Caparzo Brunello di Montalcino 2017 “Rio Cassero”-Toscana

RioCassero er en Brunello-vin fra Tenuta Caparzo, først produceret i 1992. Lavet på Sangiovese Grosso-druer fra egne vinmarker, herunder il Cassero, modnes vinen i 3 år på egetræsfade og yderligere 12 måneder på flaske. Den er lettere end Caparzos første vin, hvilket gør den blødere og mere harmonisk hurtigere. RioCassero har en dyb rubinrød farve, der med tiden får en rødbrun kant. Smagen er blød og afrundet med noter af peber, kirsebær og marcipan, samt sarte nuancer af vilde bær. Vinen har potentiale til 8-12 års modning og bør åbnes en halv time før servering. Den passer godt til fuglevildt, lam, and og skimmeloste.

349,-279 kr

Andre kiggede også på

Brunello di Montalcino 2013, Terra Rossa

Il Poggiolo Rudolfo Cosimi Rudolfo Cosimi begyndte sit vineventyr tilbage i 1971, hvor der kun var 28 Brunello producenter i Montalcino. Hans egen fascination med jorden begyndte i hans ungdom, hvor han arbejdede i sin fars konventionelle landbrug. I

Caparzo – Rosse di Montalcino 2016 MAGNUM

Rosso di Montalcino fra Caparzo er en vin lavet på 100% Sangiovese-druer fra parcellerne Caparzo, Cassero og San Piero Caselle. Vinen gærer klassisk på ståltanke med 5 dages skindmaceration for optimal farve, aroma og smag. Efter malolaktisk gæring lagres vinen op til et år på slavonske egetræsfade og derefter mindst 3 måneder på flaske. Denne Rosso di Montalcino har smagsnoter af kirsebær, granatæbler, sød lakrids og cedertræ, med en harmonisk eftersmag af violer og hindbær. Den passer godt til pastaretter, kraftige grønsagsretter, grillet kød og modne oste. Vinen kan lagres i 4-8 år og bør iltes på karaffel i 1-2 timer, hvis den drikkes ung.

Caparzo 2016, LA CASA Brunello di Montalcino

Brunello "La Casa" fra Caparzo kommer fra en 2 ha. sydøstvendt parcel i Montosoli-området, kendt for sin sandstens-, skifer- og fossilholdige jordbund. Vinen gennemgår klassisk gæring og 10-15 dages skindmaceration, efterfulgt af spontan malolaktisk gæring. Den modnes i mindst to år på franske tonneaux og fade, og flaskelagres i mindst 4 måneder. Farven er dyb rød, der bliver brunlig med alderen. Duften og smagen er intens med nuancer af røde frugter, krydderier, vanilje og lakrids. Vinen har tannin og struktur til mange års modning og bør iltes 1-2 timer før servering. Perfekt til vildt, okse, lam eller kraftige oste. Anmeldelser: - Decanter: 92 - Vinum Wine Magazine: 18 - WinesCritic-Raffaele Vecchione: 94 - James Suckling: 96 - Wine Spectator: 95 - Falstaff Magazin: 94 - Wine Enthusiast: 94 - Vinous: 94

Il Poggiolo Rodolfo Cosimi Terra Rosso Brunello Di Montalcino Riserva 2013

Il Poggiolo Rodolfo Cosimi Rudolfo Cosimi begyndte sit vineventyr tilbage i 1971, hvor der kun var 28 Brunello producenter i Montalcino. Hans egen fascination med jorden begyndte i hans ungdom, hvor han arbejdede i sin fars konventionelle landbrug. I 197