovado-sukker med syltet appelsinskal og den spændstige syrefriskhed, hvor vinen fornemmes ’vægtløs’ og koncentreret på én og samme tid. Sødmen balanceres på fornem vis af syren, og eftersmagen har den exceptionelle længde, der altid overrasker nybegyndere i denne portvinskategori. 1980 vurderes af Kopke som et af de helt store år med karakteren 6 ud af 7. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Kopke Colheita 1934

BESKRIVELSE Kopke Colheita 1934 97/100 point Wine Advocate Helt frisktappet er dette en af verdens største vinskatte, og modsat andre vintyper, der er tappet som unge og derefter solgt og henlagt hos en eller flere ejere, så har denne vin udelukkende befundet sig på langtidsparkering hos Kopke. Derfor kan vi garantere, at denne colheita netop nu er i absolut topform. Det er svært at relatere til vin med så høj alder, men 88 års oxidativ fadlagring på ca. 650 liters egefade betyder, at den, der oprindeligt har håndteret vinen, af naturlige årsager, ikke får lov at smage den aktuelle aftapning. Vinmageren har således ikke ’lavet’ vinen, for den del står de skiftende kældermestre og tidens gang for. Under hele lagringsperioden er der hvert år fordampet nogle få procent af vinen, så slutproduktet i dag er en brøkdel af det oprindelige, og alene af den grund fremstår den med enorm intensitet. Alligevel er balancen forblevet intakt, hvilket er alt andet end en selvfølge; her har Kopkes kældermestre æren for at styre vinen, så den hverken bliver sirupsagtig eller går til i eddikesyre. Kopke Colheita 1934 har kompleksitet, længde og, sine 20% alkohol til trods, stor drikbarhed. Duft og smag bevæger sig blandt aromaer af dyb valnød, antikke mahognimøbler, moscovadosukker, pomerans, syltet figen, apotekerdisk og julekrydderier. Ældgammel tawny som denne har udviklet et fantastisk, volatilt ’syreløft’ (portugisisk; vinagrinho), der fornemmes at virke forstærkende på aromaerne, på samme vis som gastrique løfter sovs til nye højder. Duften er hypnotiserende og eftersmagen næsten uendelig, og balancen forbliver ophøjet med en herlig syre, der fastholder sansernes bevågenhed. Dette er ultrasjælden tawny fra øverste hylde. Derfor: nyd den bedst uden noget til; tilsæt kun beundring og nyd den i ro og mag med en nøje udvalgt skare af rettroende. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Kopke Colheita 1976

BESKRIVELSE Kopke Colheita 1976 Kopke Colheita 1976 er lagret oxidativt på egetræsfade, så det siger sig selv, at man her har med en vellagret, moden vin at gøre. En portvin i 40’erne, der frigives i fuldmoden tilstand Denne vin i 40’erne byder dog også på både den friskhed og spændstighed, som god, frisktappet colheita samtidigt er garant for; en balance der vil forblive intakt en god håndfuld år endnu. Husk at værdsætte, at dette er vin, der er færdiglagret under optimale forhold, og som frigives i fuldmoden tilstand. Dette stærkt fordyrende tiltag kan man i dag desværre kun opleve fra et tocifret antal af verdens vinproducenter. Sammenholdt med en kalkuleret årlig fordampning på 1-3 % er det mirakel, at det ikke kræver mere end et dobbeltgreb i lommen at erhverve sig denne vin. Kopke Colheita 1976 er en smagsbombe af æteriske aromaer Kopke Colheita 1976 er en tætvævet, æterisk aromabombe med valnødder, puddersukker og tørret frugt i det aromatiske førersæde, mens rancio, julekrydderier og citrusskal byder ind med komplekse aromaer. En dejlig rensende syre giver både balance og friskhed. Eftersmagen er – som i al top-colheita – uendelig. Serveres af et godt hvidvinsglas ved en temperatur på 13-18°. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Kopke Colheita 1952

BESKRIVELSE Vinfremstilling: Efter høsten blev druerne afstilket, knust og vinificeret, og der var en omhyggelig maceration af mosten i kontakt med skallerne, for at udvinde den maksimale farve, tanniner og aromaer, suppleret med permanent gensamling under gæringen. Gæringen fandt sted i franske egetræskar ved en kontrolleret temperatur mellem 28-30 °C, indtil det ønskede sødmepunkt blev nået. Vinforstærkning fandt sted efter tilsætning af brandy, der stammer fra en forstærket vin. Den har lagret på franske egetræsfade siden 1952. Druesorter: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz Smagsnoter: Farve med gyldne toner og krystallinske orange nuancer. Kraftige aromaer af meget moden frugt, sorte blommer, figner og ferskner. Det er vin med en sofistikeret duft af skovblomster og frugter. I munden er den intens, med nuancer af brød og vaniljetoast. Den har en lang afslutning med en bemærkelsesværdig balance mellem sødmen og dens syre. Opbevarings- og serverråd: Vinen skal opbevares køligt. Serveres ved en temperatur mellem 12 og 14ºC.